De afgelopen week stond de kookrubriek van Janneke Vreugdenhil in de nrc.next (verschijnt die ook in de grote NRC?) in het teken van Friet. De zoektocht naar de ideale verse, zelfgemaakte Friet om precies te zijn.
In de eerste column bekent ze ook wel eens een cafetaria te bezoeken. Dan gaat ze op zoek naar de goede aardappelen en de derde dag experimenteert ze tot het huis blauw staat. Dan komt er even een commerciële interlude en in de laatste column vindt Janneke dan het geheim van de ideale friet. In de bijhorende video wordt het allemaal nog eens netjes voorgedaan.
Natuurlijk ben ik wel benieuwd of het recept van Janneke Vreugdenhil inderdaad van die briljante frieten oplevert, maar ik vrees dat ik het niet zelf ga proberen. Misschien leveren deze artikelen voor u als lezer wel weer inspiratie op om een keer aan de slag te gaan met het zelf snijden en voorbakken van aardappelen. Mocht dat helemaal mislukken is er ook nog geen nood aan de man, u kunt altijd gewoon naar een snackbar toegaan en daar dan achteraf een recensie van schrijven. :-)
Anoniem
"Allereerst kan ik zeggen dat wij het produceren op onze eigen plantage. Het is 100% biologische gecertificeerd. Dat betekent eigenlijk ook dat wij al jaren het ‘Fair Trade’ principe hanteren en onze boeren gewoon een eerlijke prijs betalen voor hun harde werken. Dus bepaald niet omdat het de laatste tijd zo populair lijkt te worden."
WTF: Biologisch is niet automagisch fair trade. 19 november 2008 11:38
Kafir
Kafir
Anoniem
Kafir
Stay tuned, binnenkort een paar fotoreportages! 18 november 2008 11:39
Anoniem
Kerux
WTULTC