Vet vervoer

De BBC meldt ons dat in Schotland een project is opgestart waar bussen op biodiesel rijden. Biodiesel, gemaakt van onder andere gebruikt frituurvet.

Dat biodiesel is heel erg milieuvriendelijk. De busmaatschappij verwacht een reductie van maar liefst 82 procent (!) van de CO[sub]2[/sub]-uitstoot. Als het allemaal een beetje blijkt te werken, dan willen ze het gaan inzetten in heel het Verenigd Koninkrijk. Kunnen we fish & chips gaan eten voor het goede doel...

Behalve dat dit natuurlijk heel groen en milieuvriendelijk is, is het ook nog eens voordelig voor de klanten. Want wat doe je met je oude frituurvet? Juist, dat geef je aan de buschauffeur! Dan krijg je nog eens 20 pence korting op je busrit ook. Handig hoor.
Joris
Oh daarom stinkt het hier (Edinburgh) zo. 29 oktober 2007 22:33


Kerux
Frituurvet is op den duur niet meer geschikt om eten in te maken, maar het is nog wel vet, dus is te verbranden. Of het in de praktijk ook echt veel gaat opleveren (moet wel gefilterd worden en stoppen ze vast ook allerlei andere meer dubieuze biodiesel dingen in) is nog de vraag, maar het initiatief is wel leuk.
29 oktober 2007 17:39