
Maar een weekendje in Cambridge liet zien dat friet in Engeland nog meer kanten kent. Er zijn ook meer continentale friettenten waar je binnen kan kopen voor een (eventueel vegetarische, zie foto) burger of andere snack met een bord friet. Geleverd met azijn, ketchup of mayonaise naar keuze. Ook staat in pubs de '(veggie) Burger with Chips' af en toe op het menu.
Ook in Londen zijn er straten met een 'Fish and Chips' tent om de paar meter. Groot-Brittanie lijkt dus - in tegendeel dan soms bericht wordt - een levende en bloeiende frietcultuur te kennen. Misschien dat frietopia.co.uk toch nog ooit het levenslicht ziet.
Anoniem
Een andere mogelijkheid is diepvriesfrietjes aan een voorbehandeling te onderwerpen. Wanneer gekoelde, niet-voorgebakken frietjes voorbehandeld werden met het enzym aspraginase werd geen acrylamide meer aangetroffen in de gefrituurde frietjes. De smaak en de houdbaarheid van de frietjes bleef bewaard."
http://gezondheidsnet.rnews.be/medisch/nieuws/3428/universiteit-werkt-aan-gezonde-frietjes- 25 februari 2010 11:15
Kerux
Anoniem
Onderzoekers van de universiteit in het
Belgische Gent hebben een techniek
ontwikkeld om friet gezonder te maken.
Met de nieuwe methode zouden ze een
bepaalde ongezonde stof in de friet
kunnen verminderen."Er verandert niets
aan de smaak",aldus de onderzoekers.
24 februari 2010 17:40
Richard
24 februari 2010 15:34