Interview met de makers van de Frikandel Totaal

Voor ons zitten Erik en Puck, samen met Andy en Björn de oprichters van de snack welke hard op weg is om de geschiedenisboeken in te gaan: de Frikandel Totaal. Op het moment zijn ze bang dat ze kilo’s aangekomen zijn dankzij alle gratis frikandellen van de afgelopen dagen. Hoe is de snack ontstaan en waarom is het zo’n succes aan het worden?

Het verhaal begint bij het legendarische piratenradiostation Radio Totaal dat in de jaren negentig furore maakte. Inmiddels heeft de zender zich getransformeerd tot een internetradiostation nadat de politie eens de veel te dure apparatuur in beslag had genomen. “We zijn het enige radiostation met een eigen snack”, aldus Erik Wille. Veel uitzendingen hadden een thema: ’s avonds sloeg de honger toe en werden er live eettenten opgebeld met een raar verzoek zoals bijvoorbeeld een milkshake zonder smaak bij de McDonalds.

In één van de uitzendingen kwam het idee naar boven om een eigen snack te bedenken en de slogan was snel bedacht: `Frikandel Totaal: half saté, half speciaal.' Lees verder in de wiki.




Martin
Leuk,ik ga het morgen op het buitenbord zetten,eens kijken hoeveel we er van gaan maken. Cafetaria Talens CaroliewegGroningen 8 oktober 2010 17:15


WTULTC
Een frikandel oorlog (mayo en pindasaus) zou denk ik best wel lekker smaken. Vreemd genoeg dat die eigenlijk niet in het assortiment zit bij de meeste friettenten, terwijl het voor op de friet best populair is. Meestal komen ze niet verder dan een frikandel met of speciaal, terwijl ik denk dat er mogelijk ook best een markt zal zijn voor frikandel oorlog. Zeker als de frikandel totaal zo aan slaat. 7 oktober 2010 08:45


Kafir
@WTULTC: Dat zou ik gewoon weer met de naam "rotzooi" aanduiden, zo heet het frietje ook.

Verder sluit ik me bij Kerux aan, ik vond het ook wel begrijpelijk. Je moet er natuurlijk rekening mee houden dat wij ook geen journalisten zijn, dit is gewoon een hobby voor ons en hopelijk een manier om de wereld over te nemen. 6 oktober 2010 19:57


WTULTC
@ Annemiek... Als dat zou gebeuren dan kun je het gelijk een 'Frikandel totaal verkeerd' noemen... lol

Of je noemt het "Frikandel totaal verkeerd" als je over de gehele frikandel speciaal en pindasaus door elkaar doet. In je buik komt het immers ook bij elkaar terecht. Mooie variant op de frikandel totaal lijkt me. Nu nog introduceren.. haha.. 6 oktober 2010 13:33

Gravatar
Anoniem
Ik vind de frikandel behoorlijk bewerkelijk hoor...stel je voor dat je iets meer als de helft pindasaus hebt gegeven :P ;)Dan is het toch totaal verkeerd gegaan... 6 oktober 2010 13:14


Kerux
@Piet: nee hoor, we hebben frikandel/friet-totaal gegeten, kwam geen drank aan te pas (afgezien van frisdrank). En afgezien van het misschien wat hoge gehalte aan kleine anekdotes is het toch niet zo onsamenhangend? 6 oktober 2010 08:42


Kafir
Zondag was niet de frikandel totaal, maar de kapsalon weer eens in het nieuws. De bedenker was namelijk bij Jörgen Raymann en mocht in vier minuten zijn verhaal doen. 5 oktober 2010 23:25

Gravatar
Anoniem
Een gesprek waarbij de drank rijkelijk vloeide zeker? Charmant stukje, maar misschien iets té onsamenhangend/onduidelijk? 5 oktober 2010 16:15


Kafir
Het was een gezellig gesprek, dat zeker. 5 oktober 2010 12:04