De Snackkoerier 100 van 2009

Het is weer zover. De Snackkoerier, het snackbarvakblad van Misset Horeca, heeft haar Cafetaria Top 100 gepubliceerd. Winnaar dit jaar is geworden Het Smulhuis in het Limburgse Brunssum. Gefeliciteerd Hans en Jacqueline Boumans met jullie overwinning!

Toch hebben wij van Frietopia al jarenlang onze bedenkingen bij deze lijst, de meest prominente punten van kritiek staan overigens in onze encyclopedie. Het lijkt er op dat veel van deze punten ook dit jaar opgaan.

Ter illustratie van de door ons twijfelachtig gevonden criteria van de Snackkoerier, een recensie van een zaak die het net niet gered heeft, Paulus Fritespaleis in ’s-Gravendeel: `Sieraden af. Van meerverkoop een sport maken en iets steviger communiceren dat er verantwoord wordt gefrituurd en een plek in de lijst ligt in het verschiet'. Lijkt mij een prima snackbar.

Andersom gaat het ook op, een zaak in een dorp als Brunssum, die €2,25 (pdf!) vraagt voor een kleine friet speciaal of pindasaus, zal op Frietopia vermoedelijk tegen een paar minpuntjes aanlopen en niet zo snel winnen.
Kerux
Mja dat zal wel zo blijven denk ik. Overigens is 2,25 voor kleine speciaal/pinda tegenwoordig niet zo absurd hoog als je zou hopen (oftewel de prijzen gaan overal nog steeds omhoog :( ). 21 oktober 2009 10:34