McCain friet gezonder en duurzamer?

In de De Snackkoerier is te lezen:

"Fritesfabrikant McCain zet fors in op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De fabrikant gaat ondermeer voorbakken in nog gezondere olie, reduceert het zoutgehalte en is op zoek naar aardappelrassen die het milieu minder belasten.

Niet alleen de olie wordt gezonder, van nu al 70 procent naar 85 procent onverzadigde vetzuren, ook worden vetgehaltes en zoutgehalte verminderd. Daarnaast worden milieuvriendelijke aardappelrassen ontwikkeld met een hogere opbrengst garanderen en minder bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Worden het energie en waterverbruik in de productie verminderd en verpakkingen worden milieuvriendelijker. "

Dit klinkt als een goed plan. Helaas past het in de trend waarbij ieder bedrijf zich graag van een duurzame en verantwoorde kant laat zien, maar dit niet altijd lukt. Of het McCain gaat lukken om hiermee echt een verschil te maken? We zullen zien.
Kafir
Chips zijn volgens mij overal duurder dan in Nederland, ook in landen waar het prijsniveau lager of even hoog ligt.

Verder ben ik geen fan van McDonalds en soortgelijke zaken, maar om ze nou te weren vind ik ook weer te ver gaan. In mijn visie is de vrijheid van ondernemer en consument ook wel een belangrijk principe. 14 juni 2010 23:31


WTULTC
Laat McCain er aub voor zorgen dat ze weer friet gaan verkopen in de supermarkten. Een tijd geleden zijn ze daarmee gestopt en we hebben tot op heden eigenlijk nog geen goede vervanger gevonden qua friet voor thuis.

Overigens de friet in Griekenland (restaurants) smaakten goed. Op de friet zit een soort van kruid dat lekker is op de friet. Het zijn wel redelijke dikke friet, meer aardappelstukjes.

Ook heb ik geen Mc Donalds gezien in Griekenland, zelfs in Athene niet. Of ze zitten er niet of Griekenland weert zulke zaken. Dat zou een goed teken zijn en zouden ze hier ook moeten doen.

Aardappelen zijn volgens mij wel duur in Griekenland. Voor een zakje chips (100 gram) betaal je daar gemiddeld 1,30 euro voor. Erg duur in vergelijking met hier. 13 juni 2010 13:49


Kafir
Het zoutgehalte van friet is toch vooral afhankelijk van de verkoper/thuisbakker en hoeveel zout hij/zij er zelf nog over gooit. 8 juni 2010 17:23