Zenburger

Via Misset Horeca bereikte mij het bericht dat de Verenigde Staten een nieuwe fastfoodketen rijker zijn, Zenburger is de naam. Een fastfoodrestaurant waarin alle ingrediënten biologisch en vegetarisch zijn. Het assortiment verschilt op het eerste oog weliswaar bijna niet van die van McDonalds of Burger King, maar schijn bedriegt. Menu-items als de Grilled ZenChicken Breast Sandwich en de Southwestern ZenBeef Burger bevatten geen vlees. Maar bij nepvlees houdt het nog niet op, er is ook nepvis onder de namen ZenTunafish en ZenShrimp.

Voorlopig alleen nog maar te bewonderen in New York en Los Angeles, maar ik hoop dat iemand snel een Nederlandse franchise begint, want die menukaart doet mijn vegetarische fastfoodhart veel sneller kloppen. Als ZenBurger een vestiging in Nijmegen zou openen, hebben ze gegarandeerd al één vaste klant!
paul
"Nah eten dat als vegetarisch gepresenteerd wordt, omdat er bewust vlees wordt weggelaten of vervangen, is nooit lekkerder dan datzelfde eten met echt vlees."

toch wel, hoewel mijn herinnering van hoe vlees smaakt aan het vervagen is, kan ik uit die herinnering wel degelijk destilleren dat vegetarische bapao beter is dan echte bapoa, en dat geldt wat mij betreft ook voor een aantal vleesvervangers ten opzichte van het vlees waarvan zij als vervanging gepresenteerd worden.

toch is het overgrote merendeel van de zogenoemde 'vleesvervangers' niet direct op vlees gemodelleerd, en valt het ook totaal niet te vergelijken met vleesproducten. vooral vleeseters lijken die vergelijking (vlees vs vleesvervanger) vaker te maken dan nodig is.

groentekroketten vind ik trouwens ook vele malen lekkerder dan 'gewone' kroketten. 3 maart 2008 18:36


Kerux
Volgens mij is vegetarisch gedefinieerd als eten waar geen vlees in zit, dat betekent niet dat er per se vleesvervanger in zit (ok bij deze zenburgers dan weer wel, maar dat terzijde)
29 februari 2008 08:19


Joris
Nah eten dat als vegetarisch gepresenteerd wordt, omdat er bewust vlees wordt weggelaten of vervangen, is nooit lekkerder dan datzelfde eten met echt vlees. Ik hoef heus niet altijd vlees te eten, als het maar niet vegetarisch is. 28 februari 2008 17:39

Gravatar
Anoniem
Nou ja zeg, vegetarisch eten is vaak net zo lekker als niet-vegetarisch eten en bovendien beter voor lijf en leden (en de wereld en de dieren en het milieu!) 28 februari 2008 14:38


Joris
gatverdamme, vegetarisch eten
28 februari 2008 10:13


paul
als mannekenpis nou eens haar frieten combineert met wat zenburgers in een groot nijmeegsch frietwarenhuis :) yum 27 februari 2008 16:55


Kerux
Dat zou wel cool zijn, maar ik kan niet echt iemand bedenken helaas. 27 februari 2008 09:12


Kafir
Heeft niemand vrienden met genoeg horeca-ervaring om zelf een franchise op te zetten? 25 februari 2008 20:05

Gravatar
Anoniem
ben benieuwd of het aanslaat. als die burgers goed te eten zijn ben ik iig ook een groot voorstander van snel een nijmeegsche vestiging. 25 februari 2008 16:49


teleiotes
Everything Zen. 25 februari 2008 11:37


Kerux
Twee vaste klanten! :)

Gaaf initiatief, ben sowieso pro vegetarisch, maar ook nog biologisch maakt het wel echt de moeite waard.
25 februari 2008 09:31