Het nationaal snackhandboek en meer

En alweer is er een boek uitgebracht over friet. Of, nouja, een boek getiteld `Nationaal snack handboek' heeft allicht iets met friet te maken. Een recensie komt denk ik nog, maar voor de liefhebber is er weer een nieuwe aanwinst voor in de boekenkast. Het boek is samengesteld door Ubel Zuiderveld, een horecajournalist (of zoals dat tegenwoordig dan moet heten `foodservicewatcher'). Hij was ook jarenlang hoofdredacteur van de Snackkoerier.

Verder vonden ze het bij thuisbezorgd.nl nodig om nog eens een oude discussie aan te zwengelen over of het nou `friet' of `patat' moet heten. Volgens mij is er weinig nieuws meer te zeggen, zie bijvoorbeeld dit artikel op onze wiki. Het is een regionaal ding, en dat zal ook wel zo blijven. Oh, en wat zegt het snackhandboek erover? De voornaamste toevoeging is misschien dat `friet' de voorkeursspelling is volgens van Dale. Zitten we wat dat betreft in ieder geval goed.




Kafir
Het kaartje bij thuisbezorgd.nl is niet helemaal accuraat. Nijmegen ligt toch wel overduidelijk in het "frietgebied". 20 november 2014 21:18