Alle recensies van Viaantje


Jack Snack (Den Haag)

- 6 januari 2021 01:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Al jaren draait deze frietbakker mee in de top van Nederland (AD Nationale friettest), waarbij zeker 3x een 10 behaald (in 2017 nog een 5e plaats met het cijfer 9,5).
Ben er ondertussen in de afgelopen jaren een aantal keer geweest, maar toch heb eet ik in die regio daar de lekkerste friet (en goede hamburgers).
Zeer vriendelijke eigenaar, die langzaam die oude tent nieuwe glorie in blaast. Zijn nu ook weer bezig met tegelwerk en de frituur aan de andere kant te maken, waarbij ik denk dat er een klein zitje oid. bij komt. En dat zou niet misstaan.
Zoals nu in de winter, en met de covid-maatregelen en je hebt pech staat er een lange wachtrij.

Jack, een echte lekkerbek
Jack voor de grote of kleine trek
Jack, helemaal te gek

Cafetaria De Pieper (Helvoirt) ('s-Hertogenbosch)

- 29 december 2020 23:44
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een hele nette zaak, keurig en zeer vriendelijke eigenaren.
Kom hier ook al enkele jaren langs met de auto of motor, en ook motormaten weten dit regelmatig te vinden hoor ik ze smalend zeggen (als ik er niet bij was).
Goede friet, ook hier 's morgens gesneden en 's middags vers in de pan. Maken ook hun eigen saus, de Pieper mayonaise.
Frietjes zonder kost 2 euro, een pinda 3 eurootjes. Kan het daar niet laten een grote pinda te bestellen!

Friture Reitz (Maastricht)

- 29 december 2020 23:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Liepen enkele weken geleden in een stil en nat Maastricht te "winkelen" en werden toch wat koud en hongerig (omdat er niks qua horeca openmag wegens de covid) en kwam per toeval op het Marktplein uit. En als Febo-liefhebber (de snacks) moest ik even een kroketje trekken.
Echter nadat we aan het dubben waren voor een gebakken visje bleken we voor de deur te staan van het alom bekende (zelf in het Noorden des lands) frituur. Dus was de keuze niet moeilijk, maar 10 minuten later bleek dat een grote sof.
Ten eerste het positieve, weinig mensen voor ons (regende) en een grote portie.

Maar dat bleek ook het enige.
De friet wordt gebakken in rundervet (prefereer alom het bekende Ossewit). Maar dat blijft niet mijn ding (en eveneens niet voor mijn vrouw).
Friet wel krokant, voldoende zout.
Maar had zelf pindasaus, en vrouwlief liep na enkele happen al te klagen dat haar friet doorgelopen was naar onderin het tuutje.
Pindasaus ook niet super, maar die smaak van rundervet zorgt er bij ons wel voor dat we beide het tuutje niet leeg aten en de inhoud achterlieten voor de vogels. Geen lekkere nasmaak, noch aardappelsmaak, noch van de saus maar een vieze vetsmaak (anders als Ossewit in onze beleving). En daar vragen ze nog een exorbitant bedrag voor ook, voor 2 friet bijna € 10.00
Het mag dan een grootse naam en faam hebben, de eerste frituur van Nederland wezen. Maar wij lopen een volgende keer wel door naar de buurman met friet of gewoon Febo (alleszins dan beter als Reitz, tja, ik weet het :-)

Busrestauratie An & Piet (Gulpen)

- 29 december 2020 23:32
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Al sinds enkele jaren reed ik hier onbedoeld langs omdat ik dan naar de chocolatier Rousseau reed, maar toen ik ze daar eens vroeg waar je wat kon eten riep men om naar An & Piet te gaan.
En nu, nadat ik ze al enkele malen heb bezocht met vrouwlief en wat motormaten moeten we zeggen dat je hier veel krijgt voor weinig geld.
Goede vers gesneden friet ('s morgens nog een aardappel, 's middag een heerlijk frietje), krokant, met aardappelsmaak en "gekruid" met wat zout. De entourage is wat sjofel, het is tenslotte een busstop/eindhaltevoorziening, maar dat heeft zijn charme. Net als een Vlaams kot.
Zeer vriendelijke mensen, eerste keer hadden we niet genoeg geld bij ons (tis wat hé), maar mocht het gewoon langsbrengen een volgende keer (natuurlijk gewoon netjes na het eten een automaat gezocht).
Ook de andere snacks zijn prima, goede hamburgers en saté.

En nog steeds is een de prijs van een gewone friet € 1.70 en de grote € 1.90 (waar vindt je dat nog voor verse friet).

Friture Reitz (Maastricht)

- 29 december 2020 23:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Liepen enkele weken geleden in een stil en nat Maastricht te "winkelen" en werden toch wat koud en hongerig (omdat er niks qua horeca openmag wegens de covid) en kwam per toeval op het Marktplein uit. En als Febo-liefhebber (de snacks) moest ik even een kroketje trekken.
Echter nadat we aan het dubben waren voor een gebakken visje bleken we voor de deur te staan van het alom bekende (zelf in het Noorden des lands) frituur. Dus was de keuze niet moeilijk, maar 10 minuten later bleek dat een grote sof.
Ten eerste het positieve, weinig mensen voor ons (regende) en een grote portie.

Maar dat bleek ook het enige.
De friet wordt gebakken in rundervet (prefereer alom het bekende Ossewit). Maar dat blijft niet mijn ding (en eveneens niet voor mijn vrouw).
Friet wel krokant, voldoende zout.
Maar had zelf pindasaus, en vrouwlief liep na enkele happen al te klagen dat haar friet doorgelopen was naar onderin het tuutje.
Pindasaus ook niet super, maar die smaak van rundervet zorgt er bij ons wel voor dat we beide het tuutje niet leeg aten en de inhoud achterlieten voor de vogels. Geen lekkere nasmaak, noch aardappelsmaak, noch van de saus maar een vieze vetsmaak (anders als Ossewit in onze beleving).
Het mag dan een grootse naam en faam hebben, de eerste frituur van Nederland wezen. Maar wij lopen een volgende keer wel door naar de buurman met friet of gewoon Febo (alleszins dan beter als Reitz, tja, ik weet het :-)



De Pieper (Vlijmen)

- 19 september 2018 15:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier een keer langs gereden, hadden trek en zagen een bordje hangen met verse friet. Dat is een teken aan de wand, zeker in Brabant waar de aardappels in de buurt groeien.
Mooie moderne tent, schone toiletten, met een leuk zitje achterin.
De friet, natuurlijk de friet. Gisteren nog een aardappel, vandaag verse friet zeggen ze aldaar.
Ruime porties, eigen Pieper-saus en ook de snacks en burgers zijn erg lekker.
Afgelopen week er nog eens langs gereden, en nog steeds erg lekker.
Zout mag je zelf naar wens toevoegen.

Eet smakelijk!

Cafetaria Het Anker (Nieuwegein)

- 3 april 2017 00:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dat deze tent nog in de Frietopia lijst staat is mij een raadsel, ook door vriend Rob Geus bezocht en kreeg hij geen sticker. Maar Frietopia draait toch om vers gesneden friet, en geen fabrieksfriet? Hier kun je RAS patat krijgen, maar de friet komt gewoon uit de fabriek.

Cafetaria De Fijnproever ('s-Hertogenbosch)

- 3 april 2017 00:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voordat we naar een Back to the 90's feest in de Brabant-hallen gingen, was dit een mooie gelegenheid om deze bekroonde friet-zaak te bezoeken.
En zoals bekend, een goede patat of friet zoals u wilt! Wat dunner gesneden als bv. oma's frieten of Vlaamse frites, doch zeer krokant en vers. Pindasaus en de mayo, goed van smaak. En de prijs, voor een groot bakje met oorlog voor 3,45 is het nog te doen!
Kortom, bij een volgend bezoek zeker weer een bezoekje brengen.

De Belg Waterloo (Groningen)

- 3 februari 2017 23:13
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Je loopt in Groningen centrum en hebt trek, maar weet niet waarin. Je loopt het immense plein, euh Grote Markt over en ruikt het al van verre. De frituurlucht van Waterloo, dus wat doe je dan. Snel een patatje/frietje halen.
Snel klaar, en zo lekker, vers, niet vet, goed van smaak, echt vers, goede pindasaus (mag iets meer pit maar houdt van pit) en die Vlaamse mayo.
Nadeel, dan wordt zo'n traktatie best duur. Maar wel één van de lekkerste die ik ooit gehad heb.
Zou de Vismarkt deze stek wedijveren, dat gaan we een volgende keer vergelijken als ik er weer ben.


Bram Ladage (Nieuwegein)

- 7 januari 2017 02:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De bekende Rotterdamse patatbakker, zeg je Amsterdam en kroket denk je aan Dobbe (of Febo), en bij frites aan Bram Ladage. Maar de naam is wat gehyped...
Als men nu eens de juiste mensen aan de frituur met belangstelling voor een vak neerzetten, dan zou elk filiaal zich een goed "frietkot" kunnen noemen, helaas is dat nog niet zover.
Patat is van aardige kwaliteit, snel koud en slap. Zeer jammer, maar die pindasaus (die is me toch lekker)...
als iemand hier eens een recept van kan plaatsen (zou zelfgemaakt moeten zijn)...

Friethuis 't Ouwe Dorp (Huizen)

- 7 januari 2017 01:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In Huizen wat gewinkeld, en daar krijg je trek van.
Dus gezocht op de AD Friettest, en Frietsteeg gevonden.
Binnen was het druk, friet besteld en even aan tafel gewacht.
Smaakte best goed, krokant maar zoals vaker ziet wordt de patat zeer snel slap.

Volgende keer weer eens langs bij de andere vestiging.

Pieperz (Veghel)

- 7 januari 2017 01:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Leuke locatie met diverse foodshop en een zeer ruim gesorteerde Jumbo.
Hadden trek gekregen en wilden toch wat eten, en Pieperz viel ons al eerder op bij binnenkomst.
Omdat we in het foodcourt niet konden slagen en stiekem trek hadden in een frietjes ons maar laten verleiden.
Personeel had eerst weinig in de gaten toen we wilden bestellen, terwijl er niemand ander stond.
Bestelling gedaan en konden plaatsnemen, zoals hieronder liep er vervolgens iemand rond met een bestelling friet die afkoelde. Iets vlotter mag dat wel worden gebracht, want zoals gezegd was het niet druk (andere 2 tafels hadden hun eten al).
Verwachting was hoog, het was knapperig, maar erg droog. Saus was niet genoeg (ditmaal mayo).
Prijs redelijk voor verse friet.
De meiden die je vaker ziet op de foodfestivals van Pieperz bakten beter!



Fatoeman Jack (Den Haag)

- 7 januari 2017 01:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet lang geleden nog geweest, was een koude en winderige dag.
Jongens (geen Jack gezien) waren aan het bakken, jammer dat er geen orde en netheid is.
In de toch al niet grote snackbar (een bouwkeet is groter) stonden overal verpakkingen met drinken dat opgeruimd moest worden, afval (karton en plastic). Maar niemand die zich daarom om leek te bekommeren ondanks dat er 3 man personeel aan het bakken waren.
Dan de patat, dat is een feestje... Lekkere knapperig, lekker aardappelig, krokant en lekkere sauzen (mayo en pindasaus).
Indien weer in de buurt, gaan we er zeker weer naartoe.

Fers Friethuys (Alphen aan den Rijn)

- 7 januari 2017 01:18
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In 2016 hier geweest nadat de Friettest was geweest.
Volgens het AD scoren ze hoog, maar daar is op een doordeweekse dag weinig van te merken.
Veel harde stukjes in de zak, te weinig saus (kan er slecht 1/3 zak mee doen), snel koud ondanks sneller door eten, en de patat snel slap.
Kortom, geen tweede keer voor mij.

Grillroom Farao (Amsterdam)

- 7 januari 2017 00:06
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Door de enorme drukte en de hoger(e) prijzen wilde ik geen frietje halen rond de Regulierbreestraat en Rembrandsplein. Stukje doorgelopen naar de Amstelstraat, en hier een Vlaamse Frites gehaald. Eerst had ik twijfels over de kwaliteit, maar na de eerste hap al meteen om. Toen ik aangaf dat het me goed smaakte keek de eigenaar zeer trots (en terecht). Een grote friet met pindasaus voor 2,75. Iets verderop betaal je al gauw 3,50 voor eenzelfde portie (en zijn ze van minder goede kwaliteit).
Ga dit adres gauw bewaren als ik weer in de buurt ben (ben ook benieuwd naar zijn andere etenswaren als broodje shoarma/döner).

De Patatza(a)k (Amsterdam)

- 6 januari 2017 23:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Volgens de AD friettest moesten ze de gevallen steken weer oppakken...
Ik heb de friet zelden zo lekker gegeten als daar, mijn hometown/stek als ik weer in A'dam ben.
Dubbele pindasaus erop en lekker happen!
Genoeg zittafels achterin, en een paar statafels met krukken voorin.
Bediening soms wat stug, maar daar kom je niet voor.

Hoop dat ze dit jaar weer hoog eindigen in de friettest, is verdiend.

Snackbar Van der Wal (Sneek)

- 6 januari 2017 23:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ben in mijn hele leven een hoop cafetaria's en snackbars (snackbarren of snackbar's :-) geweest, maar deze is goed, heel erg goed zelfs.
Goede goudgele en knapperige friet waarvan je het idee krijgt dat het zelfgesneden/verse frites (ik zeg maar geen patat of friet).
Heerlijke pindasaus, en de gehakt-snacks zijn super.
Mooie grote ruimte, schoon, groot assortiment andere snacks (had ik de gehaktsnacks al genoemd), maar helaas maar weinig zitruimte binnen. Tip: zet er een paar statafels binnen.

Trouwens ook heerlijke milkshakes!

Greek Food Jorgos (Zeist)

- 6 januari 2017 23:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier eens speciaal naartoe gereden omdat je hier het beste pitabroodje Gyros krijgt (uitgezonderd van El Greco in Utrecht stad, red. betaald parkeren).
Je wordt hier niet teleurgesteld, vriendelijke mensen met hart voor de zaak. Lekker broodje, lekker mals vlees, goede sauzen. Geen vette lucht in de zaak (tis al niet zo groot, paar tafels om aan te zitten). Maar ook de Keftedakia (gehaktballetjes in tomatensaus in handig plastic emmertje) is super en is qua smaak nog niet geëvenaard door een Grieks restaurant.

Cafetaria de spoorhut (Soest)

- 6 januari 2017 23:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Na een dagje Militair museum even verderop hier een stop gemaakt.
Duurde erg lang voordat de patat klaar was, en volgens de kreten op zijn FB krijg je dan wat lekkers...
Claimt verse friet te verkopen, maar dit proeft absoluut niet naar verse friet. Eerder gewoon boerenfriet van Aviko. Geen aardappelvulling, niet krokant met de krokante uiteinden zoals bij echt "verse" friet.
Conclusie, een gewone snackbar.