Frietnieuws van de week

Afgelopen weken was er een aantal friet-/snackgerelateerde nieuwtjes. Sommigen van jullie hebben het misschien al gelezen (en dan is het dus oud nieuws), maar diegenen die er tot nu toe overheen gelezen hebben wilde ik het niet onthouden.

In het Isala-ziekenhuis in Zwolle is een medewerker geschorst na het bakken van friet op de operatiekamer. Om niet ontdekt te worden hing hij een briefje met 'pas op, ebola' aan de deur. Dat friet verantwoordelijk wordt gehouden voor dichtslibbende aderen is niet nieuw, maar op deze manier wordt friet ook nog verantwoordelijk voor infecties tijdens operaties, en dat is toch niet zo'n goed idee.

Bij Geenstijl maken ze zich intussen zorgen om de Lidl die een 100% halal frikandel als "oosterse specialiteit" in de markt zet. Dat een frikandel halal is lijkt me een verbetering omdat dan toch zeker de afkomst van het vlees bekend moet zijn. Of het positioneren van de oer-Hollandse frikandel als exotische snack een slimme zet van de afdeling marketing is, daar kan je dan weer aan twijfelen.

Tot slot stond in het Algemeen Dagblad een interview met ondernemer Jitse Groen die multimiljonair is geworden met zijn bezorgimperium Thuisbezorgd.nl. Dat hadden wij kunnen zijn als we iets ondernemender waren ingesteld. Helaas, pindasaus.
Kerux
Het klinkt ook echt niet lekker eigenlijk. 24 november 2014 11:58

Gravatar
Anoniem
Ook de Telegraaf is niet enthousiast: http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/23349514/__Sint_test_speculaaskroket__.html 23 november 2014 00:40


Kafir
De eerste recensie van de speculaaskroket binnen:
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3794474/2014/11/20/Speculaaskroket-is-zinloos-baksel-met-de-smaak-van-verzopen-pepernoten.dhtml en is niet al te positief te noemen. 20 november 2014 21:21


Kafir
Een speculaaskroket? Werkelijk? 20 november 2014 21:19