Provincies | Utrecht | Utrecht | Frites Atelier

Frites Atelier

Steenweg 56
3511JS Utrecht (centrum)
Score:

Kwaliteit:

Kwantiteit:

Prijs:

Sfeer:


Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

teleiotes

- 24 april 2017 16:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bijzonder goede friet; krokant met een lekkere aardappelsmaak. Alleen het feit dat de zwarte plekjes niet van de aardappel waren gesneden was een klein minpuntje. De zelfgemaakte mayonaise is ook een aanrader. Natuurlijk is het met vijf euro voor een frietje met wel een prijzig maal.

Kerux

- 13 oktober 2016 22:07
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Friet van een topkok, dat moet wel goed zijn toch? Dat is althans wat het concept moet uitstralen. De zaak is Utrecht is niet heel groot maar ziet er mooi uit, alhoewel er misschien net iets te veel over nagedacht is.
Het gaat natuurlijk om de friet, de beste die ik gegeten heb? Nee, dat kan ik niet zeggen. De friet is zeker goed en lekker, maar de iets aan de smaak en structuur kan me toch niet bekoren, ondanks dat ik niet precies kan duiden waar het in zit. Misschien mist er net wat knapperige bite.
De sauzen verdienen wel wat aparte aandacht. Het is duidelijk dat er aandacht aan is besteed en de kwaliteit is goed. Vreemd genoeg gaan sauzen hier standaard per twee, dus ik heb zowel de classic Belgische mayonaise als de pepersaus geproefd. De mayonaise was zacht en lekker, maar voor Belgische mayonaise wel zoeter en minder zuur dan ik verwachtte, een trend die bij Nederlandse mayonaise al langer speelt. Lekker, maar niet super bijzonder. De pepersaus was subtiel, zeker een pepersmaak maar niet scherp. Goed geslaagd om apart te zijn, en lekker bij de friet.
Maar dan de prijs, een niet al te groot bakje friet met twee sausjes gaat voor de zachte prijs van €5 van de hand en dan denk ik, nee, daar is het dus niet goed genoeg voor. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar hoge verwachtingen zijn precies het marketingverhaal dat ze proberen te verkopen. Ware dit een willekeurige verse friet verkoper dan was ik van de friet en saus best blij geworden, maar tegen deze prijs en met de opgeklopte marketing is het toch net niet geniaal.
Kortom, als €5 je niet uit maakt, kun je hier prima friet krijgen met bijzondere sauzen, maar het kan altijd beter.