Provincies | Overijssel | Deventer | Cafetaria De Hoven

Cafetaria De Hoven

Bloemstraat 62
7419BX Deventer (de hoven)
Tel: 0570???????

Score:


Kwaliteit
Kwantiteit
Prijs
Sfeer

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

Kafir

- 1 februari 2006 23:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Iemand die dit cafetaria weet te vinden zonder in de wijk de Hoven te wonen of een adres te hebben krijgt een enorm compliment van mij, gelukkig had ik het adres opgeschreven zodat ik het kon vinden. Het eerste wat opvalt is dat een uithangbord van Bavaria de gevel siert, waardoor je dit cafetaria op het eerste gezicht aan kan zien voor een cafe, maar een cafe is het niet. Een traditioneel ingericht cafetaria is het wel.
Een legpuzzel en een bordspel liggen nonchalant op een tafel aan de bar (ja, een bar met tap!) hangt iemand met een shagje en een pilsje continu onverstaanbaar tegen de patatbakker te brabbelen, een zeer aandoenlijk tafereel dat veel weg heeft van de lokale dorpsgek en zijn vaste hangplek. Om mijzelf te belonen voor mijn speurtocht door deze wijk besloot ik behalve een patatje pindasaus ook een biertje te bestellen (Bavaria dus).
De patat is vrij normaal van kwaliteit net als de pindasaus, wel is het bakje wat klein, waardoor ook de beoogde plus op prijs verdwijnd, want €1,45 voor een patatje met is weliswaar niet duur, maar als je te weinig geeft is het relatief nog steeds aan de prijs. Bovendien was de friet speciaal al een stuk duurder (€1,80 meen ik).

Trivia: Dit cafetaria ligt aan de linkeroever van de IJssel en is dus eigenlijk niet `Over de IJssel´ hoewel het administratief onder Deventer (en dus Overijssel valt). Overigens is dat rond Kampen ook het geval dus niet uniek.