Dure frietjes vanwege de hitte

De tropische temperaturen en de aanhoudende droogte zijn niet goed voor de akkerbouw. Vooral de aardappel heeft last van de zomerse temperaturen, zei voorzitter Jaap Haanstra van de vakgroep LTO Akkerbouw vrijdag.

Door het late en koude voorjaar hebben veel gewassen sowieso al een slechte start gemaakt. Nu de temperatuur op sommige plaatsen in het land boven de 35 graden schiet, maken akkerbouwers helemaal spannende tijden mee. Hoe groot de schade wordt, is nog niet te zeggen. "Dat is afhankelijk van wat het weer nog gaat doen deze zomer", aldus Haanstra.

Natuurlijk doen akkerbouwers er alles aan om hun product goed te verzorgen. Maar tegen deze hitte is geen kruid gewassen, zei Haanstra. "Beregenen helpt natuurlijk wel. Maar het water is met deze droogte niet aan te slepen." Aardappels houden er volgens Haanstra wel van als het zonnetje op ze schijnt. "Maar ze staan ook graag met hun voetjes in het water."

Lees het hele artikel hier.
WTULTC
Volgens mij zeggen ze dat elk jaar zodat het een 'goede reden'is om de aardappelprijs en daarmee eventueel de frietprijs omhoog gaat. 15 juli 2010 07:01


Kerux
Inderdaad, zie bijvoorbeeld dit blogje van november afgelopen jaar, niks nieuws onder de zon (no pun intended). 14 juli 2010 14:25


Kafir
Dit verhaal horen we inmiddels elk jaar... Volgens mij hebben ze gewoon te hoge verwachtingen. 13 juli 2010 16:40