Het is weer eens tijd om te kijken of de online nieuwskraampjes nog iets interessants te melden hebben over friet. Nu dacht ik dat de komkommertijd wel weer afgelopen was, maar blijkbaar vinden allerlei websites het nog nodig om oud nieuws te brengen. Bijvoorbeeld de branchevereniging AGF (aardappelen, groente, fruit), waar
melding wordt gemaakt van het frietmuseum in Brugge. Tsja, dat
wisten wij ruim 3 jaar geleden ook al.
Maar ook SpitsNieuws vind het nodig een
artikel te schrijven over iets wat al jaren geen nieuws meer is (wederom
schreef Frietopia er ruim 3 jaar geleden al over), en het is niet alsof de professor, die de aanleiding voor het artikel lijkt te vormen, er nu iets interessants over te melden heeft.
Verder meldt de snackkoerier dat het Cafetaria Top 100
event er weer aan komt op 24 oktober. En heeft er iemand een wat
verwarrend verhaal geschreven over wat genieten van friet te maken zou hebben met gezond eten, verantwoord frituren en duurzame voeding.
Kortom, weinig interessant nieuws eigenlijk. Misschien dan toch nog maar een klein nieuwsfeitje omdat ik anders zo weinig nuttigs te melden heb: de meeste aardappelen zijn geoogst, in tegenstelling tot vorig jaar om deze tijd (volgens
aardappelinfo) en de prijzen zijn laag, dus dat mag geen excuus zijn om de friet duurder te maken dit jaar. Voorlopig kunnen we in ieder geval weer even vooruit met lekkere friet maken.