Alle recensies van outis


Pieters Snacks (Amsterdam)

- 6 maart 2016 15:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gezellig drukke kraam aan het einde van de Albert Cuyp. Porties zijn oké, kwaliteit over het algemeen goed (maar als het tegenzit krijg je nog wel eens wat veel kleine stukjes die wel erg krokant geworden zijn). Geen enorme keuze aan sauzen of snacks, maar de essentials zijn er (mayo, ketchup, curry, uitjes, joppie, samurai, saté), en de 'Eilander' kroket is ook wel een aanrader.

Snackbar City (Veldhoven)

- 4 februari 2011 21:19
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima snackbar, goede satesaus. De friet was wel erg slap, terwijl we hem toch onmiddellijk hebben opgegeten...

Goede portie, beetje aan de prijs met 3,15 voor een grote friet sate. Wel blaadjes op de tafel, goed schoongehouden vloer en meubilair, en best populair bij de locals.

Frituur de Burcht (Nijmegen)

- 7 februari 2010 13:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze mensen hebben verstand van friet bakken. Lekkere friet, terwijl de prijzen mij meevallen. Ik hoop alleen dat ze het langer volhouden dan de Wok2Go die ervoor in het zelfde pand zat.

Edit 2007: Inmiddels wordt in plantaardig vet gebakken (tijd om nog eens langs te gaan :D)

Edit 2010: Weer langs gegaan. Plantaardig vet drukt de pret wel een beetje. Maar prima frieten hoor. Lekker dik.

Vlaams friteshuis 'van Gogh' (Amersfoort)

- 11 september 2009 12:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg lekkere friet, enige aanmerking is dat er wat veel gruis bij zit. De Belgische mayonaise is een aanrader.

Een normaal frietje kost 1,90, wat een prima prijs is voor de hoeveelheid die je krijgt. De saus kost daarentegen dan wel weer 60 tot 75 cent, wat in mijn ogen erg aan de prijs is. Dus toch een minpuntje voor prijs.

Aan de muur een imitatie van de aardappeleters van Van Gogh, maar dan met puntzakken. En een mooie plastic kroonluchter. Kortom, goed sfeertje.

Cafetaria Het Eindpunt (Tilburg)

- 10 september 2009 17:44
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zittend op het ene ronde stoeltje -- gedecoreerd met de tekst "je kale moeder" -- aan het tafeltje met vierkante stoelen, heb ik geprobeerd mijn frietjes los te bikken uit de zware zoute massa die pindasaus heette te zijn. Ik denk dat ik daarmee het belangrijkste deel van de 'experience' van cafetaria het Eindpunt wel heb samengevat.

Lunchroom Hokie Pokie (Arnhem)

- 2 augustus 2009 18:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
AAARGL!

Wat je dus niet moet doen, is kartonnen dozen en emmers vullen met oud vet en ze dan on display zetten voor alle klanten. Friet wil je ook niet dubbel bakken, en zeker niet in zulk vet (waarschijnlijk palmolie geweest, mond uitspoelen met terpentijn is aanbevolen voor een frisse smaak).

Kijk voor de grap ook even naar de briljante zelfgekluste stroomkabel van de koelkast en de half weggesmolten bak gereedschap boven het fornuis |-)

Edit:
Van horen zeggen hebben ze hier wel een leuke blonde medewerkster. Eens zien of we ene M. van B. aan haar adres kunnen helpen.

Smulhaven Hilversum (Hilversum)

- 23 juni 2009 17:11
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jazeker. Een snackbar.

Snackbar De Open Poort (Hilversum)

- 23 juni 2009 17:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een snackbar.

Met zakjes water.

Cafetaria Tast Toe (Hilversum)

- 23 juni 2009 17:08
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Pluspuntje voor sfeer vanwege de zeer vriendelijke bediening en de wat bizarre inrichting. De milkshakes worden op verzoek met de hand even inelkaar gedraaid aan de voorkant van de zaak, terwijl het personeel toch echt achterin de zaak staat. Waarschijnlijk om met mooi weer buiten te kunnen verkopen, maar nu leek het voornamelijk onhandig.

Heu ja en natuurlijk ongeveer dezelfde prijzen als de rest van Hilversum, plusminus een stuiver.

Cafetaria De Brink (Hilversum)

- 23 juni 2009 17:06
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Fatsoenlijke hoeveelheid fatsoenlijke verse frietjes gebakken door vriendelijke mensen voor een vriendelijke prijs. Goede zaak!

Bijlard's Verse Frites (Hilversum)

- 23 mei 2009 19:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze frietkar staat elke zaterdag op de markt in Hilversum (vlak bij het station). Ik woon nu weer een tijdje in Hilversum, dus toch maar eens friet gaan eten dan, en waar beter dan bij een tent die _verse_ frites verkoopt? Vers zijn ze zeker, want ze snijden de aardappelen ter plekke.

Met €1,70 voor een frietje met zitten ze op een redelijk normale prijs, maar je krijgt daarvoor maar een lullig puntzakje waar ik persoonlijk nog wel wat frietjes bij had kunnen proppen.

De friet zelf is goed te eten, al proefde ik veel frituurvet en zaten er veel kleine (lees: harde) stukjes bij -- dat krijg je bij versgesneden frites. Verder prima tent, maar de jongedame die serveert mag wel wat vrolijker kijken. Ik heb haar nog niet zien lachen in die paar keer dat ik er voorbij gewandeld ben op een zaterdag.

De Smickel (Best)

- 29 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Er wordt binnen gerookt, is het eerste wat me opviel. Verder prima gebakken iets te smakeloze diepvriesfriet in iets te oud vet met.

Pluspuntje: friet wordt geserveerd op borden, het zout mag je er zelf overheen gooien.

Minpuntje: de kwaliteit is niet geweldig, de mayo erg light en de tent heeft een beetje een vreemd sfeertje door de betegeling en de wat kille verlichting. Het blauw-met-rode "open"-bord naast de Photoplay-automaat in de hoek doet de sfeer ook niet veel goed.

Ook is er een klein Mickey-Mouse-poortje naar een naar beneden voerende trap. Merkwaardig.

Eetplezier De Bestse Snackbar (Best)

- 29 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg fijne tent, het verbaast me niet dat ze eerste zijn geworden bij de Snackkoerier. Bediening is als in een restaurant, het gratis fruit is ook wel leuk, en als je een grote friet bestelt krijg je een groot bord afgeladen met friet. De picalillysaus is aan te raden.

Wat wel jammer was is dat toen ik aan het einde van mijn portie kwam er een flinke berg wel érg knapperige, kleine bruine stukjes overbleef. Mijn gezelschap had dat niet zo extreem, maar toch. Over het algemeen waren de frietjes wat knapperig gebakken.

Met een prijs van 2,90 voor een grote friet picalilly en 1,65 voor een blikje fris is het best normaal geprijsd, gegeven de hoeveelheid.

Conclusie: prima tent, maar ze moeten de nadruk wat mij betreft toch wat meer op de frietjes leggen.

Dik en Lang (Eindhoven)

- 17 november 2007 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wauw! Eindelijk een friettent in Eindhoven die wel echte "verse friet" verkoopt! Deze heren snijden hun friet ter plekke en weten ze vervolgens ook nog goed te bakken. In Eindhoven een primeur.

Laten we hopen dat ze het lang volhouden, want ze zijn als één van de weinigen in het centrum rond etenstijd open (!) en bieden goed tegenwicht tegen De Hoek en Jim's Food Factory.

Ze zijn wat prijzig, maar je krijgt wel waar voor je geld. Alleen als je wilt dat ze je friet niet verzuipen in de saus moet je dat wel even melden: standaard krijg je hier 2 kwakken saus over je friet, die overigens geserveerd wordt in een puntzak. En door zeer vriendelijke mensen :)

Döner Snacks (Leiden)

- 26 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tjah, dit is dan zo'n zaakje waar ik me wel op m'n gemak voel. De friet was smakeloos, maar volgens mij lag het meer aan meneer McCain dan aan de meneer die ze bakte. De tent net verderop in de straat had ook van die witte griezels. Heu verder goedkope friet, weinig keus maar wel (zoals vaker in dönertenten) een übervriendelijke vent achter de toonbank. Oh en ze verkopen er een energiedrank onder de naam Spam :-D

Smullers (Leiden)

- 26 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Smullersfriet. Tjah. Een mirakel, als je het mij vraagt. Het lijkt wel alsof ze - als ik er een frietje bestel - een complot voeren dat eruit bestaat dat ze mensen achter de toonbank zetten die niet snappen dat het de moeite waard is om friet a) te bakken, b) niet te lang te bakken en c) niet dubbel te bakken. Oh en d) dat het de moeite waard is om de losse troep uit je vet te halen tussendoor.

FEBO (Leiden)

- 21 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Typische FEBO-tent, valt verder weinig over te zeggen. De zwartgeblakerde snacks in de trekmuur boden een wat mistroostige aanblik, de prijs is wat aan de hoge kant (maar het is de randstad) en de friet smaakt naar vet. Ondanks dat de mevrouw achter de counter ons verzekert dat er nooit iets dubbel gebakken wordt, kan ik mijn tanden stukbijten op sommige stukken aardappel. Andere frieten zijn bruin en slap. Dit alles wordt verdoezeld door een flinke laag zout. Niet mijn favoriet.

Yed Snacks (Leiden)

- 21 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een redelijke portie dunne McCain-frieten. Ze zien behoorlijk bleek en smaken niet echt ergens naar, maar ze zijn wel goed gebakken en het vet is vers. Toch maar "gemiddeld" voor kwaliteit dan. Ze zijn (zoals veel tenten in de randstad) wat aan de dure kant, en verder is het een typisch Nederlandse snackbar. Prima hoor. Ik hoop alleen dat ze zelf een keer hun friet proeven. Ik had nu spijt dat ik geen Rasfriet besteld had.

Multi Snacks (Leiden)

- 21 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima tent. Snijden hun friet vlak voordat ze hem bakken, gebruiken goede aardappels en bakken de friet best goed. Hier en daar zat er wel een tussen met een behoorlijk taaie korst, en ze zijn ook nogal enthousiast met saus (ik heb een deel weg moeten gooien omdat ik mijn friet niet meer kon vinden), dus vandaar geen 10 voor kwaliteit. De hoeveelheid is fatsoenlijk, de prijs is redelijk (ietsje duurder dan normaal, maar hier krijg je wel verse friet voor je geld) en de mensen zijn er aardig. Weetje: je betaalt hier een dubbeltje om de WC in te kunnen :-)

Foodmaster Vaartbroek (Eindhoven)

- 9 juni 2007 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij afhalen krijg je hier een flinke portie (die emmers zijn nog best imposant). Fijne man achter de balie die ons op recordtempo bediende. De friet was wat minder, want slap en slechte aardappels, maar dat laatste reken ik hem dit jaar niet echt aan.

Cafetaria De Patatterie (Wijchen)

- 30 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gezien de berg friet moet ik hier toch een pluspuntje voor kwantiteit én prijs instellen. 1,50 is onder het landelijk gemiddelde voor een frietje met, maar deze bak was wel enorm voor die prijs.

Alle mensen van de Patatterie hadden kerstmutsen op en hingen kerstmannen op in de zaak (inclusief demonstratie van de dansende kerstman), dus met de sfeer zit het wel goed.

Alleen jammer dat een deel van de friet van een vorige lading kwam en nog even opgebakken werd. Wel lekkere mayo daarentegen.

04-02-2006
Mjam. De pindasaus is toch wel erg lekker, en de friet is ditmaal speciaal voor ons gebakken :). Alles even schoon en de planten in de zaak geven mij een goed gevoel.

En zo'n A20 blijft best wel erg veel voor €1,80.

31-12-2006
Hoewel de prijzen ernstig omhoog zijn gegaan (€2 voor een frietje pindasaus), blijft de hoeveelheid enorm. Helaas deze keer wel een aantal frieten ertussen die ik ervan verdenk al eens eerder in het vet gezwommen te hebben. Ook nog altijd even vriendelijk, en zoals ik inmiddels gewend ben: seizoensversiering, planten, leesmap, mooie houten tafel met stoelen, uitgebreid assortiment en een schone zaak. Dit blijft toch een van mijn favorieten. Ondanks de prijs.

Manneken Pis (Utrecht)

- 29 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het blijft verbazen hoe prettig de friet bij deze keten is. Dat ze maar groot mogen groeien :)

[edit]
Hulde voor het bankje :) Overigens moet ik mijn score voor de prijs bijstellen naar boven, gezien de belachelijke prijzen die ze tegenwoordig zelfs voor diepvriesfriet durven te vragen soms :(

[edit]
Beschutting is nu ook aangebracht: hulde!

Manneken Pis (Utrecht)

- 29 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mooie zaak, de bekende overheerlijke frieten in de bekende zakken met de bekende prijzen. Kortom: prima tent. Owja, en over die poeder: ik geloof dat dat een blijvertje is. De tuinkruiden waren in ieder geval goed te eten :)

Cafetaria De Ring (Zuidland)

- 29 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dat was toch wel erg goed gebakken friet eigenlijk, in een helaas verlaten cafetaria, maar dat ligt een beetje aan de tijd van het jaar. Muziekje op de achtergrond, treinbank onder je reet, friet voor je neus: erg prima.

Manneken Pis (Utrecht)

- 9 december 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Best mee eens allemaal. Tis gewoon een goede tent. Maar de sfeer. Tjah. 't Zal misschien aan Utrecht liggen.

edit
Ondanks het slechte aardappeljaar toch weer een prima frietje gegeten :-)

Vriend Snacks (Haarlem)

- 28 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Komt er in de friettest van het Haarlems Dagblad goed vanaf op een 2de plaats. Naar mijn mening wel erg veel zout op de frieten. Verder smaakt het wat mij betreft nogal sterk naar het vet waar het in gefrituurd wordt. Vriendelijke bediening in een typische Nederlandse snackbar. Prima tent hoor.

Foodmaster De Stip (Heemstede)

- 28 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima friettent, ziet er in ieder geval schoon uit. Kwam er in de test van het Haarlems dagblad niet zo goed vanaf, wat er waarschijnlijk op duidt dat ze het frietvet niet altijd op tijd vervangen.

Ziet er schoon uit, keurige houten tafeltjes, dus voor sfeer een pluspuntje.

Cafetaria Marmara (Arnhem)

- 23 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor alle kenners die diepvriesfriet verachten: kom hier eens eten. Een klein maar fijn tentje waar iemand staat die wél friet kan bakken. En 1,20 voor een frietje met is .. ehm.. GEWELDIG!

Snackbar Pico Bello (Bloemendaal)

- 23 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg goed gebakken friet hier. De eigenaar wekt in ieder geval de indruk dat de klant inderdaad koning is. De bakjes waarin de friet geserveerd wordt zijn wel aan de kleine kant, maar (zoals de eigenaar ons vertelt) desgevraagd kan daar wel een schepje bij gedaan worden. Vraag ik me toch af waarom je dan twee verschillende maten friet verkoopt, maar goed. Verder sfeervol ingericht, en door het Haarlems Dagblad verkozen tot beste friettent in de omgeving.

De Haerlemsche Vlaamse (Haarlem)

- 23 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Degelijke, rommelige Vlaamse friet, geserveerd in een puntzak zodat je op Vlaamsche wijze tot aan je polsen in de mayo kunt grijpen. Geserveerd door een gezellige dame die zo je tante Sjaan had kunnen zijn, kortom - prima tent.

Snackbar Brouwer Snacks (Haarlem)

- 23 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima ingericht, niet erg duur maar ook niet bepaald lekker. Wel gevarieerd eten met af en toe een slappe, dan weer een te hard gebakken friet. De smaak van oud vet is nogal overheersend.

Manneken Pis (Amsterdam)

- 23 november 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jammie.

Misschien wel de gezelligste bediening van Nederland. Spreek ze maar eens aan voor een praatje. Naar verluidt serveren ze op verzoek ook friet met softijs. In ieder geval dagverse friet, die op de beste manier bereid wordt die ik ken.

Hulde :)

Vlaamse Frites (Luchthaven Schiphol)

- 8 juni 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mwah. Niet echt de beste plaats om als eerste Vlaamse friet te proeven vrees ik. De friet was veel te slap en niet eens vierkant (ze waren platter, waarschijnlijk om ze eerder gaar te krijgen). De curry was verschrikkelijk zoet en de mayo smaakte niet echt ergens naar. De hoeveelheid uitjes was maar minimaal. Iedereen die in A'dam aankomt kan ik aanraden gewoon de eerste de beste friettent buiten schiphol te proberen.

Nog wat details: doordat ze in een hoekje van Schiphol zitten is het niet echt gezellig, de bediening is van het ongeïnteresseerde Amsterdamse kaliber en de puntzakken zijn nep (er zit een kartonnen bekertje in :-| ).

Cafetaria-Lunchroom 't Zonnetje (Eindhoven)

- 24 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goed cafetaria. Erg ruim, goed ingericht, en met vrij goedkope snacks. Zeker die 0,75 voor een garnalenloempia met dikke gamba is wel erg geniaal.

edit
Jammie pindasaus ook :) en hier in ieder geval een grote portie als je om een grote portie vraagt. Definitely een van mijn favoriete tenten in Eindhoven.

Cafetaria Ineen (Eindhoven)

- 24 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima cafetaria, ware het niet dat de prijzen zo bizar hoog zijn. Voor 2,50 heb je een "gewone" friet chilisaus. De chilisaus is fabriekssaus, net als curry, maar daar betaal je wel 80 cent voor (het resultaat is een hoeveelheid saus die op de bon lijkt te zijn gegaan).

De vrouw achter de toonbank was daarentegen wel bijzonder vriendelijk, dus dat scoort een plusje. Verder is er buiten op de Kruisstraat zitgelegenheid, maar dat is niet echt aan te bevelen (auto's). Binnen kun je ook zitten, maar dan zit je in de 1,5 meter tussen de etalage en de toonbank, dus daar zou ik me ook niet op mijn gemak voelen.

Friture Theike Away (Roermond)

- 19 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wauw. Dit is de eerste friettent waar ik ooit "Indosaus" op het menu heb zien staan, plus een aantal andere huisgemaakte specialiteiten. Vers gemaakte pittige saus met groenten en vlees, op een groot bord over de friet geserveerd.

Voordat het opgediend wordt is mij gevraagd of ik zout over m'n friet wil, en zelfs of ik er ook nog mayo bij wil. Voor 3,60 heb je een groot bord overheerlijke friet. Terwijl ik zat te eten kwam de vriendelijke dame nog even vanachter de bar met een nieuwe "saus", vers uit de oven: kip ketjap. Kon ik alvast even proeven. Over klantenbinding gesproken.

Peper en zout staat op tafel, dagbladen zijn aanwezig. Hoewel het geen groot pand is, is het netjes en gezellig ingericht met 3 tafels voor vier personen elk.

Over de twee andere friettenten die je kunt zien vanuit het raam: "Ach, ik zeg altijd maar: ieder het zijne. Ik maak weer veel indonesische specialiteiten, dat doen zij weer niet."

Dat noem ik nou een ontspannen sfeer.

Cafetaria In de Vlaamsche Pot (Roermond)

- 6 april 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oosterse bediening, wat mij nogal vreemd voorkomt voor een zaak die zich "in de vlaamse pot" noemt, maargoed. Wel lekkere pindasaus, al had ie pittiger gemogen, en de friet was beter gebakken dan bij een bepaalde andere tent in Roermond. Helaas nog steeds niet optimale kwaliteit (taaie friet), maar wel in een A50, voor €2,60. Dat kan dan nog net voor een grote friet pindasaus.

Leesmap is aanwezig. Waarschijnlijk om het gebrek aan sfeer te compenseren.

Eethuis Nijmegen (Nijmegen)

- 31 maart 2006 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Als ze gauw nog even je tafel poetsen als je gaat zitten, en ze speciaal pindasaus voor je maken, krijg je van mij een plus voor sfeer. Samen met de inrichting wordt dat 2 plusjes.

Het is goedkoper dan Messina (schuin tegenover), dus dat is vrij goedkoop. Aan de andere kant krijg je bij Messina veel meer (hier zijn de A50'jes wat magertjes gevuld) en serveert Eethuis Nijmegen niet zo'n lekkere pindasaus (veel zout, weinig pinda). De friet was oké, maar niet bijzonder.

edit

Hmm de tweede keer een frietje oorlog besteld. Dat was wel erg lekker. Ze hebben nu zeker mijn voorkeur boven Messina. Wel vreemd dat om half vijf 's nachts / 's ochtends er nog een meisje van 9, 10? rondloopt.

Snackwagen (Nijmegen)

- 18 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een snackwagen.

Excellent Snacks (Arnhem)

- 18 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Misschien dat de absurd grote portie te danken was aan het feit dat er verder geen mensen in de zaak waren, maar het was een aangename verrassing.

De man achter de toonbank is erg vriendelijk (nee, nee, reken maar af als je gegeten hebt!) en de zaak ziet er prettig uit. Een beetje vreemd is dat het pand getinte ramen heeft, waardoor het binnen altijd donker is.

Snackbar Happy Eater (Eindhoven)

- 16 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze houten keet ligt op de hoek van het terrein van het Catharinaziekenhuis. Ze hebben geweldig mooie barkrukken (rood leer met zilverkleurig chroom), en de eigenaar is niet onsympathiek. Het is niet de schoonste tent van Eindhoven, maar ook niet de tent die z'n friet het slechtste bakt, dus eigenlijk is alles heel behoorlijk.

Wel typische bruine-randjes-friet zoals je die in heel Eindhoven geserveerd krijgt. Daarentegen is hij niet te hard gebakken of rauw. De pindasaus smaakt te veel naar sojasaus. €2,10 voor een frietje pinda vind ik duur.

Automatiek Messina (Nijmegen)

- 1 maart 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Echt briljant - Tot heel laat open (alleen 's woensdags dicht => zondag dus 24 uur open).

Edit
Het is duurder geworden en de friet is opeens dun en smakeloos. Wel goed gebakken overigens. Woensdag dicht geldt niet meer. Vanwege de hoeveelheid metalheads die hier op uitgaansavonden verblijven toch een plusje voor sfeer.

Cafetaria Juan-Louis (Eindhoven)

- 3 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Juan-Louis blijkt een poging te zijn om een Oosterse naam in het Nederlands te schrijven.

De sfeer is ronduit bizar, ik kan er dan ook geen plus of min aan geven. Ik kan alleen zeggen dat je hier gewoon geweest moet zijn om te snappen wat ik bedoel. Nou vooruit. Toch maar een plusje.

De friet was helaas aan de zachte kant, maar smaakte wel naar aardappel. De pindasaus was verrukkelijk! Zeker ook goed vol na zo'n portie, al is €3,90 wel wat prijzig naar mijn idee (regio Nijmegen: €2,50 voor eenzelfde portie).

Cafetaria Trudoplein (Eindhoven)

- 3 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Best eetbare friet met hippe sauzen: Strijpse saus en Trudosaus. Strijpsesaus blijkt zelfgemaakte Tomottosaus (van Joppie) en Trudosaus blijkt zelfgemaakte Joppiesaus (maar lekkerder).

De hoeveelheid hield niet over, en de prijzen zijn niet om over naar huis te schrijven (frietje met is 1,80).

Het personeel (en dan met name het meisje) maakt er een sport van om zo weinig mogelijk klanten per uur te helpen, en alles gaat met een Eindhovense ongeïnteresseerdheid waar je ook al niet vrolijk van wordt. Waarschijnlijk zo'n cafetaria dat teert op roem uit vervlogen jaren.

Cafetaria 't Kuiperke (Eindhoven)

- 28 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekker zachte stoelen!

Hele vieze friet! Na alle niet aangebrande stukjes uit het bakje te hebben gevist, houd je nog een hele bak met kleine zwarte stukjes over. De stukjes die ik wel heb opgegeten waren slap en vet, waarvan een frietje zelfs een vreemd grijze kleur had.

Verder lijkt deze zaak een bizarre concurrentiestrijd te voeren met Alet, vijftig meter verderop. De mentaliteit lijkt hier echter niet te zijn om klanten van de ander weg te kapen door beter te zijn, maar meer iets in de trant van "Hij bakt veel slechter, dus kan ik minder m'n best doen om er iets eetbaars van te maken", en "Hij is veel duurder, dus ik kan mijn prijzen ook wel wat omhoog schroeven". Voor een 'normale' friet pinda betaal je €2,50, en voor een 'grote' friet pinda (A21) maar liefst €3,00.

Snackbar Alet (Eindhoven)

- 28 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oef.

In deze zaak mag allereerst gerookt worden, wat vrij onprettig is voor niet-rokers. Ten tweede hebben ze een vreemd verwerkingsproces voor aardappelen. De folder kondigt aan "Wij gebruiken verse aardappelen", maar dat blijkt voornamelijk zonde te zijn van de aardappelen. Gekookte aardappel is lekkerder. De friet wordt voorgebakken, om vervolgens de hele dag te laten uitdrogen bovenop de bakwand. Vervolgens bakken ze de friet, leggen ze hem op de rand van de frituur (?!!) om hem vervolgens nog een keer op te bakken als er vraag naar is.

Één woord hiervoor: eww. Het resultaat is vieze, taaie, extreem vette friet, die niet eens lekker te maken is met de toch best eetbare chilisaus. Met de prijzen is ook iets mis. Zie hiervoor mijn commentaar bij 't Kuiperke, dat hier vlakbij zit.

Restaurant Giros (Nijmegen)

- 27 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Of je dit een friettent moet noemen weet ik niet. Een frietje giros wordt op een bord geserveerd, en bestaat uit veel giros en weinig friet. Op zich een pluspunt, want het kost niet zo veel (voor vlees dan). De friet is wel goed gebakken, maar vormt niet echt het hoofdonderdeel van een frietje giros.

Cafetaria Snackpoint Arnhem (Arnhem)

- 22 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sympathiek personeel achter de counter, en zoals gezegd hangt het vol met alles wat remotely maar aan Griekenland doet denken. Frietje gyros is hier ook te krijgen (helaas wel aan de prijs). De friet is erg goed gebakken, maar helaas is de pindasaus van een doorzichtig klonterig aanmaakkaliber, dus helaas geen 10 voor kwaliteit. De hoeveelheid is ehm.. jah. veel dus. Daar betaal je wel voor, maar al met al is dit wel een tent waar je vaker wilt komen.

Lunchroom l'Escalier (Eindhoven)

- 22 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goed gebakken friet in een ruime puntzak. 1,75 is wel wat aan de prijs voor een friet ketchup, zeker als die ketchup geserveerd wordt als twee minizakjes Heinz (ter referentie, dat is genoeg voor 6 frietjes).

De sfeer bestaat uit een chagrijnige man die met een druk op de bel uit de keuken van l'Escalier opgeroepen wordt. De broodjes Hawai(i) liggen je vanuit de vitrine droevig aan te staren.

Cafetaria 't Hoekje (Arnhem)

- 22 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goed gebakken dunne friet. Dunne friet. Dunne friet. De mayo was wel heel lekker.

De hoeveelheid valt eigenlijk wel tegen. Ik heb niet vaak zo'n klein bakje zó leeg gezien.

Verder niet veel bijzonders. Behalve dat ze één Leffe-attribuut in de zaak hebben. Maar dat is toeval.

Cafetaria Hua Kwang (Arnhem)

- 22 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het badkamereffect is hier volop aanwezig: witte tegels op de grond, donkergroene tegels tegen de muur. Dit alles sfeervol verlicht (ahem) met witte TL-balken. Een hippe grijze photoplayautomaat zorgt voor het nodige plastic in de zaak, dus aan sfeer ontbreekt het gewoon.

De friet is goed gebakken, de pindasaus is zelfgemaakt (niet pittig genoeg naar mijn smaak, maar wel stukjes onherkenbare groenten (of gember?) in de saus teruggevonden). De prijzen zijn eigenlijk heel redelijk, en de porties zijn normaal.

Snackbar Swoopy (Arnhem)

- 20 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk heel goed gebakken friet. Beetje jammer van de sloot zout. De porties zijn behoorlijk vullend. Een grote frietzak is een vrij pittige portie, en ook de normale is al best ruim. Eigenlijk istie helemaal niet zo cheap als hij eruit ziet.

Het mag er wel een keer worden schoongemaakt.

Restaurant Eigen Haard (Roermond)

- 12 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was érg lang van tevoren voorgebakken, wat resulteerde in slappe, vette friet met enge bruine randjes. De pindasaus heerscht wel.

Een kleine friet pinda is: een A13 vol ranzige friet met lekkere pindasaus, en dat voor een prijs van 2,10.

Verder stelt het niet zoveel voor met een inrichting als een badkamer en een ongeïnteresseerde del achter de toonbank.

Cafetaria De Edison (Eindhoven)

- 9 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vriendelijke Eindhovenaar achter danwel voor de toonbank (ook fotoplayend gespot) die met zorg z'n friet bakt en z'n klanten toespreekt. De muziek en de vaste klanten zorgen voor een dikke plus voor sfeer. Twee plussen zelfs, want de eigenaar zong mee!

Cafetaria Ciçek (Nijmegen)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beetje groezelig tentje. Niet veel speciaals, maar wel prettig dat ze friet verkopen als je honger hebt na een concert in het Goffertpark :) Met uitzicht op 12-jarige altootjes :D

Cafetaria Arif (Eindhoven)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Best okee. Vreemde Eindhovense friet (bruin en héél erg vet). Verder is er wel van alles halal te krijgen, en is de inrichting best in orde. De porties zijn vrij groot voor een "kleine friet". Ze hebben ook kinderporties! (alleen vreemd dat kleintje saté net zo duur is als kinderportie saté, terwijl bij alle andere sauzen de kinderportie ergens tussen 0,25 en 0,75 scheelt ofzo).

Cafetaria Deniz (Eindhoven)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tent bij het station met ontzettend bizarre "pindasaus". No more, no less.

Deutsche Schnitzel Oase (Nijmegen)

- 8 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Duitsch en prachtig versierd met kerst. Paprikapoeder over je friet (frietzout), jah daar moet je van houden. Als je bestelt om mee te nemen krijg je een keurig bakje friet, maar niets te veel toch. Aan de andere kant betaal je er 1,50 voor, en dat is ook niets te veel.

AnyTyme Snack & Dine (Zwolle)

- 5 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hulde aan de jongen met de paardenstaart die er duidelijk plezier in had.

Helaas was de pindasaus een nogal onherkenbare drab. Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik de pindasaus niet heb opgegeten.

De zaak is keurig verzorgd, met mooie plantenbakken (groot!) en een gezellige inrichting. Groots opgezet. En 1,60 is niet veel voor een frietje pinda, als er de volgende keer tenminste normale pindasaus bij zit.

Haphoek (Arnhem)

- 3 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik vind 1,60 voor een frietje met niet om over naar huis te schrijven. 2,10 voor een frietje pinda al helemaal niet (!)

De friet is wel goed eetbaar, dat moet gezegd. Helaas niet veel zitgelegenheid (mensen die om de hoek op de stoep gaan zitten enzo).

Cafetaria Star (Arnhem)

- 3 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eng voortuintje met afrastering, alsof je een spookhuis binnengaat. Eenmaal binnen niet veel beter.

De friet is eetbaar, de prijzen betaalbaar, en daarmee is alles gezegd.

FEBO (Arnhem)

- 3 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een FEBO kán niet gezellig zijn, maar deze maakt het wel heel bont. De receptuur van deze malloot: eerst bakken, dan zouten, dan nog eens bakken om even op te warmen en dan nog een keer zouten. Het resultaat: oneetbaar zoute en vette friet. Met een vreemde smaak (natriumglutamaat?). En met vieze mayo (die kon wel wat natriumglutamaat gebruiken, zeg maar).

Cafetaria Toorop (Nijmegen)

- 3 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Keurig verzorgd cafetaria. Geen tien voor sfeer omdat de mensen achter de bar weinig Nederlands spreken en met elkaar in ieder geval altijd in hun eigen taal.

De friet is prima gebakken, maar haalt het helaas niet echt bij de friet van enkele andere zaken in Nijmegen omdat het van zichzelf nogal smakeloze dunne diepvriesfriet is. Maar zoals ik zei: ze doen wel hun best om ze goed te bakken (hoera ook voor het schone vet), dus toch een plus voor kwaliteit.

Smullers (Eindhoven)

- 3 januari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mjah je krijgt momenteel 10% korting, maar anders is het echt slechte kwaliteit voor veel te veel geld..

Edit: ze krijgen het voor elkaar om rauwe, koude, te hard gebakken en te vette friet als een melange te serveren.

Bah.

Snackbar De Counter Snacks (Arnhem)

- 31 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vriendelijke oosterse vrouw achter de toonbank die met de vaste klanten / familievrienden telefoonperikelen bespreekt. De friet curry (ook 1,45) is erg goed te eten. De prijzen zijn met 1,10 voor een friet zonder en 1,30 voor een frietje met erg laag. Pluspuntje daarvoor dus.
Wel jammer dat het er zo donker is.

Grillrestaurant Sarajevo (Wijchen)

- 29 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dit is een bijverdienste voor grillrestaurant Sarajevo. Een bijverdienste die ze beter kunnen laten. Hoewel er een behulpzame Wijchense achter de counter stond, was de friet slecht gebakken en is het zaakje zelf gewoon onooglijk. En wat erger is, het ruikt er vreemd en ziet er groezelig uit.

Cafetaria Rikken (Breedeweg)

- 24 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mooie zaak, dat zeker. Ook goed gebakken friet (yay voor schoon vet!). De hoeveelheid is normaal, en de prijzen eigenlijk ook wel.

Niets op aan te merken dus. Behalve dan de cultwaarde die dit etablissement verworven heeft inmiddels :o)

Snackbar Zuiderpoort (Wijchen)

- 23 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Veel goed gebakken friet met lekker pittige pindasaus, maar wel 1,95 voor een "kleine" friet pinda, wat dan weer wat prijzig is (De bak zat wel erg vol, maar je hebt niet de mogelijkheid om een kleinere bak te bestellen, dus toch een punt eraf hier).

In de zaak mag gerookt worden, en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Sterker nog: dat steken ze in een enorme muur met rookwaar achter de toonbank, waardoor er in de zaak flink gepaft wordt. Dat smaakt niet zo lekker bij een portie friet.

Snackbar Nieuw Klarendal (Arnhem)

- 16 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De porties zijn wat klein, de klandizie wat vreemd, maar het is wel een van de gezelligere tenten in Arnhem. Ik voel me er alleen niet echt op mijn gemak door de wat krappe inrichting waar je tussen een etalage, een toonbank, een photoplay-automaat en de deur je friet moet eten.

De friet speciaal was wel erg lekker, dat moet gezegd.

Van Leeuwen Frituur (Eindhoven)

- 12 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dat viel nog lang niet tegen. Dikke frieten, op Belgische wijze gefrituurd. De frietzakken zijn helaas wel van karton, maar waar in Nederland zijn ze dat niet tegenwoordig... In ieder geval lekker dikke mayonaise, en bovendien niet zo duur (1,50 voor een zak friet met mayo).

Snackbar 't Kombuis (Hoofddorp)

- 12 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Standaard zaakje in een smal pand. Wel lekkere friet, maar niet heel bijzonder. Hoewel ik wel erg toe was aan friet op dat moment, dus misschien dat ik de score een beetje te positief is op kwaliteit :)

Cafetaria Gestel (Eindhoven)

- 12 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jammie! Best gezellig zaakje, met een eigen website. Erg lekkere pindasaus hier, en er wordt friet appelmoes geserveerd.

Eetcafé Brabant (Eindhoven)

- 12 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Opmerkelijk dure gelegenheid. Hoewel zout op de keurig gedekte tafel staat, wordt de friet in plastic bakjes gezouten en wel geserveerd. Goed gebakken, maar voor 2,50 een klein frietje speciaal vind ik persoonlijk idioot.

Cafetaria Tinel (Eindhoven)

- 12 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een kerstboom! Verder keurig gebakken friet met aardige pindasaus die wel wat pittiger mag. Dit is een van de minder dure friettenten in Eindhoven.

Cafetaria De Markt (Eindhoven)

- 12 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet al te gezellige tent, maar wel lekkere knoflooksaus. De pindasaus is uitermate cheap daarentegen.

Cafetaria De Tongelhoek (Eindhoven)

- 10 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk de beste friettent in deze straat. Het frietvet was wel wat oud, maar de friet was tenminste krokant te noemen. Helaas erg veel saus.
In de zaak staat een sigarettenautomaat, wat ervoor zorgt dat de halve buurt ook binnen rookt. Dat vind ik bij mijn friet niet zo lekker smaken, dus vandaar een minnetje voor de sfeer.
Dit is wel een van de goedkopere friettenten van Eindhoven - waar elders 3,00 wordt gevraagd voor een grote friet sate, is dat hier 2,30.

Friture 't Hofke (Eindhoven)

- 10 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nog nooit van mijn leven zo'n grote, dure, smerige bak friet gezien. Het proces waarmee deze creatie tot stand was gekomen is mij niet meer duidelijk geworden. Wel had ik direct de behoefte om deze papperige friet onmiddelijk door een gootsteen te spoelen. Bij gebrek aan gootsteen maar gewoon in de prullenbak gekieperd.
Ik wens anderen hier meer succes - als de kwaliteit hier nou top was, was het best een aanrader.

Cafetaria Thijsco (Eindhoven)

- 10 december 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Buurtcafetaria. Friet bakken kunnen ze niet echt, daar geld voor vragen wel.

Cafetaria De Roos (Eindhoven)

- 29 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sfeer? Welke sfeer?

De bakwand is het enige schone in de zaak. De vitrine met snacks is ondergestoft, de bekabeling van de trekmuur is aan de binnenkant blootgelegd. De vloer is ontzettend smerig, en de muren zijn fris blauw met gore vetvlekken. Jammie. Over het algeheel een nogal slecht onderhouden zaak. Daarentegen wel goede friet.
De prijzen zijn voor Eindhovense begrippen heel normaal. Helaas zijn Eindhovense begrippen nogal wereldvreemd, dus blijft ook deze zaak een prijzige gelegenheid.

Cafetaria Kairo (Eindhoven)

- 29 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het enige echte pluspunt was dat het frituurvet schoon was. Voor de rest: 2,50 voor een grote friet met (ja, je leest het goed). Daarvoor krijg je dan een bak dunne, gruwelijk zoute friet met een hoeveelheid frietsaus waar je niet goed van wordt. Gelukkig heeft de frietsaus dan ook weer niet zo veel smaak, dus dat compenseert. Of zo.

Had ik al gezegd dat hij idioot duur is?

Cafetaria 't Klavertje (Arnhem)

- 25 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goed onderhouden friettent. Houd er rekening mee dat een kleine friet ook echt _klein_ is. Verder wel goedkoop (kleintje pinda = €1,50) hoewel er betere friettenten in de buurt zijn.

Cafetaria 't Trefpunt (Arnhem)

- 24 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Toch wel één van de beste friettenten die ik ooit ben tegengekomen. Goudgele, knapperige friet, en een portie waar Messina een puntje aan kan zuigen.. maar dan voor een euro minder! De kleine friet pindasaus bestond uit een bord met een (helaas niet pittige, maar wel erg smakelijke) plens pindasaus met daaroverheen een berg friet die een grote friet had kunnen zijn. En dat voor één euro vijftig!

Cafetaria Stap us in (Eindhoven)

- 19 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mwah. De pindasaus kan een stuk pittiger, en, belangrijker, de friet een stuk minder taai. Er is gelegenheid om op onhandig geplaatste stoeltjes te zitten en wat blaadjes te lezen, wat de vervelende TL-verlichte sfeer een beetje goedmaakt. Verder betaal je hier 2,50 euro voor een grote friet sate.

Cafetaria St. Joris (Eindhoven)

- 19 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Redelijk veel zitgelegenheid, dat is wel een pluspunt. Verder op zondagavond afgeladen met mensen die hun bestellingen komen ophalen. Ik hoop voor hen dat zij betere friet voorgeschoteld kregen. De hoeveelheid saus diende waarschijnlijk om de zwarte, naar houtskool smakende taaie frieten te camoufleren. Na het nuttigen van een grote friet speciaal ter waarde van 2 euro en 50 cent (Bestariaprijzen) lichtelijk ontdaan op zoek gegaan naar een andere friettent.

Wim's Automatiek (Utrecht)

- 9 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vette friet, zoals alles in hoog catharijne behoorlijk aan de prijs. Verder stelt het geen * voor - het is een soort van afhaalcounter, met niet eens de ruimte om te wachten (zonder omver gelopen te worden door alle reizigers). De hoeveelheid is vrij normaal, maar het blijft niet echt een aanrader.

Charlie Chiu's (Utrecht)

- 9 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De chemie waarmee dit eten bereid wordt is mij niet geheel duidelijk.

Plaza Jagershoef (Eindhoven)

- 8 november 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Typisch cafetaria, vroeger Bestaria. Nu een "Hiphappers", wat dat ook moge zijn. De prijs is in ieder geval nog steeds bovengemiddeld, alhoewel de schade beperkt blijft bij het bestellen van grote porties. De knoflooksaus was van Remia, geserveerd in 2 piepkleine bakjes. Wel ruime openingstijden en smerige milkshakes.

Brussels Eethuis (Eindhoven)

- 30 oktober 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het is mij volstrekt onduidelijk op grond waarvan de Snackkoerier haar top 100 samenstelt. Hoewel deze tent in die lijst vermeld staat, kan ik zo 20 tenten noemen die er niet instaan, die er niet in zouden belanden, maar die wel duidelijk betere friet serveren.

De friet was om te beginnen hoogstwaarschijnlijk dubbel gebakken, want vet en taai. De laatste paar frietjes hebben het gewonnen van mijn (overigens stevige) vorkje. De pindasaus is een standaardfabrikaat dat zo veel zout bevat dat de betreffende friettent waarschijnlijk meer winst behaalt op het verkopen van dranken. Voor zover dat mogelijk is dan, want voor een grote friet pindasaus betaal je maar liefst 3 euro!

De tent is inderdaad wel leuk aangekleed, alhoewel de vloerbedekking ronduit smerig is. De bediening is echter vriendelijk, de locatie is wel oké en het is één van de weinige friettenten in heel Eindhoven die rond etenstijd nog open is...

Bestaria Welling (Nijmegen)

- 26 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Typisch nederlandse snackbar volgens Bestaria-formule: goede friet die een tikkeltje te duur is. Claimen friet babi-pangang te verkopen, maar is uitverkocht. Ook al gespot: Shrek-snacks (sort-of groene loempia's). Ach. Ze zitten wel gunstig.

Culitaria Rob's Place (Wijchen)

- 25 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeer gemiddelde tent sinds het vernieuwd is en er (te) jong personeel werkt. De sfeer is niet geweldig, want tussen een drukke weg en een spoorbaan in. Deze tent bestaat voornamelijk bij gratie van het feit dat de dansschool zich ernaast bevindt.

Cafetaria Le Coq ('s-Hertogenbosch)

- 25 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oeh. Een aanrader. Veel friet met veel pepersaus, geserveerd uit een satésausbak - dat riekt naar zelfgemaaktheid. In ieder geval uitstekend te eten. Verder een mooie, rustige inrichting, vriendelijke mensen achter de toonbank, veel (echte) planten in de zaak en erg lekkere mokkamilkshakes die niet uit een automaat getapt worden.

Snackbar Twinstar (Arnhem)

- 25 oktober 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Fijne tent. Veel friet, dat is waar, maar de friet babi pangang beviel me minder dan ik hoopte. Voornamelijk omdat de saus zoeter was dan dat hij pittig was.

Plaza De Kolibrie (Arnhem)

- 16 september 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Toffe mensen (de eigenaar zit al 20 jaar in het vak) die er alles aan doen het je naar de zin te maken. Bestel een grote friet pinda en verwacht dan een ruim bord met warme pindasaus waar de stukjes rode peper nog herkenbaar zijn (yay!). Verder een ruime, schone zaak in Plaza-stijl (lees: rustig groen) met genoeg tafeltjes en stoeltjes, schep- en softijs, boerenkool en zuurkool en zelfs een tap!

Cafetaria Ugala II (Nijmegen)

- 7 augustus 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Mjam! Op de terugweg van Wacken was dat wel een erg prettige halte.

Cafetaria De Hoek (Eindhoven)

- 12 juli 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De minst geinteresseerde bediening die ik ken. Het is me nog nooit gelukt op een normale manier binnen afzienbare tijd aan friet te komen. Verder is de satésaus te gebruiken als metselspecie <-@

Haphoek Dordrecht (Dordrecht)

- 14 juni 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Volgezogen krakerige friet met pindasaus uit een sauspomp. Tjah. Wel lekkere roddeltantes achter de balie ^^ Ow en de eigenaar van de keten is ene E. Ratelband. Gek dat ik hem echt altijd associeer met misselijkheid.

Jim's Food Factory (Eindhoven)

- 17 mei 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ongezellige tent, zichtbaar ingericht op drukke uitgaansavonden. Het interieur heeft erg veel weg van McD*****s. Het is niet extreem duur (€2,30 voor een grote friet speciaal), maar je krijgt dan ook niet extreem veel. Sterker nog, het bakje was niet erg vol. De friet had net even te lang in het vet gelegen, waardoor mijn gebit nogal te lijden had.

Resto Quick (Eindhoven)

- 19 april 2005 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoewel het er aan de buitenkant niet erg aantrekkelijk uitziet, was ik erg blij verrast met het product. Echt goedkoop zijn ze niet, maar echt lekker bakken ze wel!

[20-04-2005]
Ik moet mijn mening enigszins herzien, want vandaag gooiden ze al afgebakken friet nog eens in het vet om ze op te warmen. Het resultaat: slappe, taaie en vette bruine frieten :(

Eetcentrum De Oostwal (Oss)

- 17 maart 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het schoonmaken van de tafeltjes had meer weg van het egaliseren van de laag ranzigheid, en de friet was slap. Daarentegen een goede portie voor niet te veel geld.

Snackbar Koomen (Enkhuizen)

- 7 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Met 2 man 1 grote friet besteld, en we krijgen een bord vol friet, met 2 vorken! Hoera!

Cafetaria De Kwinta (Enkhuizen)

- 7 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoera! Wederom goede friet in Enkhuizen!

FEBO (Purmerend)

- 7 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
FEBO. Staat voor oudbakken friet in ongezellige tenten, zo lijkt het. Nou ja. In Purmerend lijkt de kwaliteit dan weer mee te vallen. Maar ik kan eenieder toch aanraden met de trein naar Enkhuizen te gaan als ie goede friet wil. Of om 20 meter verder te lopen naar de Family.

FEBO (Purmerend)

- 7 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Standaard friettent. Voor een FEBO briljant. Maar verder niet veel speciaals. Wel een aardige kerel achter de toonbank.

Foodmaster Wageningen (Wageningen)

- 7 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede tent bij het busstation. Niet echt veel (hint: bestel ook geen koffie), maar wel een prettige gelegenheid.

Cafetaria Family (Purmerend)

- 7 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nou ja ik vond de hoeveelheid niet echt overhouden maargoed. De sfeer is inderdaad interessant. En.. Zwarte bakjes!

Cafetaria Karrezicht (Eindhoven)

- 4 februari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet de beste friet, maar wel erg veel (een plastic bord als drager voor een grote friet). Verder een onooglijke keet, met een zeer vriendelijke eigenaar, die alleen dankzij zijn bezoekers wist wat een friet waterfiets inhoudt.

Cafetaria Meijhorst (Nijmegen)

- 8 januari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Draaistoelen! Verder Bestaria-prijzen (wat aan de dure kant, maar ach) en Bestaria-kwaliteit (vrij oké :)).

Friture PeeWee (Heerlen)

- 7 januari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vlaamse friet (d.w.z. dikke friet) gemaakt van erg kruimige aardappels. Lekker als je er van houdt. De sfeer is best oké met zieke friettekeningen, een paar posters aan de muur en hangtafeltjes. Jammer dat er geen stoelen zijn. De puntzakken friet zijn hier in ieder geval rijkelijk gevuld.

Automatiek Straatweg (Rotterdam)

- 4 januari 2005 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
"Een grote friet, daar gaat twee keer zo veel ketchup op". Making up for a grand total of €0,60 (1,30 gulden!!) aan ketchup!

Cafetaria Martin's Place (Nijmegen)

- 30 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede friettent. Degelijk. Mooie locatie inderdaad.

Pizzeria Centro (Wijchen)

- 28 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was erg hard gebakken en erg zout, maar wel een volle bak! De prijs die je hier betaalt is gelijk aan die van de Bestaria op 50 meter afstand, maar je krijgt wel twee keer zo veel. Verder hebben ze hier een TV die wél aanstaat.

Bestaria R & M (Wijchen)

- 28 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Niet echt lekker gegeten - oudbakken (dubbel gebakken?) friet die erg zout was tegen een extreem hoge (Bestaria-)prijs. Pluspunt is de grote glazen ruit waar je voor kunt zitten om mensen te kijken. Verder is er een breedbeeld-TV die niet aan staat (?)

Cafetaria Lepoutre (Wijchen)

- 22 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Eigenlijk best goede friet. De friettent is wel klinisch wit, wat de sfeer niet ten goede komt. Verder kan ik niet echt een goede beoordeling geven van prijs en hoeveelheid, want ik heb alleen een grote gezinszak friet gekocht. Dat was trouwens best veel friet :D.

Snackbar Van Burk (Elst)

- 16 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Op zich goede friet, alleen was het op het einde nogal zoeken omdat mijn bakje halfvol met ketchup zat :-S das dan weer minder lekker. Wel design-stoelen en mensen in pak :) dus das een pluspunt.

Plaza Hendriks (Elst)

- 16 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jah. What can I say¿ Zwarte frietbakjes :D en goede bediening. Beetje klein, maar wel knus. En verder gewoon een goede friettent.

Cafetaria Keizer Karelplein (Nijmegen)

- 16 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tjah. Het best te vergelijken met een frietverkopende bouwkeet ofzo. Opzich okee, zeker voor het friet-na-bier-principe qua openingstijden.

Cafetaria Succes (Groningen)

- 14 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een extreem sfeervol cafetaria dat al sinds 1946 in Groningen gevestigd is. De draaibare stoelen zijn geweldig, evenals peper&zout-stelletjes en mosterd op tafel :)

Patat & More (Eindhoven)

- 14 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Kleine automatiek die vlaamse friet (ish) verkoopt in puntzakken. Nu met spaaractie met muntjes. Qua klantenbinding dan :D

Cafetaria Take Five (Tiel)

- 13 december 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vriendelijk Chinees echtpaar achter de toonbank. TV aanwezig, en veel frieten voor weinig geld. Alleen kennen ze het begrip "Frietje waterfiets" nie :) (Maar ze willen hem best voor je bouwen als je uitlegt wat je bedoelt)

Voor krait: een frietje waterfiets is 2 frikadellen met friet eroverheen (en ik meen dat er ook nog pindasaus overheen hoort, maar het zou ook gewoon speciaal kunnen zijn).

Cafetaria Ugala II (Nijmegen)

- 16 november 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet oké, goedkoop wegens de halve-prijs actie, en wat mij betreft wel stijlvol ingericht. Met beklede stoelen :)) wat een hoop goed maakt op een koude avond. En briljante openingstijden (zoals alle Ugala's).

Resto Ricus (Eindhoven)

- 17 september 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Degelijke tent, goede bediening, en lekkere ketchup.

Cafetaria Montagne (Eindhoven)

- 4 september 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik vind dat de bank met Leesmap & uitzicht naar buiten (je zit in een etalage) veel goedmaakt qua sfeer. En het feit dat ze een menukaart hebben :-D

Cafetaria Vuurens (Nijmegen)

- 19 april 2004 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hmm de friet viel een beetje tegen. Pluspunt was dat iemand ondertussen een slot aan het openzagen was met een slijptol.

Bram Ladage (Utrecht)

- 29 februari 2004 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Enorm neppe puntzakken - er zit een bekertje in. Dat doen ze bij Manneken Pis (ook in Utrecht te vinden) toch beter. Maar de friet is goed te eten en het personeel is vriendelijk.

Automatiek Marks (Eindhoven)

- 30 oktober 2003 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De ketchup was bedorven :-( de friet was slecht en weinig, en de sfeer houdt te wensen over - tenzij het inderdaad de friettent van Theo Maassen is..

Bestaria Zwanenveld (Nijmegen)

- 5 september 2003 22:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede friettent, wat anderen ook mogen beweren. Mensen kijken is hier erg leuk (de mensen die in WC Dukenburg shoppen)