Een Nederlands Frietmuseum?

Na het frietmuseum in Brugge komt er misschien ook een frietmuseum in Steenderen in de Gelderse Achterhoek. Burgemeester Henk Aalderink van fusiegemeente Bronckhorst is in overleg met de directie van Aviko of het mogelijk is om zo'n museum op te richten.

Natuurlijk is dit een goed initiatief, waarom zou België immers wel een frietmuseum (of twee) hebben en Nederland niet? Waar de initiatief-nemers wel op moeten letten is dat het een écht objectief friet- en aardappelmuseum wordt en niet teveel een Aviko-progaganda-instituut, anders heb je de slag met de Belgische frietmusea natuurlijk al meteen verloren!

Toevallig weten wij dat burgemeester Aalderink van het bestaan van Frietopia op de hoogte is en we hopen dan ook dat hij dit bericht leest. Daarom de vraag:
Wat hoort er volgens u zeker thuis in een Nederlands frietmuseum?

(Met dank aan Paul voor de tip.)

P.S. Er komt voorlopig geen vettax dus we kunnen lekker doorsnacken. Wel voldoende bewegen allemaal! ;-)
Kerux
Om een ander perspectief te hebben dan de Belgische musea zou een historische weergave van de Nederlandse frietcultuur niet misstaan. Wanneer werden de Nederlanders aardappeleters, gingen we friet eten, werd het landelijk geaccepteerd (snel-)voedsel. Nederland heeft een hele eigen friet cultuur en behalve in Belgie bestaat dat volgens mij nergens echt zo, maar juist ook de verschillen met Belgie zijn interessant voor een Nederlands frietmuseum.
Verder ben ik het met je eens dat een Aviko reclame museum niet is wat je wilt, maar het is in ieder geval een leuk initiatief. 17 maart 2009 18:34


Kafir
Ja nogal wiedes! Iets inhoudelijkers misschien? :-Þ 17 maart 2009 00:49

Gravatar
Anoniem
Op zijn minst moet de mogelijkheid er zijn om friet te kunnen eten :D 16 maart 2009 19:02