Frietupdate februari 2015

Vorig jaar won "Fers Friethuys" in Alphen aan den Rijn de frietprijs van het Algemeen Dagblad. Maar wie wint er dit jaar? De aanmeldingstermijn sluit morgen (woensdag 25 februari), suggesties kunnen nog even snel worden gestuurd naar friettest@ad.nl.

Na het succes van de Joppiesaus, die ontwikkeld werd in een onafhankelijk cafetaria en daarna door Elite Salades & Snacks uit Neede voor het grote publiek werd gemaakt, komt er binnenkort een nieuwe snacksaus op de markt, de Jamballasaus. Het recept is bedacht door een particulier uit het zuiden van het land en Elite hoopt dat deze saus net zo'n succes wordt als de Joppiesaus. De smaak wordt omschreven als "zoet en kruidig" en is "qua smaak met geen enkele andere saus te vergelijken". Volgens een reaguurder op de site van de Gelderlander is de Jamballasaus "onmeunig lekkerrrr". Als iemand weet waar je het kan krijgen dan fiets ik onmiddellijk een blokje om!

De Speld heeft ook een nieuwtje, een snackbar uit Rotterdam zou namelijk de dameskapsalon op de markt brengen. Meer kan ik er niet over verklappen, maar ik weet niet of ik hier voor om zou fietsen...

Tot slot, de mensen van Frietopia hebben het momenteel helaas erg druk met hun banen en hun andere neven-activiteiten. Hopelijk kunnen we binnenkort meer bekend maken over de Awards van 2014 en andere dingen die we in 2015 gaan beleven op frietgebied. Stay tuned!