Friet speciaal, op z'n Duits

Friet speciaal is vooral een Nederlandse uitvinding. Althans dat dacht ik altijd, tot een paar weken terug. Toen kwam ik Duitsland ineens Thomy Rot-Weiß tegen. Speciaalsaus uit een tube. Ja, het is ketchup en geen curry, en ja het is van die typische zure Duitse salatmayonaise en niet de gangbare Nederlandse frietsaus, en ja, er zitten geen uitjes in de tube, maar toch. Waarom moet ik nou helemaal naar de Duitse supermarkt om dit superhandige maar net iets te dure product aan te schaffen? Welke Nederlandse sauzenfabrikant springt in dit gat in de markt? Zouden Nederlanders dit kopen? Dat zijn de vragen waarmee deze tube mij achterliet, en natuurlijk een volle maag van lekkere frietjes met een briljant sausidee.
Kafir
€1,85 was het, bij de Rewe in Kranenburg. Niet goedkoop, maar wel een keer lekker anders. 25 juni 2013 20:07


Kafir
Zelf heb ik hem niet bij de Kaufland in Kleve gekocht, maar het was wel daar in de buurt. Volgens mij was het de Rewe in Kranenburg. Misschien dat ik het bonnetje nog ergens heb liggen. 25 juni 2013 12:10


Ronald
Inderdaad heerlijke saus!
Maakte jaren terug voor het eerst kennis met deze tube,gekocht in kaufland in Kleve. 24 juni 2013 22:43

Gravatar
Anoniem
Heerlijk, een frietje Tandpasta ;) In mijn beleving vond ik vroeger de mayonaise uit tube ook altijd de lekkerste! Ga het eens proberen als we in Duitsland zijn. Duitsers geven ook de voorkeur aan Ketchup, maar ja, die Hollanders willen weer liever Curry 23 juni 2013 08:21


Kafir
Ik zie anders op de foto toch echt van die mooie rood-witte strepen... Ze gebruiken vast dezelfde techniek als bij de blauw-witte tandpasta. Bovendien hebben mayonaise (80%) en de ketchup (0% vet) verschillende samenstellingen waardoor ze niet heel makkelijk mengen.

Het was wel een beetje prijzig als je bedenkt hoe snel 200 milliliter saus op is, misschien zijn Nederlanders daar wel te zuinig voor. 21 juni 2013 20:05


WTULTC
Het idee is goed, maar ik denk dat 2 verschillende soorten smaken in tube of andere verpakking niet goed is. Vermengt al bij het transport etc. Bovendien zie ik de meerwaarde er niet van in. Even 2 keer spuiten met verschillende bussen en je hebt ook een frikandel speciaal bijv.. Voor luie mensen die maar 1x willen spuiten voor een speciaal is het misschien wel een uitkomst.. lol. 20 juni 2013 12:10