Blijf friet eten voor Schiphol

Eerder meldden we al dat Schiphol er over denkt over te gaan op gebruikt frituurvet 'biobrandstof'. Spitsnieuws weet te melden dat ze inmiddels zijn begonnen. Er rijden namelijk maar liefst veertig transportwagentjes sinds vandaag alleen nog maar op gebruikt frituurvet.

"Het gebruik van honderd procent biodiesel voor onze voertuigen geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van duurzaam ondernemen op Schiphol", zegt Ad Rutten van Schiphol Group. "We hebben de ambitie uitgesproken om in 2012 voor eigen activiteiten CO2-neutraal te zijn. De inzet van duurzame mobiliteit draagt hieraan bij."

Als de proef bevalt gaan alle transportkarretjes over op gebruikt frituurvet. Nu lijkt me zelf de stap tussen een transportkarretje en een vliegtuig best groot. Of schiphol zelf op deze manier CO2 neutraal wordt in 2012? Maar het is een begin. Een ding is zeker: blijf ondertussen friet eten, zodat Schiphol lekker verder kan experimenteren.
Gravatar
Anoniem
Heb liever dat ze bij KLM eens friet op het menu gaan zetten. 8 september 2011 14:47


Kerux
Schiphol is niet hetzelfde als KLM-Airfrance natuurlijk, het vorige bericht ging over vliegtuigen van KLM, dit over de grondvoertuigen van Schiphol. Maar iedere reden om friet te eten is er één natuurlijk :o) 8 september 2011 14:45