
Paul Ilegems, waar kenden we die ook alweer van? Ah ja, De Frietkot Cultuur, Het Belgisch Frietenboek, Het Volkomen Frietboek en Frietgeheimen. En het Frietkotmuseum natuurlijk, dat merkwaardig genoeg het licht zag in Amsterdam, maar daarna naar Antwerpen verhuisde. En voor hen die eens lekker op de bank willen genieten van friet zonder daar een enorme pens aan over te houden is er de dichtbundel Frieten bakken uit 1981.
Op de website van Metro ook de geschiedenis van de friet, maar dan volgens Ilegems. Ongehinderd door enige verplichting tot bewijsvoering schrijft hij het gefrituurde goud toe aan Teresa van Avila, om haar vervolgens onmiddellijk ook maar tot patroonheilige van de frietenbakker te bombarderen. Weten we eindelijk wat het geheim van die extase is.
Vooruit dan maar. Eet ik er nog eentje op Teresa.
Anoniem
28 juli 2011 14:28
Kafir
WTULTC
Nu nog een NK kroketten eten.. haha. Of van elke snack een eigen NK maken?! Met een mexicano zal het er dan pittig aan toe gaan. lol 27 juli 2011 17:34
Kafir
Anoniem
WTULTC
Wellicht is het iets om een blogje te schrijven over het NK frikandellen eten. In een uur tijd 18 stuks. Werd overigens niet gehouden bij Rikken in Groesbeek. 26 juli 2011 14:27