Hij is weg... Eindelijk!

De Groenen op de hoek van de Molenstraat en de In De Betouwstraat heeft zijn deuren gesloten. Vroeger was Groenen in Nijmegen een begrip, een keten met vestigingen door de hele stad. De laatste jaren was Groenen vooral nog bekend van die ene zaak tegenover de McDonalds, tussen het uitgaanscentrum en de fietsenstalling.

De troosteloze plek waar drommen dronken mensen zich naar de counter worstelden om voor teveel geld slechte friet en snacks te eten. Maar Groenen is niet meer. We zijn er nog niet uit of de eigenaars er gewoon geen zin meer in hadden of dat er sprake was van één van de eerste gedocumenteerde gevallen van het Frietopia-effect, maar de deuren waren gisteravond dicht en ze zullen dat voorlopig blijven.

Ter nagedachtenis aan de Groenen op de Molenstraat een bloemlezing van onze recensenten:

Guen: "Hmm...beetje kartonfriet."

soupytwist: "Blech...volgens mij stoppen ze hier ECHT linkse politici inn de snacks..."

EFE: "Niet alleen mensen buiten bekijken je. Ook de verkoper keek raar."

lies: "Friet niet echt lekker, sfeer niet geweldig"

hellborn: "weinig friet, die niet bijster lekker was."

RicoNMGN: "maar de vele stukken aangebrande friet maakten de smaak duidelijk minder."

Vuurlente: "1/3 van onze frieten waren nog rauw vanbinnen. Wat kan ik nog meer zeggen..."

Kerux: "De prijzen waren echter ronduit belachelijk, een grote friet pindasaus voor 3,50 is pure afzetterij."

Kafir: "De sfeer tot slot is een ander verhaal (...) Soms krijg je niet de kans je friet te bestellen."

Joep_B: "Maar als je je afvroeg of die zwarte dingetjes op je friet de verklaring is voor de zoute smaak van je friet moet ik je teleurstellen. Zout is wit."

Je zou denken dat niemand met gezond verstand het pand zou willen betrekken met zo'n geschiedenis. Maar er gloort hoop aan de horizon. Binnenkort opent er namelijk, in het pand van de Groenen, na enkele jaren afwezigheid in het centrum van Nijmegen, een FEBO!



Gravatar
Anoniem
Het zou pas erg geweest zijn, wat ook gebeurd, als een cafetaria reclame maakt voor verse friet...terwijl er geen verse friet wordt verkocht.

Ik citeer het volgende stuk uit het AD van 26-02 jl., dan weet je waarom ze bij De Ring geen verse friet verkopen, ik heb wel eventjes de merknaam eruitgehaald:

QUOTE-Hij bakt ‘gewoon’ patat van Merk X af. „Maar de een doet dat beter dan de ander,’’ zegt Merk X-vertegenwoordiger Cees Hokke. „Brinkman bakt altijd in schoon, gezond, vloeibaar vet en op een constante temperatuur van 175 graden. Afbakpatat is bij afhaal trouwens beter dan eigengemaakte friet, dan heb je thuis zo’n kleffe bak.’’-QUOTE

De Ring is dan ook geen cafetaria aan een drukke winkelstraat o.i.d., die een hoop pasanten als gast heeft, maar een echte afhaal-cafetaria, voor de bewoners van Zuidland, en de omliggende dorpen. 20 maart 2009 19:46

Gravatar
Anoniem
De mensen, als ze een beetje kenners zijn, herkennen heus wel de smaak van de verse friet tegenover de diepvriesfriet. En echt goed gebakken verse friet is ook net iets lekkerder dan diepvriesfriet, maar ten eerste bakken veel zaken hun friet verkeerd af en ten tweede is de kwaliteit van de friet maar één van de aspecten van een cafetaria. 18 maart 2009 16:12


Eelco
We zouden eens een blind onderzoek moeten doen naar de smaak van diepvriesfriet vergeleken met verse friet. Het is helemaal niet a priori duidelijk welke beter zou smaken, hoewel veel mensen een voorkeur zeggen te hebben voor wat het natuurlijkst lijkt. 18 maart 2009 15:35


Kafir
Beste nessnaj,

De Frietopia Awards gaan niet alleen om de kwaliteit van de friet, maar om de kwaliteit van het cafetaria als geheel. Snackbar de Ring scoort dan ook veel punten op sfeer en ze hebben een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Veel zaken die verse friet verkopen, vragen veel geld en leveren mindere service.
Het staat je vrij om zelf aan de slag te gaan en De Ring een recensie te geven, net als andere zaken die volgens jou misschien beter (of slechter) zijn. Misschien wint volgend jaar dan wel een andere zaak.
De winnaars van de Awards worden niet bepaald door de sponsor, maar door het publiek en de Ring staat nou eenmaal hoog in de Hall of Fame.

Kafir 18 maart 2009 14:48

Gravatar
Anoniem
Beste Frietliefhebbers,

Ik wil even vermelden dat ik zwaar teleurgesteld ben in het niveau van de awards. Ik als echte friet liefhebber ben van rotterdam naar De Ring in Zuidland gereden om daar een frietwinnaar uit de top 3 uit te proberen. Vol verwachting een hele reis gemaakt naar een dorp waar ik nog nooit van gehoord had. Kom ik daar aan, zie ik tot mijn ONTZETTEND GROTE VERBAZING dat ze verdomme D I E P V R I E S F R I E T verkopen...
Daar zakt mijn broek werkelijkwaar van af... Hoe kan je een friettent nu een award geven als de friet niet eens vers is???
Ligt dit aan de sponsoring van deze website, of aan een groot aantal lokale stemmers dat zij deze award hebben gekregen?

Bedankt!

gr.
18 maart 2009 13:07


Kafir
Wie er het eerste is mag 'm toevoegen lijkt me. Overigens hebben we een foto gemaakt van de "binnenkort komt hier een FEBO" poster, maar de upload werkt dus niet. 9 maart 2009 20:07

Gravatar
Anoniem
FEBO, dat lijkt me een vooruitgang :D:D
Wie er het eerst is? 9 maart 2009 17:37


teleiotes
Benieuwd of ze langer openblijven dan de vorige keer dat ze in Nijmegen zaten. :D 6 maart 2009 12:50


Kerux
Dat waren wel 3,50 euro's uit 2007 voor de duidelijkheid, tegenwoordig is het al iets minder belachelijk alhoewel ik het nog steeds te duur zou vinden. Maar dat verder terzijde. Een FEBO, geniaal, ik vraag me af of dat echt een verbetering gaat worden. Ik ben benieuwd in ieder geval. 5 maart 2009 13:45