Friture Reitz

Markt 75
6211CL Maastricht (centrum)
Tel: 043???????
Score:

Kwaliteit:

Kwantiteit:

Prijs:

Sfeer:


Alle recensies over Friture Reitz:

Viaantje

- 30 december 2020 00:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Liepen enkele weken geleden in een stil en nat Maastricht te "winkelen" en werden toch wat koud en hongerig (omdat er niks qua horeca openmag wegens de covid) en kwam per toeval op het Marktplein uit. En als Febo-liefhebber (de snacks) moest ik even een kroketje trekken.
Echter nadat we aan het dubben waren voor een gebakken visje bleken we voor de deur te staan van het alom bekende (zelf in het Noorden des lands) frituur. Dus was de keuze niet moeilijk, maar 10 minuten later bleek dat een grote sof.
Ten eerste het positieve, weinig mensen voor ons (regende) en een grote portie.

Maar dat bleek ook het enige.
De friet wordt gebakken in rundervet (prefereer alom het bekende Ossewit). Maar dat blijft niet mijn ding (en eveneens niet voor mijn vrouw).
Friet wel krokant, voldoende zout.
Maar had zelf pindasaus, en vrouwlief liep na enkele happen al te klagen dat haar friet doorgelopen was naar onderin het tuutje.
Pindasaus ook niet super, maar die smaak van rundervet zorgt er bij ons wel voor dat we beide het tuutje niet leeg aten en de inhoud achterlieten voor de vogels. Geen lekkere nasmaak, noch aardappelsmaak, noch van de saus maar een vieze vetsmaak (anders als Ossewit in onze beleving).
Het mag dan een grootse naam en faam hebben, de eerste frituur van Nederland wezen. Maar wij lopen een volgende keer wel door naar de buurman met friet of gewoon Febo (alleszins dan beter als Reitz, tja, ik weet het :-)



Viaantje

- 30 december 2020 00:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Liepen enkele weken geleden in een stil en nat Maastricht te "winkelen" en werden toch wat koud en hongerig (omdat er niks qua horeca openmag wegens de covid) en kwam per toeval op het Marktplein uit. En als Febo-liefhebber (de snacks) moest ik even een kroketje trekken.
Echter nadat we aan het dubben waren voor een gebakken visje bleken we voor de deur te staan van het alom bekende (zelf in het Noorden des lands) frituur. Dus was de keuze niet moeilijk, maar 10 minuten later bleek dat een grote sof.
Ten eerste het positieve, weinig mensen voor ons (regende) en een grote portie.

Maar dat bleek ook het enige.
De friet wordt gebakken in rundervet (prefereer alom het bekende Ossewit). Maar dat blijft niet mijn ding (en eveneens niet voor mijn vrouw).
Friet wel krokant, voldoende zout.
Maar had zelf pindasaus, en vrouwlief liep na enkele happen al te klagen dat haar friet doorgelopen was naar onderin het tuutje.
Pindasaus ook niet super, maar die smaak van rundervet zorgt er bij ons wel voor dat we beide het tuutje niet leeg aten en de inhoud achterlieten voor de vogels. Geen lekkere nasmaak, noch aardappelsmaak, noch van de saus maar een vieze vetsmaak (anders als Ossewit in onze beleving). En daar vragen ze nog een exorbitant bedrag voor ook, voor 2 friet bijna € 10.00
Het mag dan een grootse naam en faam hebben, de eerste frituur van Nederland wezen. Maar wij lopen een volgende keer wel door naar de buurman met friet of gewoon Febo (alleszins dan beter als Reitz, tja, ik weet het :-)