Afgelopen week is het wereldrecord frietbakken verbeterd. Als je je afvraagt wat er aan te verbeteren valt, het gaat niet om kwaliteit maar om kwantiteit. Het vorige record stond sinds 2010 op 83 uur achterelkaar frietbakken, en vorig weekend heeft Daan Vernaillen (op de foto) dat record met overmacht naar boven bijgesteld tot maar liefst 125 uur. Grappig genoeg doken er nog wat andere al dan niet erkende duurrecords op, waardoor wat onduidelijkheid ontstond over hoe lang er gebakken moest worden. 125 uur is echter lang genoeg om de andere records te overtreffen.

Eigenlijk zou het best grappig zijn als Frietopia zo'n soort record in handen zou hebben, maar eerlijk gezegd is 125 uur me toch echt wat te lang.

Parallel aan de biologische producten in de supermarkt is sinds een paar jaar ook de biologische friet een opmars begonnen in Nederland. Wij houden dit fenomeen al een tijd in de gaten.

Naast Amsterdam en Haarlem (weet jij er meer, laat het weten!) heeft sinds twee weken nu ook Utrecht een biologische friettent, de Frietwinkel aan de Vinkenburgstraat 10. Het assortiment van de Frietwinkel is simpel - friet, kroketten en salade. Daarnaast is er biologisch bier verkrijgbaar.

De biologische friettent is een interessante aanvulling op het Nederlandse frietlandschap. De grote vraag is natuurlijk of biologische friet ook lekkerder smaakt? Misschien een goede vraag voor een nieuwe friettest.

Met dank aan hellborn voor de foto van de opening.