
Het kaartje is gebaseerd op een kaart met de gegevens van een onderzoek van Jan Stroop uit 1972, dit origineel is hier te vinden. De media van Wikipedia en Wikimedia Commons zijn wel gewoon vrij over te nemen en daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee nu.
Volgens het kaartje ligt Nijmegen anno 1972 in een grensgebied, maar de patat-zeggers zijn al zeker tien jaar in de minderheid, Frietopia stamt uit Nijmegen en Patatopia is hier nou nooit een optie geweest. Zou het kaartje voor de rest nog kloppen? Zijn er grote veranderingen geweest of noemt men zijn favoriete voedsel nog bij dezelfde naam als veertig jaar geleden? Laat het weten.
Kafir
Stefan
Noot: vreemd genoeg zeg ik wel patat als het om een "gerecht" gaat. Friet met mayonaise heet voor mij een "patatje mét". 1 april 2016 17:36
Kafir
WTULTC
Toch denk ik ook dat de frietlijn aan het verschuiven is richting het noorden. Friet klinkt vind ik persoonlijk toch wel lekkerder dan patat (beetje ordinair vind ik).
10 april 2011 18:57
Kafir
Anoniem
Middelburg, waar mijn ouders wonen, en rest van walcheren, is alles friet, volgens de kaart nog friet/frieten.
Zeeuws Vlaanderen, noemde wij altijd reserve België, Frieten.
Noord en Zuid Beveland praten ze ook over Friet
Op Schouwen Duiveland hoor ik toch meestal Pommes, door de grote toestroom Duitsers en Patat, door de vele Rotterdamse toeristen en Rotterdammers die hier zijn komen wonen.
Goeree Overflakkee verschilt per plaats friet of patat. Bl;ijft natuurlijk ook een eiland die officieel bij Zuid Holland hoort, maar waarvan veel denbken dat het Zeeland is. 10 april 2011 07:04
Kerux