Frietcafé in de Klinker

Afgelopen woensdag was er Frietcafé in de Klinker. Voor diegenen die niet zo bekend zijn in Nijmegen, Politiek Kafee Klinker is een onderdeel van voormalig kraakpand De Grote Broek. Tegenwoordig is De Grote Broek een cultureel centrum met vooral veel linkse activiteiten. Eén van die activiteiten is elke woensdag biologisch-vegetarische maaltijdsoep met brood en salade.
Behalve deze week, nu hadden ze geen soep, maar friet.

Opgetogen met friet in het vooruitzicht en met Frietopia-shirt aan ging ik naar de Klinker, alwaar ik een biologisch biertje bestelde in afwachting van de friet. Toen de friet geserveerd was vlogen uit alle hoeken van het café mensen op de tafel met voedsel af en het was nog behoorlijk moeilijk om een paar frietjes te bemachtigen. Het duurde dan ook niet lang voordat al het eten op was. Bij de friet serveerde men onder andere mayo, een paar soorten sla, turks brood en seitanbrokken. Om eerlijk te zijn vond ik de frietjes niet helemaal goed gebakken, ze waren snel koud en niet lekker knapperig. Dit werd gelukkig ruimschoots goed gemaakt door het brood met seitan en sla en door de goede bedoelingen van de organisatie.

Grote afwezigen waren enerzijds de verwachte NVU'ers van Ravenstein Hardcore, waarvan wij ons ernstig afvroegen wat die er mee te maken zouden hebben. Hiervan kan ik niet zeggen dat ik ze gemist heb. De andere grote afwezigen waren alle andere Frietopia-mensen die via mail en sms wel op de hoogte waren gesteld. Hierdoor kon ik niet met mijn vertrouwde vrienden praten, maar werd ik gedwongen te integreren. Dat dit goed uitpakte bewees een boeiend gesprek over de relatie tussen Hindoe-spiritualisme en de golf-deeltje-dualiteit. Na mijn eigen bordje afgewassen te hebben en een vrijwillige donatie in de pot te hebben gedaan kon ik met een net-niet-helemaal gevulde buik weer naar huis.

Hopelijk beseft de organisatie dat het niet toevallig is dat het soepcafé ineens stampvol zit als er een frietcafé is en organiseren ze het vaker. We houden de site van de Grote Broek in de gaten en de volgende keer zal ik het van te voren wel melden zodat Frietopia met een hele grote delegatie het Frietcafé kan verblijden.Gravatar
Anoniem
abc. 25 maart 2008 15:35


teleiotes
Nice! Jammer dat ik er niet bij was. :( Volgende keer is het zeker een goed idee, als die er nog komt. 2 februari 2008 17:01