Frikandel en kroket de populairste snacks

Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Panorama naar de favoriete snack onder Nederlandse mannen komt met een interessante maar weinig schokkende uitkomst; de frikandel en kroket zijn verreweg het meest populair.

Maar liefst 55 procent vindt de frikadel het lekkerst, gevolgd door de kroket, die door 42 procent het lekkerst wordt gevonden. Maar één procent kiest voor een vegetarische snack.

De favoriete sauzen zijn mayonaise (49 procent), satésaus (45 procent) en speciaal (30 procent) of oorlog (28 procent). Slechts 2 procent houdt van friet zonder saus. (Waarom dit in totaal op 154 procent uitkomt staat er niet.)

Geen schokkende uitkomsten en jammer dat het onderzoek alleen onder mannen is uitgevoerd. Maar wel een zeldzaam onderzoek naar de Nederlandse friet- en snackcultuur. Misschien tijd voor een groot Frietopia onderzoek?

Lees het volle artikel op nu.nl
Kerux
In ander frietgerelateerd nieuws: waar je al niet agressief van kunt worden... 3 mei 2012 14:19


Kerux
Volgens mij is er geen verschil tussen een frikadel en een frikandel behalve de spelling.

Re:Bikkeltje, hm, vreemd, gerepareerd nu. 3 mei 2012 14:15


WTULTC
Trouwens Kerux t' Bikkeltje had ik al toegevoegd. Nu staat deze tent er 2x tussen. 2 mei 2012 14:45


WTULTC
Komkommertijd, want ze schrijven frikandel in het artikel zonder N en dat is een hele andere snack (ten minste in België). Mijn favo snack in de friettent blijft toch wel de smulrol. Alleen verschilt die nog wel eens enorm in prijs bij verschillende friettenten. 2 mei 2012 14:42


Kerux
Tsja dat percentages niet kloppen verbaasd me helemaal niks van een artikel op nu.nl 1 mei 2012 13:18