Friet op televisie

Kinderen houden van friet, dat is algemeen bekend. Friet is dus één van de onderwerpen waar kinderprogramma's op televisie makkelijk mee kunnen scoren. Speciaal voor de lezer van dit blog heb ik er twee uitgezocht.

Een snelle, hippe versie met drie humoristische (waarvan één Utopische) onderbrekingen werd gemaakt door Het Klokhuis. Een korter, doch educatief minstens zo verantwoord filmpje maakte School TV.

Een kanttekening is wel op z'n plaats. Beide filmpjes beschrijven het machinale proces van diepvriesfriet. Er wordt de kinderen niet geleerd dat je friet ook vers kan maken en dat die, mits goed gebakken, eigenlijk nog wel lekkerder is. Een gemiste kans. Overigens voor 'échte' (Belgische) frietpuristen en complottheoretici zit er nog wel meer propaganda in, maar daar kan ik me dan weer niet zo druk om maken.
Kafir
En die tweede sketch (over de frietpolitie) vond ik ook nog eens een heel goed toekomstbeeld, we zouden wel die kant op moeten.

Deze week ook frietjes in Wie is de Chef? 2 mei 2009 06:47


Kerux
Heb klokhuis nu ook daadwerkelijk gekeken en is best leuk filmpje inderdaad. Het is wel duidelijk dat fabrieksfriet behoorlijk veel meer bewerkingsstappen ondergaat dan verse. 1 mei 2009 02:30


Kafir
Het Klokhuis is ook leuk voor volwassen hoor, bovendien moet je toch ergens beginnen met de jeugd aan je organisatie te binden. 29 april 2009 05:13


Kerux
Hoeveel van onze lezers vallen binnen de doelgroep denk je? :p 29 april 2009 02:02