Onderstaand artikel trof ik vandaag aan:
"AMSTERDAM - Een patatje kan het risico op een depressie verhogen. Niet zozeer door de friet op zich, maar door de olie waarin het gebakken wordt. Die transvetten zijn namelijk erg schadelijk voor de gezondheid en, naar nu blijkt, ook voor onze psychische stabiliteit. Transvetten zitten voornamelijk in fastfood en snoepgoed. Wil je de depressie tegengaan? Olijfolie blijkt een prima alternatief te zijn: het beschermt tegen verschillende mentale aandoeningen, zo concluderen de onderzoekers in het blad PLoS ONE.
De onderzoekers bestudeerden 12.059 proefpersonen gedurende zes jaar. In deze periode werd het dieet, de levensstijl en de gezondheid van de proefpersonen nauwlettend in de gaten gehouden. Toen het experiment begon, had geen enkele proefpersoon depressieve klachten. Na zes jaar bleken 657 mensen depressief te zijn. De wetenschappers ontdekten dat er een duidelijk verband is tussen de depressieve klachten en het voedsel dat de proefpersonen nuttigden. De mensen die veel ongezonde vetten aten, bleken tot 48 procent meer kans te hebben op een depressie dan mensen die deze vetten niet nuttigden. En hoe meer slechte vetten er gegeten werden, hoe groter de kans op depressies werd."
Ze zullen het onderzoek vast goed hebben gedaan. Maar ik kan het zelf in ieder geval helemaal niet eens zijn met de conclusie. Van friet wordt ik toch iedere keer weer vrolijk :D.
Uit: de Telegraaf 02-02-2011
Vuurlente
Daar zou ik ook depressief van worden! 23 februari 2011 07:49
outis
Kafir
Kerux
Kafir
Kafir
WTULTC