Alle recensies van kagyo


Snacksons Vrijthof (bestaat niet meer) (Maastricht)

- 14 februari 2008 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het personeel was idd niet supervriendelijk maar dat kwam ditmaal waarschijnlijk door de drukke&bezopen carnavalsmenigte. Ondanks de hoge werkdruk van het personeel smaakte de friet(mayo) precies zoals ik hem 10 jaar geleden ook proefde: "OK" (lichtkrokant/zoetig/niet te zout). Verwacht geen gezellige ouderwetsche authentieke sfeer.
Enigszins een aanrader(qua smaak).

Eiburgh Snacks (Amsterdam)

- 5 mei 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De meeste vinex-afslagen hebben inmiddels een McDrommels in de buurt. Bij afslag Zeeburg is er een "Eiburgh Snacks". Grappig tentje(letterlijk), dito terras.
Maar vooral de frieten blijven voor mij de moeite van een fietstochtje waard. Zeer lekkor! Voor wie langere afstanden te gaan heeft is er gelukkig een camping in de buurt.

Snackbar 't Snorretje (Amsterdam)

- 5 mei 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ooit verdwaald op mijn tocht naar wat eetbaars belandde ik in het broeierige onregelmatig kloppende jungle-hart van A'dam oost. Afgaande op de naam beloofde cafetaria 'het snorretje' een olijke gastronomische ervaring. Wat een teleurstelling... De frietenbakkers spraken geen nederlands en leken mij te negeren nadat ik mijn bestelling had doorgegeven en betaald. Lijdzaam moest ik toezien hoe overige klanten binnenkwamen en weer vertrokken toen ik zo'n 30 min later met mijn bestelling naar buiten liep. Zonder excuus o.i.d.

wat ik proefde

De frieten smaakten naar stront, of iets anders dat te lang in een vochtige kelder met lekkend riool had gelegen. Zelden heb ik zoeits goors geproefd. Dit schrijf ik niet uit wrok vanwege het onterechte wachten maar is de pure&oprechte associatie met wat mijn zintuigen op die dag & dat moment registreerden.

Cafetaria Gee Jee (Amsterdam)

- 5 mei 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor wie ooit verdwaald in Amsterdam watergraafsmeer(na een bezoek aan een bejaard iemand ofzo..), moet zeker eens gaan eten bij GeeJee. Ik woon dan naast een febo maar voor een fijne portie patatjes vetrouw ik liever op de frituurkunsten van, de 4 km verderop gelegen, GeeJee. Ouderwetsch jummie! Bij 'meeneem' krijgt iedereen, ongeacht leeftijd, bij vertrek een verse friet in het knuistje gedrukt..'voor onderweg'. Waar tref je dat nog??
Bite: redelijk croquant.
aroma: mild 'ossewittig'
prijs/portie: okee
Sfeer: ietwat vettig, maar des te nostalgischer. Rots in branding van teloorgegane frietcultuur in A'dam oost.
conclusie: prima

Smullers (Rotterdam)

- 5 mei 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Noodzakelijk kwaad voor de hongerige forens met haast.

Charlie Chiu's (Utrecht)

- 30 mei 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als Smullers/macd-hater moet ik zeggen dat ik de Charlie-Chiu altijd een zeer geinige afwisseling vond op hetgeen wat HoogCatharijne te bieden had, qua fastfood. Zeker omdat je vanaf de zitplek(!) een uitstekende kijk hebt op het (soms uitermate bizarre) volk dat voorbij raast. Dit alles vanuit de spectalaire uitbouw die ,vanaf het busstation gezien, herinneringen oproept aan slechte jaren80 post-apocalyptische B-sciencefiction. Zeker als het regent. Maargoed, je moet je inderdaad niet laten misleiden door de exotische naam want ChaChiu blijft het afhaalpunt voor zoetzure lichtgevende lekkernijen die weliswaar beter naar binnen glijden dan menig smullerburger, maar waarvan je daags nadien wel van die uiterst irritante pukkels in je mond hebt.

Broodje Ploff (Utrecht)

- 30 mei 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De eerste friettent die ik ooit in Utrecht bezocht. Nu woon ik allang niet meer in Utrecht maar de liefde voor BroodjePloff's frieten is nimmer verlept. Standaard-stop voor elk bezoek aan de stad. Vergeleken met veel andere cafetaria's is het er zelfs redelijk gezellig te noemen.