en de winnaars van de Frietopia Awards 2008 zijn..

* Mini-Resto 't Spaontje in Wehl, Gelderland.
* Cafetaria de Ring in Zuidland, Zuid-Holland.
* Cafetaria Marmara in Arnhem, Gelderland.

Het jaar 2008 zit er weer op en het is dus traditioneel weer tijd voor de Frietopia Awards. Op de laatste bestuursvergadering van de Stichting Frietopia is vastgesteld dat 3 januari 2009 de ijkdatum zou worden en dat er net als in het eerste jaar drie Awards zouden worden uitgereikt. De drie cafetaria's die nu bovenaan in de Hall of Fame staan zullen verblijd worden met een Frietopia Award 2008.

Grote nieuwkomer is Mini-Resto 't Spaontje in het Achterhoekse Wehl die in één jaar uit het niets naar de top drie is opgekomen! Cafetaria de Ring prolongeert de Award van de afgelopen twee jaar en Cafetaria Marmara is terug van weggeweest.
Grote afwezige is dit jaar Manneken Pis die wel een eervolle vermelding verdient door met vier vestigingen op plaatsen vier tot en met zeven te eindigen. Ook Frituur 't Belsken in Boxtel timmert hard aan de weg, maar heeft vooralsnog te weinig recensies van ervaren frietisten ontvangen om mee te doen om de Awards.

Let op: de Frietopia Award is een prijs voor de overall beste friettent of cafetaria. De kwaliteit van de friet weegt hier zeker in mee, maar is niet de beslissende factor.