Frietzucht in Voorburg

Wij frietisten kunnen van Frietopia niet rond komen. Dat betekent dus dat we er dingen naast moeten doen. Een van de dingen waar ik mij naast Frietopia mee bezighoud is het opsporen en berechten van oorlogsmisdadigers.
Oorlogsmisdadigers als Charles Taylor, voormalig president van Liberia en verantwoordelijk voor talloze misdaden tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone. Die wordt momenteel in Den Haag berecht.

U vraagt zich natuurlijk af waar deze politieke kwestie ons brengt. Nou in dit geval bracht het mij in Den Haag en Voorburg. Het Internationaal Strafhof is namelijk, hoewel in de gemeente Den Haag, gelegen vlakbij het oude centrum van Voorburg en toen mijn politiek-juridische taak er opzat besloot ik een frietje te gaan eten in Voorburg (of Foorburg als je het beter met `friet' wil laten allitereren).

Al vrij snel kwam ik in het `centrum' van Voorburg Snack 54 tegen. Een vrij matige friettent bleek naderhand, maar het was in ieder geval iets. Uiteraard ging ik op zoek naar een andere, hopelijk betere, zaak.
Puur op gevoel en op basale kennis van stedenbouwkunde vond ik al snel het nieuwe, grote winkelcentrum van Voorburg-Leidschendam.

In dit winkelcentrum viel mijn oog allereerst op een grote vestiging van de McD*, iets wat mij niet al te positief op de halflege maag viel. Het bleek verder een enorm winkelcentrum te zijn met tientallen (zo niet honderden) winkels, maar een cafetaria bleef uit. Twee supermarkten, twee slijterijen, twee cafe's, twee Turkse bakkers, een Italiaans restaurant, een Chinees restaurant, een ijssalon, een lunchroom en die verdomde Mac, maar geen gewone snackbar.
Na ongeveer een uur zoeken besloot ik weg te gaan van deze vervloekte plek en de eerste de beste tram te nemen die ik tegenkwam, dit was lijn 2 naar Leidschendam.

Op eindstation Leidschendam-noord aangekomen (ik had onderweg geen friettent gespot en bleef derhalve zitten) bleek ik terecht gekomen in een wijk die wat mij betreft kandidaat is voor de saaiste wijk van Nederland. Talloze grijze flats (ont)sierden de horizon. Opnieuw op gevoel (en met een beetje hulp van een gesponsorde stadskaart) vond ik een winkelcentrumpje. Hier bleek een snackbar te zitten die dan eindelijk de felbegeerde tweede tent van de dag werd, Cafetaria 't Huuske.

Hoewel opnieuw geen fantastische friettent, was het beter dan niets en nadat ik in de lokale supermarkt nog wat drinken voor onderweg had gekocht werd de reis naar huis ingezet.
Dat Zuid-Holland geen goede frietprovincie is werd mij opnieuw duidelijk. Mochten er desalniettemin frietliefhebbers in de regio Haaglanden wonen, veel succes en sterkte gewenst, je zal het nodig hebben.




Kafir
Wat nou `leuk stukje...', gewoon brute ernst! 12 oktober 2009 13:07


Kerux
Leuk stukje :) 9 oktober 2009 08:26