Nederlandse Week van de Friet gepland in 2014

De (voor mij tot nu toe compleet onbekende) cafetariavereniging ProFri wil in 2014 een Week van de Friet introduceren. In Belgiƫ en Groot-Brittanniƫ, zo beweert ProFri, bestaat al jaren een Week van de Friet.

Waarom wil ProFri zo'n week organiseren? Het gegeven antwoord: "De Week van de Friet moet eraan bijdragen dat consumenten de fabels van de feiten kunnen onderscheiden, zodat zij beseffen dat zij bij goede frituurbedrijven verantwoord kunnen genieten van hun friet, kroketten en andere lekkernijen."

Het is ProFri gelukt om Lamb Weston Meijer, McCain, Farm Frites en Aviko, de grootste frietfabrikanten in Nederland, om de tafel te krijgen. In principe kan Frietopia natuurlijk niet tegen zo'n week van de friet zijn.

Maar mijn grootste onbeantwoorde vraag is: wat zal de frietliefhebber hier uiteindelijk aan hebben? Als dit leidt tot bijzondere acties, nieuwe friet, nieuwe sauzen, dan ben ik er helemaal voor. Maar als de hele bedoeling is om friet met tv-spotjes een beter en gezonder imago te geven ben ik toch een stuk minder enthousiast. Maar 2014 is nog ver weg, dus we zullen zien.

Lees meer in Misset Horeca en Horeca Entree



Gravatar
Anoniem
Inderdaad, ik zie het. Ik heb er nog niets van gemerkt. 15 november 2012 15:14

Gravatar
Anoniem
Royaan organiseert deze week trouwens de week van de kroket ;). 15 november 2012 12:19