Twister Fries & Onion Rings

Gisterenavond ging ik samen met wat vrienden eens proberen hoe het was rookvrij uit te gaan. Het werd een gezellige avond ondanks dat er in diverse kroegen nog best een beetje stiekem gerookt werd (maar daar wilde ik verder niet op in gaan).

Op een gegeven moment kwam iemand (ik zal zijn naam niet noemen, maar hij is ook een frietist hier) op het onzalige idee naar de Burger King te gaan. Waarom de rest mee ging is mij een raadsel. Maar goed, wij dus naar de Burger King. Daar aangekomen bestelde ik een portie "Twister Fries", want gewone friet eet ik al genoeg. De keuze tussen een kleine (€1,50) een medium (€1,75) en een "king size" (€2,00) is natuurlijk niet zo moeilijk met zulke kleine prijsverschillen en zie daar de eerste valkuil waar ik in ben getrapt.
Twister Fries zijn een soort rasfrieten in spiraalvorm, alleen smaken ze dan helemaal nergens naar, behalve naar vet. Ook de portie vond ik niet echt "king size" en hoe klein de andere porties dan ook geweest moeten zijn, wil ik niet eens over nadenken.
Intussen had ik van enkele van mijn vrienden een paar gewone french fries gejat en ook daar ontbrak elke vorm van smaak. Dunne friet die slecht gebakken wordt, houdt vaak geen smaak over en dat was hier inderdaad het geval. Alleen een vage zweem van frituurvet en zout deed mij vermoeden dat het waarschijnlijk frietjes waren wat ik in mond had.

Toen ik teleurgesteld over de aardappelproducten op de menukaart op zoek ging naar een ander vegetarisch gerecht viel mijn oog op de "onion rings". Gefrituurde uienringen in gewoon Nederlands. Ook hier was het prijsschema €1,50, €1,75 en €2,00 en opnieuw liet ik me verleiden om voor de grootste "king size" portie te gaan; immers zat ik nog niet bepaald vol na die paar Twister Fries.
Nadat mijn uienringen eerst aan iemand anders waren meegegeven kreeg ik met enige vertraging alsnog mijn zakje eten. De verkoper vroeg overigens nog extra of ik er iets bij wilde drinken en de zichtbare teleurstelling na mijn negatieve antwoord deed mij een klein beetje vermoeden dat hij dat drinken met korting (of zelfs van het huis) aan had geboden, maar mijn skepsis tegenover dit soort Amerikaanse fastfoodgiganten zorgde ervoor dat ik er niet in meeging.
De uienringen smaakten een beetje net als de twister fries naar vet, maar ook een beetje naar ui, wat in zoverre al een verbetering was omdat ik in de frietjes de aardappel niet proefde. Ook hier vond ik twee Euro voor niet al te veel ui, deeg en vet knap aan de prijs. Na de Twister Fries & Onion Rings was mijn maag wel gevuld, maar vooral met redelijk smakeloze producten en veel vet. Het gevoel is dus tweeledig. Enerzijds is je honger gestild, maar anderzijds had je toch het idee dat je iets lekkerders had kunnen kopen voor die vier Euro, een broodje falafel bijvoorbeeld of gewoon een grote friet pindasaus en een groentekroket bij een fatsoenlijke friettent.

Al het bovenstaande nog eens terugkijkend, kunnen we concluderen dat Burger King gewoon geen friettent is. Het is een hamburgertent, waar je voor de hamburgers moet komen en niet voor de friet. Misschien dat de "friet" als zetmeel- en vethoudend bijgerecht wel vult, maar als hoofdgerecht is het vanwege een gebrek aan smaak geen goed idee. Of de hamburgers ergens naar smaken zal ik niet weten totdat ze in Nijmegen de BK Veggie of de Spicy Bean Burger op het menu zetten.
Kafir
Deal. Zodra ik ergens lekkere friet heb gegeten, zal ik dat bloggen. Het is alleen dat ik al een tijdje geen bijzondere friet meer ben tegengekomen, alleen gemiddelde en slechte. 8 juli 2008 09:20


Kerux
hehe, scherp, laatste 2 blogjes zijn erg weinig positief inderdaad 8 juli 2008 08:17


Lilith
Is het een optie, als zijnde frietisten en een frietsite, om ook eens over lekkere friet te schrijven? Iets waar mensen enthousiast van worden en friet van gaan wìllen eten? Of is dat niet de bedoeling? 8 juli 2008 07:43


Kafir
Als ze nog zout waren, dan had dat misschien enig complement kunnen bieden aan de smaak van vet. 7 juli 2008 20:22


outis
Twister fries zijn bah. Altijd te zout :( 7 juli 2008 19:28


Kerux
Waarom denk je dat ik geen honger had? ;)<br />
<br />
Qua McD, ik vrees dat het daar niet veel beter zal zijn.<br />
5 juli 2008 09:50


Kafir
Overigens bedenk ik nu dat ik binnenkort maar eens naar de McDonald's moet, als je toch bezig bent kan je het beter maar allemaal gedaan hebben. 4 juli 2008 20:20