Kapsalon zoeksysteem

Op veler verzoek van een aantal liefhebbers hebben we nu de friet kapsalon opgenomen in ons zoeksysteem. Je kan dus nu per friettent aangeven of de kapsalon op het menu staat. Dat kunnen we niet automatisch en dus vertrouwen we op de liefhebbers om dit zelf uit te zoeken.

Als je dan zoekt op de Google Maps kaart kun je alle friettenten waar geen kapsalon is verbergen, door op het kleine kapsalonnetje te klikken. Zo weet je dus zeker waar je terecht kan.

Maar onze lijst van kapsalonverkopers is nu nog zo goed als leeg! Vergeet dus niet, als je van een kapsalon zit te genieten, de friettent even op frietopia aan te passen. Eet smakelijk!



Gravatar
Anoniem
Bigdana's in winschoten maakt de fijnste kapsalon :D

En die van Snackbar Tillie's is ook fijn
3 januari 2011 19:31


Kafir
Je moet een kapsalon ook niet vergelijken met een frietje natuurlijk. Hier en daar wordt nog wel eens de foutieve naam "friet kapsalon" gebruikt wat er mede schuldig aan is dat het wordt vergeleken met een frietje met een saus terwijl eigenlijk iets compleet anders is.

De kapsalon is in principe een hele maaltijd samengeperst in een bakje. De hoofdmoot is natuurlijk de doner/falafel met daarop knoflook- en chilisaus. Om te voorkomen dat je een te zompig gerecht krijgt moet je niet teveel saus gebruiken, maar dan wel liefst redelijk geconcentreerd om wel genoeg pit aan het gerecht te geven. Als dat zo goed zit, heb je dus doner/falafel met een pittig smaakje en friet die niet vergaat van de door saus gedomineerde zompigheid. De sla is erg belangrijk voor de frisheid en de half gesmolten kaas maakt het af.
Het lijkt hiermee dus nog het meest op de doner-/falafelschotel zoals je die in talloze zaken kan krijgen, maar op het moment dat je de ingredienten goed mengt en zorgt dat de friet niet verzuipt, dan kan de combinatie van smaken juist net goed naar de kant doorslaan en zo'n plak lekkere dradige gesmolten kaas kan het dan net de meerwaarde geven boven een schotel waarin alles netjes naast elkaar ligt.

Maar daarnaast verschilt, zo heb ik begrepen, de kapsalon nogal behoorlijk van zaak tot zaak en naar ik begrepen heb ook nog wel van dag tot dag. Dus met onze vooralsnog zeer beperkte waarnemingen moeten we misschien niet te hard oordelen.

P.S. Ja, er zitten veel calorieën in, maar als je mager vlees of falafel gebruikt, voorzichtig bent met de vettige knoflooksaus en niet te zuinig bent met de sla, heb je eigenlijk gewoon een hele maaltijd die makkelijke vele andere producten van de snackbar verslaat op gezondheid. 5 juli 2010 00:42


Kerux
Ok, ik vond dat ik nu toch ook maar eens zo'n ding moest eten, wel de vegetarische variant dan, maar mijn oordeel is niet echt veranderd. Het is een enorme calorieënbom, en vast prima eten voor na het uitgaan, maar ik zie geen enkele reden waarom dit een vooruitgang is ten opzichte van goed gebakken friet en de falafel/shoarma/wat er dan ook in zit, los te eten. De friet verdrinkt in een kapsalon in de verschillende sauzen en de gesmolten kaas en wordt daar niet beter van. Nee doe mij maar lekkere friet. 4 juli 2010 18:58


Kafir
Nou heb ik recent hier een vegetarische kapsalon op en dat smaakte bijzonder goed! 3 juli 2010 18:46


Kafir
Als ik op mijn gevoel moet afgaan (maar dat is puur nattevingerwerk) zou ik ook zeggen dat je bij veel shoarmazaken in Rotterdam en de rest van de Randstad een minder uitgebreid assortiment hebt aan traditionele frietsnacks dan in Nijmegen.

Als je 's avonds ergens in een stadscentrum bent zijn alle "traditionele" en "Vlaamse" frietzaken meestal dicht en ben je op meer grillroom-achtige zaken aanwezen en in Nijmegen kan je daar ook vrijwel altijd terecht voor je frietje oorlog, groentekroket en kaassoufflé. En tegenwoordig ook voor de kapsalon dan natuurlijk. 27 juni 2010 22:24

Gravatar
Anoniem
Kijk, een combinatie van cafetaria-shoarmatent, dan snap ik het ook wel dat ze dat verkopen, met die ingrediënten werken ze toch al. Idd, hier (Zuidland, Spijkenisse, Hellevoetsluis) zijn de cafetaria's en shoarmatenten echt los van elkaar, voor zo ver ik alle zaken ken natuurlijk, want een los frietje kun je overal krijgen, zelfs in een chinees restaurant ;) 27 juni 2010 19:58

Gravatar
Anoniem
Pizza en Kebab kan ook. Hoewel die dan weer geen friet bevatten. 26 juni 2010 12:31


Kafir
Zoals teleiotes al schreef "op veler verzoek", die kapsalons zijn razendpopulair en helemaal hip, daarom! 24 juni 2010 12:52


WTULTC
Kapsalon eet ik ook nooit, ik lus namelijk geen kaas.

Dan kun je denk ik beter een features maken van friettenten die naast friet ook kebab en/of pizza's verkopen. Deze zullen er best veel zijn. Daar heb je denk ik meer aan dan alleen een speciaal gerecht. 24 juni 2010 11:53


Kafir
Trouwens, kijk eens wat deze http://www.frietopia.nl/index.php?page=pgTent&id=243 recensie over kapsalons vertelt. Dat is helemaal niet zo'n gek idee in het progressieve milieubewuste Nijmegen. 23 juni 2010 19:23


Kafir
Op aantal inwoners van de stad (niet de gemeente) staat Nijmegen toch netjes op een negende plaats hoor. :-D 23 juni 2010 13:56

Gravatar
Anoniem
Nijmegen en ander grote steden, haha. :P 23 juni 2010 13:38


Kafir
In Zuidland zal het wel anders zijn, maar in Nijmegen en andere grote steden heb je veel zaken die cafetaria én shoarmatent tegelijk zijn met het assortiment van beide.

Ow en Kerux, mijn vrienden zijn er ook dol op. 22 juni 2010 21:47

Gravatar
Anoniem
Een cafetaria met kapsalons...dan sta je als ondernemener volgens mij niet achter de kwaliteit die je verkoopt. Ook wil ik bij deze kwijt: schoenmaker blijf bij je leest, je gaat toch ook niet naar de bakker voor vleeswaren, dus ga ook niet naar een c=afetaria voor een kapsalon, maar naar de plaatstelijke shoarmatent ;) 22 juni 2010 18:59


Kerux
Kapsalon, serieus wie eet die dingen? (behalve degene voor wie je deze feature hebt gemaakt :p) 22 juni 2010 16:33