Friet speciaal, op z'n Italiaans

Friet speciaal is vooral een Nederlandse uitvinding. Althans dat dacht ik altijd, tot een paar maanden terug. Toen bestelde ik in Italiƫ een frietje en daar kreeg ik een bakje bij met een semi-onbeperkte hoeveelheid mayonaise en ketchup. Prima geschikt om je eigen friet speciaal te maken dus.

Je ziet het in Nederland wel in shoarmazaken dat er bussen met knoflooksaus, cocktailsaus en sambal op tafel gezet worden, maar in het doorsnee Nederlandse cafetaria staan er geen mayonaise en ketchup (of frietsaus en curry) op tafel. Zou het misschien zijn omdat Nederlandse snackbarhouders niet graag gratis dingen weggeven? Het schijnt dat Nederlanders in het buitenland de reputatie hebben gierig te zijn. Maar misschien zijn er wel andere redenen voor te bedenken.
Kafir
Ik was wat vakantiefoto's aan het terugkijken en toen bedacht ik pas weer dat ik indien mogelijk altijd foto's maak met het oog op Frietopia. 2 juli 2013 17:37


Kerux
Mooie vakantie thematiek :) 2 juli 2013 10:51