Alle recensies van Stefan86


Smullers (Zwolle)

- 14 oktober 2015 11:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op zich, niet zo slecht als men vaak zegt. Ja, Smullers is overal even duur voor te kleine porties. Maar ja, verder niet zo slecht. Als je tenminste vroeg op de dag komt. Fatsoenlijk omgaan met de olie kunnen ze namelijk niet. Want later op de avond zou ik niemand een frietje bij de Smullers geven, ook in Zwolle niet. Vieze bruine onsmakelijke frietjes dan. Maar overdag is het op zich prima te eten.

Overigens vind ik Zwolle wel een van de minst gezellige Smullers. Maar ja, het hele stukje daar op het stationsplein vind ik niks.

Snackwagen ReWi (Assen)

- 13 oktober 2015 13:19
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hier een keer geweest toen deze op het parkeerplein van de supermarkt aan de Paganinilaan stond. Twijfelend tussen iets van de supermarkt of een frietje om mijn honger te stillen, koos ik voor de snackwagen zonder maar al te veel te verwachten. Maar het was alles behalve een tegenvaller. Er was een ruime keuze aan snacks, ook alle dingen niet van de goedkoopste merken, prijzen goed betaalbaar, en ik kon er zelfs pinnen. De frieten waren goed gebakken, de medewerkers waren mooi gezellig, er waren zitplaatsen uit de wind. Eigenlijk was er niks echt negatiefs op te merken, behalve dat de portie friet misschien iets groter had mogen zijn. Maar ja, met de ervaring bij deze kar wil ik helemaal geloven dat dit de beste plaats is om friet te halen in de omgeving Assen.

Pizzeria Prego (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 16:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het lijkt een pizzeria, maar een klein bestelhalletje bakt meer friet dan pizza's. Goede friet met goedkope familiezakken zorgen ervoor dat dit zeker een goede keuze is.

De ruimte is niet al te groot, maar het is groot genoeg om buiten het restaurant gedeelte ook nog eens te zorgen voor een redelijk aantal 'snackbar' zitplaatsen. De ruimte is misschien niet super-groot, zolang het niet druk is kan je er vrij prettig zitten.

De friet en snacks zo los zijn niet bepaald de goedkoopste van nederland, maar het is betaalbaar en goedkoper dan de cafetaria tegenover. Zeker als je ook kijkt naar de kwaliteit, is Prego beter. Het echte goedkoper zit 'm echter in de prijs rond familiezakken.
Het menu is lekker uitgebreid. Ze hebben een hoop snacks, maar ook döner, pizza, shoarma, spare ribs, en een hoop meer. Jammer genoeg geen kapsalons, ondanks de aanwezigheid van döner kebab. Maar het zo me niks verbazen als sinds mijn laatste bezoek dit in het assortiment erbij gekomen is.

Ook een leuke is, is dat ze bezorgen. Voor een pizzeria natuurlijk niet zo speciaal, maar vanuit huis friet bestellen en die dan ook nog lekker knapperig thuis krijgen is niet iets wat overal te vinden is.

Je moet ze maar net weten te vinden, maar het is een mooi frietpareltje in de Lindenholt.

Cafetaria Mickey's Corner (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 15:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In de jaren 90 was dit de enige friettent die een beetje presteerde in de Lindenholt. Alhoewel de kwaliteit niet echt super was, kon het ermee door.
Tegenwoordig zit er aan de andere kant van het kleine parkeerpleintje een pizzaria (Prego's) die ook friet en snacks bakt. Alhoewel er concurrentie is, heeft dit enkel ervoor gezorgt dat meer mensen ergens anders hun friet halen. Want het is voor Mickey's Corner geen motivatie geweest de kwaliteit te verbeteren. Maar ja, de tent is ook in de afgelopen 25 jaar meerdere keren van eigenaar gewisseld.

De kwaliteit laat een hoop aan de wensen over. Ofwel te kort gebakken slappe frietjes, of te lang gebakken droge bakstenen. Ook de mate van zout is zo weinig dat het raar smaakt. Zelfs zoutloos was beter geweest.

Alhoewel er sinds de brand een nieuwe zaak is gebouwd, is de sfeer niet beter geworden. Het ziet er mooi uit, maar de muziekkeuze (die regelmatig erg hard staat) en de uitstraling van het personeel zorgen ervoor dat ik de overburen inmiddels wel heb gevonden.

Food To Go Oost en West (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 15:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een snackbar die onderdeel is van de tegenover geleden Toko.

Vroeger was de enige andere snackbar aan de andere kant van het winkelcentrum. Toen was de keuze enkel tussen de standaard dure bestaria friet helemaal aan 'de verkeerde kant' van het winkelcentrum, of deze snackbar. De snackbar was toen nog wel eens voor sommige een tegenvaller. De frietjes waren namelijk iets dunner, maar net op de juiste wijze krokant gebakken met redelijk wat zout eroverheen. Ook was hygienisch bakken toen nog niet echt erin: alles werd toen in dezelfde bak gebakken.

Tegenwoordig is er concurrentie van een frietzaak om te hoek die voor het oog goedkoop friet (1,50 voor puntzak friet met mayo, maar met relatief weinig frieten erin) maakt. Hierdoor valt deze snackbar wat minder in het oog door de wat kleine voorkant dicht bij de uitgang, en doordat er tegenwoordig meer gefocussed wordt op asiatische gerechtjes. Maar qua friet, zijn ze beter. Niet alleen beter dan de snackbar om de hoek, maar ook beter dan ze zelf waren. De friet is nu gewoon van standaard formaat, dus op zich niet echt speciaal. Maar ze worden wel gewoon goed gebakken. In een eigen bak olie gelukkig, dus mooie schone frietjes.
In de krappe ruimte staat niet altijd alles op de menuborden, maar even vragen en alles wordt voor je geregeld. Frietje met pittige ipv gewone pindasaus, keuze tussen frietsaus en echte mayonaise, frikandel totaal, het is allemaal mogelijk. Maar je moet het wel even 'op maat' zeggen.

De zaak is klein en smal. Veel zitgelegenheid is er niet, maar de plaatsen die ze hebben zijn gelukkig wel vaak vrij. De kleine winkel en concurrentie van meerdere snackbars in en rondom het winkelcentrum zorgen ervoor dat het er nooit druk is. De sfeer is er ook altijd goed. Maar in de omgeving is het wel duidelijk dat turken, nederlanders en aziaten elk zo'n beetje hun eigen frietzaak hebben in de wijk. Chinees moet je ze niet noemen, het zijn trotse vietnamezen. Erg vriendelijk, gezellig, en uiterst behulpzaam. Winkelen in de toko ertegenover of zelfs de concurrerende toko ernaast, het kan allemaal terwijl er gebakken wordt.


Cafetaria 't Ackertje (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 15:27
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vroeger (jaren 90 toen de oude supermarkt er nog was) was dit de prut van de Lindeholt. Maar met de keuze op enkel het Ackertje en Mickey's Corner helemaal in de Leuvensbroek, was je toch vaak min of meer genoodzaakt naar het Ackertje te gaan.

Tevenwoordig, in 2015, is het beter. Een nieuwere zaak met wat beter kwaliteit. Alhoewel ik nu in de afgelopen twee jaar er maar een paar keer wat heb gehaald, was het elke keer niet echt super. Gewoon een buurtsnackbar. Echt super is het niet, maar gelukkig is het tegenwoordig alles behalve slecht. Alles gewoon een beetje matig.

Snackbar Zuiderpoort (Wijchen)

- 12 oktober 2015 15:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nu ik een paar maanden boven deze snackbar woon, maar toch weer eens hier wat besteld. In het verleden niet goede ervaringen gehad. En nog is de kwaliteit slecht. Nee, niet bepaald aan te raden. Ik bak zelf wel of fiets toch maar een stukje om friettent-friet te halen. Het enige positieve dat ik over hen kan zeggen is dat ze nog niet zo slecht zijn als Rob's Place.

Culitaria Rob's Place (Wijchen)

- 12 oktober 2015 15:11
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wat een enorme tegenvaller!
Vaak dunnere frietjes die ze dan ook nog eens veel te lang bakken. De ene keer dat ik een bereklauw daar heb gehaald was deze van binnen nog bevroren. Toen ik er wat van zei, werd gezegd dat ik niet moest zeuren alvorens de medewerkers snel verder ging met de te lange wachtrij. Maar een klein aantal keer, meer uit noodzaak, eens iets gehaald en dat was dan nooit van een degelijke kwaliteit. Erg jammer voor deze relatief nieuwere zaak. De prijs mag er dan misschien wel zijn, maar de kwaliteit is dusdanig slecht dat de prijs kwaliteitsverhouding nog niet bepaald goed zit.

Cafetaria Lepoutre (Wijchen)

- 12 oktober 2015 15:08
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Alle recensies voor 2010 snel vergeten, want er staat een heel nieuw winkelcentrum met een nieuwe zaak en een nieuwe groep personeel. Alleen de naam is nog hetzelfde.

Het nieuwe cafetaria op de hoek is moderm, overzichtelijk en gezellig ingericht. Met donkerhoute meubels en planten wordt het eet gedeelte mooi afgeschermt van het bestellingsgedeelte. Hierdoor kan je rustig eten zonder dat je wordt gestoord door 'bestellers' en de opengaande deur.

Op het menu staan een hoop lekkere dingen. Niet alleen het standaard frietassortiment, maar ook een scala aan apartere snacks, broodjes, vlees (van doner tot schnitzels en spareribs) en andere menu's. Ook de bakken met snoepjes, ijsmachine en de enorme keuze aan milkshakes niet te vergeten. Qua kwaliteit is het niet veel bijzonders. Het is gewoon lekker. Ik heb er regelmatig gegeten en maar eenmaal iets gehad dat ik iets kon opmerken aan de frieten. Het is gewoon een goede frietzaak in de buurt. De patatterie en Lepoutre op de tunnelweg omzeilde ik dus ook graag voor deze Lepoutre. Zelfs nu ik verhuisd ben naar Wijchen Zuid(erpoort) rij ik nog graag een stukje om als ik zin heb ik gewone friet (verse frieten bak ik thuis).


Olround Bowlingcentrum (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 14:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het bowlingcentrum als friettent? Nou ja, oke dan. De bitterballen zijn regelmatig nog bevroren aan de binnenkant, de frietjes mogen ook beter bakken in schonere olie, en er mag ook wat meer licht zijn om te zien wat je eet. Kan ik meer zeggen? Eigenlijk niet. Gewoon bowlen, en ergens anders eten halen.

Manneken Pis (Utrecht)

- 12 oktober 2015 14:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Slecht zijn ze zeker niet. Maar beweren dat je de beste frieten van Nederland hebt, dat moet je niet zomaar doen. Want de beste? Nee, alles behalve. De frieten zijn altijd wel redelijk prima, zeker beter dan de Amsterdamse variant, maar echt goed zijn ze ook weer niet. Door het plaatsen van borden dat het de beste friet van Nederland is, en het half geforceerd overtuigen om op deze site een goede recensie achter te laten, schiet bij mij dan ook in het verkeerde keelgat.

Nee, Manneken Pis in Utrecht is prima, maar duur en niet de beloofde kwaliteit. Erg jammer, want door gewoon te zijn, zouden ze al beter kunnen zijn.

Cafetaria Toorop (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 14:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als oud buurtbewoner en bekende 'scholier van die grote school verderop' heb ik hier in het verleden vaak friet gegeten. Opgesomd kan ik vrij makkelijk zijn: het is een gewone goede frietzaak in een gezellige buurt. Niets meer, niets minder. Ze hebben wel eens slechte dagen qua kwaliteit, maar verder echt niks op hun aan te merken. Ze zijn niks speciaals, maar ze doen het wel gewoon goed waar andere zaken vaak rampzalig worden.

Gezellig is het zeker. Het was ook altijd een tweestrijd tussen Cafe Jos en de cafetaria als het ging om voetbal kijken.

Oftewel, niks bijzonders maar als je in Nijmegen Oost friet moet halen: doe het daar.

(op basis van meedere bezoeken 1996-2009)

Cafetaria Vuurens (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 14:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De beste frieten van Nijmegen? Jazeker!

De laatste jaren heeft Nijmegen een aantal verse-friet zaken erbij gekregen. Alhoewel deze zeker ook toppers hebben, blijft Vuurens als oudste toch nog zeker de beste. Vuurens houdt zich gewoon makkelijk bij de essentie: goede verse frieten en snacks. Alhoewel ze ook broodjes verkopen, wordt je niet overladen met reclames voor aparte sauzen of snacks. Hier is het gewoon lekker makkelijk: alles wat je nodig hebt om iedereen blij te maken en verder niet teveel onzin.

Als je aldaar eet, wordt je vlekkeloos en gezellig bediend in het redelijk kleine maar prachtige zaakje. Een zaak met echte geschiedenis, en niet die neppe gemaakte sfeer die ze geschiedenis noemen. Ook als je meeneemt krijg je het nog lekker ouderwets: met de krant om een wat nieuwere hygienische lap papier.

Over de prijs wordt wel een gezegd dat het duur is. En dat klopt, het is duurder dan de gemiddelde Nijmeegse prijs. Maar je betaald wel ergens voor. De prijs kwaliteit verhouding is namelijk prima in orde en de prijs is ook weer niet zoveel uit verhouding met de rest van Nijmegen.

Of er dan echt niks negatiefs is aan Vuurens? Helaas wel. Uiteraard is er altijd wel om de zoveel tijd wat aan te merken aan de aardappel. Het zijn immers verse frieten met aardappelen die niet zomaar van de massafabriek komen. Maar dat is maar een klein dingetje vergeleken met de echte tegenvaller: Vuurens is gesloten op de marktdag (maandag). Nu snap ik dat de aardappels ook een keer geschilt en gesneden moeten worden, maar wel jammer dat dit altijd op een van de drukste dagen in Nijmegen is.

Manneken Pis (Amsterdam)

- 12 oktober 2015 14:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Om het alvast in een paar woorden samen te vatten: veel te druk, slechte kwaliteit en veel te duur.

Op de Damrak zit Manneken Pis misschien makkelijk en op een druk punt, maar dit zorgt er ook voor dat het altijd enorm druk is. Zeker in het weekend. De prijzen zijn dan ook navenant. Zelfs in het centrum van Amsterdam is er goedkopere vers gebakken friet te koop.

Over de kwaliteit kan ik niet echt positiever zijn. Het is rampzalig dat mensen zo enorm vallen in de marketing-truc van belgische frieten en dan er ook nog eens zoveel voor betalen.
De frieten worden niet lang genoeg gebakken, het is merkbaar dat de olie te lang gebruikt wordt, en ook mag men eens een les krijgen in gebruik van de juiste aardappel. Nu snap ik dat bintjes slecht te krijgen zijn in Nederland, maar dit is echt een tegenvaller. Zeker omdat toen ik het 's ochtends eens vroeg wel gezegd werd dat het bintjes zijn, en de gebruikte aardappels dit duidelijk niet zijn. Misschien dat mensen die gewend zijn aan diepvriesfriet en buitenlanders dit lekker vinden, maar die worden dus duidelijk belazerd door de marketing. Het is verse friet, maar daarmee is denk ik al het positieve over Manneken Pis gezegd.

Cafetaria De Poort (Nijmegen)

- 12 oktober 2015 14:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Al langere tijd koop ik hier eens in de zoveel tijd frieten, en de kwaliteit wordt steeds beter.
In de eerdere jaren was het een wat mindere snackbar. De omgeving, zeker 's avonds, liet een hoop aan de wensen over en de verkochte producten waren hoognodig toe aan verbetering. Gelukkig is hier ook op zeer positieve wijze verandering in gekomen.

Kijkend naar de verpakkingen achter de snackbar, wordt er standaard Aviko friet gebakken en zijn de snacks van Kern (Sligro). De kwaliteit is ook zeker goed, zelfs zodanig dat ik kan zeggen dat ik graag een stukje omrij voor de friet. Jaren geleden was het vaak nog wel eens te bruin of niet eens lang genoeg gebakken. Wat mij ook opgevalt is dat aan het einde van de openingsdag de friet ook nog goed smaakt. Bij velen in de omgeving is het oud vet goed te proeven namelijk. Ook speciale wensen rondom sauzen is altijd prima te regelen. Zo staat het Frikandel Totaal misschien niet op de prijslijst, als je het gewoon zegt wordt het helemaal naar wens gemaakt (of in ieder geval bij die ene keer toen ik het vroeg)
Over de prijs ben ik zeker tevreden. Slechts 1 euro voor een goede volle puntzak frieten vind ik echt goedkoop, al hebben ze deze prijs nu niet tijdens 'etenstijd'. Concurrentie van een andere snackbar aan de overkant van het fietspad, de Subway er vlak naast en het winkelcentrum, zorgen gelukkig dat de prijzen redelijk laag blijven. Ook acties als grote familiezak friet met 4 snacks voor minder dan 10 euro (8,50euro is de prijs in september 2015)

Qua zitplaatsen moet je niet teveel verwachten. Er zijn binnen wel wat zitplaatsen, maar een groot gedeelte ervan wordt zo goed als bezet gehouden door een groepje vaste bezoekers. In combinatie met een paar gokkasten achterin zorgt dit ervoor dat het niet altijd de beste plaats is om een hapje te gaan eten. Maar als je dit wel doet is men altijd erg vriendelijk. Echter is de snackbar door de ligging bij de doorgaande fietspaden, station en busstation, een bekende en goede plaats voor mensen om de friet te halen en mee te nemen. Wel een kleine opmerking is, is om soms een beetje beter te kijken bij het personeel. Twee van de wat oudere personeelsleden komen soms namelijk vrij kortaf over, maar als je beter kijkt zie je wel dat ze het goed bedoelen. Maar misschien is dit wel te wijten aan de toch lichte cultuurkloof. Een wat langere, slankere personeelslid is echter altijd zeer aardig, vriendelijk en legt er graag een extra frietje bij.
De omgeving is de laatste jaren wel, mede door de omgang van het personeel, een hoop veiliger geworden. Deze houden namelijk een hoop jongeren in toom, binnen en zorgen ervoor dat er minder hangjongeren rondlopen. De fietsendiefstal bij het station is misschien niet minder geworden, maar je hoeft in ieder geval niet meer bang te zijn lastig gevallen te worden.