De magie van McD

Een beetje door Uitzending Gemist zappende kwam ik de show van Roué Verveer tegen. Een Surinaams-Nederlandse stand-up comedian die ik al een paar keer even op tv had zien verschijnen, alleen zijn hele show R.I.P. had ik net gemist. In de show ging Roué vooral in op zijn Surinaamse achtergrond en de manier waarop Nederland door Surinaamse ogen wordt bekeken.

Opzich niets voor op Frietopia, ware het niet dat hij ook een klein stukje heeft over zijn zesjarige zoontje en diens obessie met McDonalds. Het fragment is hier te vinden en begint vanaf ongeveer 39:40. Als je het grappig vindt, kan je uiteraard ook de hele show bekijken.

P.S. Verwacht niet dat dit mijn laatste McD-gerelateerde column is, Amerikaanse fastfoodketens behoren tot de interessantse onderwerpen binnen de frietwereld, mits je er kritisch naar kijkt uiteraard. ;-)
Kafir
Heej, wat is dat nou weer, ons een beetje aandacht geven op nationale televisie? Nou ja, mooi meegenomen.

Volgens mij had Makkie zich voorgenomen om na die ene dag zijn hele leven geen frikandel meer te eten, hij had er in ieder geval schoon genoeg van. 12 januari 2008 00:03


Joris
cdonalds friet is zo ongelovelijk kut, en dan ook nog geen mayonaise maar die gore groene frietsaus. Die burgers zijn best okay hoor, ben helemaal geen McHater maar met friet heeft het allemaal weinig te maken. 11 januari 2008 23:57

Gravatar
Anoniem
Thank god its friday. Een TV programma met Claudia de Breij. Jullie foto kwam langs. Het ging over frikandellen. En Makkie.

Doet hij mee aan het NK frikandellen eten?? 11 januari 2008 21:23


Kafir
Jij bent wel helemaal op de bio/vega tour lately hè? Natuurlijk ook helemaal terecht en helemaal gezond en goed voor het milieu!

Moet toegeven dat ik het als (klein) kind ook wel een leuk uitstapje vond naar de McD, kan me er tegenwoordig niet zoveel meer bij voorstellen. Hoe komt dat toch, dat al die kinderen zo gefascineerd zijn door die ene gele M? 11 januari 2008 18:41

Gravatar
Anoniem
Ik kom er nog weleens omdat ik kinderen heb. En ja, dan wil ik me nog weleens wagen aan een groenteburger (nauwlijks te krijgen) of een visburger. Lekker hoor, op zo'n plastic broodje.
11 januari 2008 18:20