Friettenten hertesten

Normaliter ben ik niet zo'n voorstander van het verplicht hertesten van friettenten. Als je drie keer friet gaat eten, doe het dan bij drie verschillende friettenten en schrijf drie recensies. Het blijft toch altijd een momentopname. Een genuanceerd beeld van een cafetaria ontstaat toch pas na een aantal recensies van verschillende personen. Bovendien zou ik nogal veel tijd en geld kwijt zijn als ik opnieuw het hele land door moest reizen om alle 350 friettenten die ik ooit met een bezoek verblijd heb nog een keer te moeten bezoeken. Ook zou ik er nog dikker van worden dan ik al ben.

Een uitzondering maak ik wel voor die snackbars waar mijn laatste bezoek dateert van ongeveer November 2003 of eerder. Toen Frietopia nog maar net bestond en ik nog maar net een frietist was. Mijn recensies waren toen beduidend minder genuanceerd. Dus deze friettenten hebben niet alleen een oude recensie staan, maar bovendien ook nog eens een oude recensie die op moment van schrijven misschien al niet helemaal klopte met de standaarden die ik zou gaan gebruiken voor het gros van de recensies die ik later zou schrijven.

De komende friettenten kunnen dus binnenkort vermoedelijk op een bezoek van mij rekenen. Bestaria Welling, Adam's Corner, De Lekkerbek, Drive Inn en Het Ackertje in Nijmegen en Rob's Place in Wijchen. Als ik er echt zin in krijg is er zelfs een kansje dat ik naar Chantal's Counter en Counter Bos in Doetinchem ga. Hummelo however, bekend van 't Tempeltje, is me iets te ver.