Google Streetview

Het zal u niet ontgaan zijn dat Google Streetview onlangs is uitgebreid met grote delen van Nederland. Heel Nederland is op zoek naar zijn of haar eigen huis, foto's van (huizen van) bekenden en natuurlijk naar de onvermijdelijke ongelukken en rariteiten. En wij van Frietopia? Wij gaan uiteraard op zoek naar friettenten!

Omdat u natuurlijk erg benieuwd bent hoe een goede friettent er uit ziet ben ik voor u op zoek gegaan naar de Google Streetviewfoto's van de cafetaria's in de Hall of Fame. Dit begint gelijk met een teleurstelling want de huidige nummer een 't Spaontje is niet te vinden, de hele Achterhoek staat er nog niet op. De nummer twee, Cafetaria Rikken in Bredeweg (gemeente Groesbeek) is gelukkig wel gespot, ook de nummer drie Martin Zwerts is door de Google foto's op de lens gezet.

Dan volgen vier teleurstellingen op rij. Zuidland (met daarin Cafetaria de Ring) staat niet op de kaart. De Vismarkt in Groningen is geschoten op het moment dat De Belg Waterloo er niet was, en twee vestigingen van Manneken Pis ontbreken omdat ze te diep in het centrum van Utrecht liggen. Een foto van Marmara is hier te vinden en de huidige nummer negen, Cafetaria de Brink in Hilversum ziet u hier. Een twijfelgevalletje is de hekkensluiter van onze Hall of Fame; Frituur de Burcht is op deze foto vaag in de verte te zien, maar daarvoor moet je de zaak eigenlijk al kennen.

Om te compenseren voor deze tegenvallende top tien nog een paar zaken die bij ons op de officieuze tiplijst staan, cafetaria's die momenteel net buiten de Hall of Fame vallen: Cafetaria Gül in Nijmegen, Family Corner in Nijmegen en voormalig Snackkoerierwinnaar Eetplezier in Best. Maar de lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de in voormalige Awardwinnaars Manneken Pis op het Damrak in Amsterdam en Cafetaria Toorop in Nijmegen. Voor de laatste Awardwinnaar, de Manneken Pis op de Steenweg in Utrecht, gold dan weer dat er de straat er niet op stond.

Wij willen niet het zoveelste weblog zijn dat haar lezers oproept grappige foto's in te sturen, maar mocht u desalniettemin een bijzondere foto van een cafetaria vinden op Google Streetview, wij houden ons aanbevolen.
WTULTC
Erg leuk om zo friettenten te spotten. Aangezien een hoop steden van NL en de hoofdwegen (N-wegen) er op staan kun je idd een hoop friettenten spotten. Bijv. heel Eindhoven staat er op. 15 november 2009 15:35