Leve de frietrevolutie!

Dat het al jaren rommelt tussen Vlamingen en Waloniërs is al lang geen nieuws meer. Wel nieuws is de actievorm die vandaag in zeven universiteitssteden is gekozen om op te komen voor verbroedering: een gratis portie friet met mayonaise!

"Studenten en proffen eten samen friet voor meer Belgische solidariteit.

Het jongerenplatform Niet in onze naam Jong predikt vandaag de revolutie in zeven universiteitssteden. Hun boodschap? Het verdedigen van de solidariteit en het radicaal afwijzen van de ‘communautaire kortzichtigheid' die de Wetstraat beheerst. Hun wapens? Een gratis portie friet met mayonaise. De jeugdige oproep wordt ook onderschreven door een veertigtal professoren uit verschillende faculteiten."

Overigens is dit niet de eerste keer dat er de laatste tijd bij onze zuiderburen actie wordt gevoerd met friet voor de eenheid van België. Zelf kan ik alleen maar hopen dat deze manier van actievoeren succes heeft (en misschien overwaait naar ons in het Noorden). Want wat verbroedert meer dan een goede zak friet?

Lees meer in de Standaard.
WTULTC
Heerlijk zo'n actie.

Overigens is volgens mij friet op een relatief groot feestje of bij een huwelijk wel in op komst. Zo ook afgelopen weekend toen ik naar een feest ging van een oom van mij die 65 werd. Hij had een frietkar gehuurd en daar kon je een friet (puntzak) bestellen en 4 verschillende snacks. De friet was goed. Helaas kan ik die kar niet beoordelen (voor op frietopia) omdat het frietje voor de genodigden gratis was en de frietkar nooit los een frietje verkocht. 29 maart 2011 17:12


outis
Och, hadden wij zo'n tweesplitsing in ons land. Oh wacht.

Frietje zoervleis dan maar? 29 maart 2011 14:15