Bekering van een Frietist

Hoewel ik in de westerse betekenis van het woord ongelovig ben, heb ik wel altijd een diepe spirituele kant gehad. Mensen die mij kennen zullen dat beamen. Vooral de oosterse filosofieën hebben mij al van jongs af aan mateloos geboeid.

Na jaren van diepe peinzingen en moeilijke afwegingen heb ik eindelijk de stroming gevonden die precies op mijn lijf geschreven is. Ik zal mij later vandaag bekeren tot het jaïnisme. Dit is een religie annex filosofie uit India gebaseerd op een ascetisch leven en totale geweldloosheid.

Het ascetische aspect van de ware jain komt tot uitdrukking in het feit dat alcohol en onkuise seks taboe zijn. Het begrip ahimsa duidt op geweldloosheid ten aanzien van alles wat leeft, naast mensen en dieren geldt dit ook voor planten. Vegetarisch eten deed ik toch al, dus dat is geen probleem, maar in een strikt jaïnistisch dieet is ook geen plaats voor sommige onreine groenten zoals uien, bieten, wortelen en helaas ook aardappelen.

Ja u leest het goed, Kafir, met meer dan vierhonderd bezochte snackbars hofleverancier van recensies op Frietopia mag binnenkort geen aardappelen meer eten van zijn geloof. En geen aardappelen betekent geen friet. En geen friet betekent geen recensies meer.

Dit levert op zijn beurt weer nieuwe dilemma's op. In hoeverre is het verrichten van werkzaamheden voor een website die aanzet tot het vermoorden van planten wel in orde voor iemand die ahimsa nastreeft? Kan ik mijn oude recensies überhaupt wel laten staan nu ze zo hard indruisen tegen mijn nieuwe religie? Over deze en andere vragen zal ik de komende tijd gaan nadenken tijdens eindeloze sessies meditatie en zelfkastijding.

Het zal zeker een moeilijke tijd worden die ik tegemoet ga, maar je moet er toch iets voor over hebben om uiteindelijk moksha, het bevrijden van de ziel, te bereiken.Gravatar
Anoniem
1 Aprilgrap? Kerux, jij bent zelf een 1 Aprilgrap! 6 april 2009 10:45


Kerux
Moeten we er misschien toch nog bijzetten dat het een 1 april grap was? :D 6 april 2009 08:55

Gravatar
Anoniem
Kafir.

Je hebt iets gevonden in waar je achter staat.
Dat is iets van jouw.
Of dat het juiste is moet je zelf bepalen,doe het gewoon en we zullen zien of dat later bij jouw je geluk brengt.
Hoop dat je dat ook wilt vertellen en met ons wilt delen.
Het beste met je, en leef je eigen leven.
Apollo
5 april 2009 22:16


Kafir
Al een stuk minder dan gisteren nu je het zegt teleiotes, geen idee hoe dat nou zo komt?! Ik heb net ook ineens wat aardappels en uien gegeten en echt spijt heb ik daar niet van. 2 april 2009 18:29


teleiotes
Hoe staat het met je Janaistische overtuigingen vandaag? 2 april 2009 16:48


Eelco
Een geloof waarvan je geen friet mag eten, dat er zoiets bestaat. 1 april 2009 12:25

Gravatar
Anoniem
Je gaat het goede pad op jongen, volg de weg van je hart. 1 april 2009 11:59


Kerux
Ghehe, toepasselijke naam voor een bekeerling. Zonde voor frietopia echter :p 1 april 2009 08:23

Gravatar
Anoniem
Groot gelijk heb je. Ik ben zelf ook vervend aanhanger van het jaïnisme en vond deze site zeer aanstotelijk. Ik hoop dat je de goede beslissing neemt. 1 april 2009 07:51