De aardappel moet weer hip worden

Het lijkt erop dat de aardappelindustrie moeilijke tijden doormaakt. Na een periode van reclames van commerciele instellingen die ons ervan moesten overtuigen dat een beetje rijst met wat gewokte groenten net zo smakelijk is als een gezonde hollandse maaltijd, komt de overheid in actie. Er wordt groots uitgepakt met www.aardappels.nl. Aardappelen.nl is helaas al vergeven aan een andere eigenaar die wat minder trendy informatie plaatst. Wel zijn er na wat zoeken leuke weetjes te vinden.

De site van de overheid is gesponsord met geld van de EU, Nederland, Belgiƫ en Frankrijk. Kennelijk is het een big issue. Wereldwijd ook trouwens: 2008 wordt het jaar van de aardappel! Dat wordt dus veel friet eten!
Kafir
Binnenkort lekker "aardappel anders", maar dan ook echt anders. Hadden jullie nog gezien dat ik een nieuwe friettent had ontdekt! 15 december 2007 01:29


Kerux
De vele recepten op de site zijn niet per se Hollands, maar staan wel leuke dingetjes op. Moeite waard om even te kijken.
10 december 2007 07:47


Kafir
Laten we 2008 dan ook maar het jaar van Frietopia maken. :-)

Maar het lijkt sowieso wel een trend dat na jaren en jaren van hip buitenlands koken (eerst Indonesisch, Chinees en Italiaans, later ook Mexicaans, Japans en Marokkaans) de Hollandsche pot weer populair wordt. 9 december 2007 23:31