The Return of the Richard

Stel, het is zondagmiddag. Je moet naar een verjaardag en je hebt nog geen cadeautje. De moderne mens zoekt op het internet naar een plaats waar het koopzondag is. De rechtgeaarde frietist gaat op zoek naar een plaats die nog niet in de frietopia database voorkomt én waar het koopzondag is. Soest bijvoorbeeld, in mijn geval. Kun je een cadeautje kopen en een tent recenseren. Dat heet een win-win situatie.

Zo doe je dat als frietist.

Nadat ik in de regio De Liemers alle tenten had gehad was ik een beetje klaar met toevoegen en recenseren. Uiteraard bleef ik friet eten. Maar mijn levensmissie, mijn doel in het leven, het toevoegen en recenseren van nieuwe tenten, dat was verdwenen.

Uiteindelijk werd het leed ondragelijk. Ik besloot te verhuizen. Gewoon, helemaal naar een ander deel van het land. Een regio waar nog wat te recenseren viel. Mijn oog viel op ’t Gooi.

Sinds een paar dagen ben ik helemaal over. ’t Gooi kan zich opmaken voor de nummer zeven uit de top tien van frietisten. Die ook nog eens een plek in de top vijf wil bereiken. Ik ben de afgelopen tijd alvast begonnen met Huizen en Blaricum. Vanwege de koopzondag was het in de buurt gelegen Soest dus aan de beurt.

Het werd cafetaria ’t Pleintje. De recensie is te vinden in de database.