Qurea - friet in een spiraalvorm

Dit weekend had ik de pech om door omstandigheden bij de Floriade 2012 te belanden. Wat mij betreft geen aanrader als het je leuk lijkt diverse bloemen of planten te zien, hoewel de moeite die ze hebben gedaan om afval overal te scheiden en klimaatneutraal te zijn bewonderenswaardig is.

Maar ze verkochten er in een eettentje wel de Qurea. Hoewel ik er de afgelopen maanden al meerdere keren nieuwsberichten over tegen ben gekomen is dit de eerste keer dat ik de Qurea 'in het wild' heb gezien. Natuurlijk kon ik de kans voor een kleine review niet laten gaan.

Wat is de Qurea? Neem een hele aardappel, haal hem door een machine die hem in een spiraal snijdt, rijg hem aan een stokje en frituur hem. Strooi er zout poeder over met o.a. de smaken BBQ, Cheese of Salt and Vinagre.

Ons unaniem oordeel: lekker, handig om mee te nemen en best een leuke manier om friet te presenteren. Alleen weegt dat nauwelijks op tegen de prijs van 2,95- waar je makkelijk een grote grote zak friet voor kan kopen. Misschien dat de prijs lager is als je niet op een groot evenment als de Floriade rondloopt.

Wat vetter en zouter dan een normaal frietje, maar lekker verse gefrituurde aardappel. Al met al best aan te raden. Maar zou ik er nog eentje kopen? Tenzij hij goedkoper wordt zou ik eerder op zoek gaan naar een gewoon frietje. Maar als ik ze vaker zou tegenkomen zou ik er nog wel eentje lusten.




Kafir
Als "Twister Chips" ook op de Nijmeegse maandagmarkt te vinden! 5 januari 2015 16:12

Gravatar
Anoniem
gebruiken ze denk ik ook een hele grote aardappel voor zo te zien 16 januari 2013 15:12


outis
Hee, die verkopen ze in Praag overal! Niet geprobeerd overigens, zag er te veel uit als een hele lange aardappelchip. Doe mij maar gewoon verse friet :) 4 januari 2013 15:15

Gravatar
Anoniem
Je had een een protie hierlijke biologische frites kunnen bestellen bij de frites kiosk.. 3 januari 2013 15:45

Gravatar
Anoniem
Hij was inderdaad wel behoorlijk zout. 24 september 2012 09:59

Gravatar
Anoniem
Ik heb 'em ook geproefd, maar ik vond hem vooral heel zout. 21 september 2012 11:12

Gravatar
Anoniem
Volgens mij is de naam van deze snack niet Qurea maar tornado potato (aardappel wokkel). Deze snack komt uit Zuid-Korea. 18 september 2012 19:26