Provincies | Gelderland | Nijmegen | FEBO

FEBO

Molenstraat 152
6511HN Nijmegen (centrum)

Score:


Kwaliteit
Kwantiteit
Prijs
Sfeer

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

teleiotes

- 5 januari 2023 18:07
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Altijd aardig personeel en op een handige locatie, maar wel echt duur en de porties zijn klein.

riazor

- 13 september 2011 13:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het was vandaag gratis friet eten bij de FEBO, maar de prijzen zijn normaal helaas wat hoger. Niet zulke slechte friet als ik gewend was van de FEBO uit Amsterdam overigens, dus al met al een mooie meevaller.

Kerux

- 21 april 2010 18:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tegenwoordig heeft de FEBO 'ambachtelijke' friet. Dus dat moest ik eens proeven, en ik vroeg meteen maar eens aan de verkoopster wat 'ambachtelijk' zoals betekende, het komt er op neer dat het meer moet lijken op verse (zelfgemaakte?) friet. Dit betekent dat de snijmachine wat scheef is afgesteld zodat het lijkt alsof de friet handgesneden is, en blijkbaar gebruiken ze alleen nog maar bintjes, dat zou een betere kwaliteit aardappel zijn dan de rassen die ze eerst gebruikten. Verder wordt de friet niet ingevroren tussendoor, dus in die zin verser, maar het voorbakken gebeurt wel al in de fabriek, dus zo vers is het nou ook weer niet. Nouja, de kwalificatie 'ambachtelijk' is wat mij betreft voornamelijk marketing, maar de friet was wel goed te eten, dus in die zin toch een verbetering lijkt me (toegegeven het was erg rustig nu, dus alle tijd om een goed frietje te bakken). De prijzen vind ik wel wat aan de hoge kant.

[01-05-2009]Een FEBO als opvolger van de beruchte Groenen. Ik kan er niet echt enthousiast van worden, de friet is eetbaar maar niet fantastisch. De prijzen zijn gemiddeld, maar met een iets ander mechanisme dan de meeste friettenten, alle sauzen zijn namelijk even duur. Pindasaus is dus relatief iets goedkoper, maar frietsaus of curry duurder. Het vitaaltje (FEBO vega snack) is best ok en goedkoop, maar zal geen reden zijn om specifiek naar de FEBO te gaan wat mij betreft.

Kafir

- 4 februari 2010 00:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Februari 2010: Oei, dit was matig... Nee, dit was slecht, erg slecht. De portie is nog wel te doen, maar stelselmatig te weinig saus. De prijs is gewoon veel te hoog, bij veel zaken in de buurt krijg je een grote voor de prijs van een kleintje hier, E2,30 voor een simpel klein frietje met...

Gezellig vind ik het niet, maar dat kan ook aan mij liggen, vandaag gaat het even om de friet. De frietjes hadden een bijsmaakje, een smaakje dat mij net iets teveel smaakte naar hartig en naar iets wat ik associeer met vlees. Nou kan het net zo zijn dat ze de Vitaaltjes (die zijn best goed te eten) in hetzelfde vet bakken als de friet en dat die dat smaakje aan het vet afgeven, het kan ook iets anders zijn, maar ik zat mijn hele portie frietjes de smaak van het bijsmaakje te analyseren, dus niet op de frietjes zelf te letten. Verder was de friet niet boeiend en ook niet lekker.

Mei 2009: Hé, een FEBO in Nijmegen... Als je weet wat er gemiddeld voor mensen bij de Groenen kwamen (erg dronken) dan vraag je je af waar ze aan begonnen zijn, maar daar zullen ze zelf toch ook wel over nagedacht hebben.

De friet vond ik nét iets te zacht, had dus misschien een paar tellen langer in het vet mogen blijven hangen, maar waar praten we over. Eigenlijk is de kwaliteit vrij gemiddeld.

Wat wel een nare tegenvaller was, was de hoeveelheid saus. Het sauscompartiment werd nog niet half gevuld. Samen met de ook niet al te grote portie friet duidelijk een minpuntje.

Een ander minpuntje vind ik de sfeer. Felle kleuren en onvriendelijk personeel zijn niet mijn favoriete ingrediënten van een friettent.

Tot slot, de prijs is vrij gemiddeld, er zijn goedkopere en duurdere zaken in de stad. Zoals gezegd zijn bijna alle sauzen even duur, behalve frietsaus die 10 cent goedkoper is. Alleen vind ik het zoals al eerder gezegd wel raar dat je geld betaalt voor een frietje met saus en dat je het moet stellen met één druppel.

Vuurlente

- 29 april 2009 13:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
1,90 voor een friet sate is echt niet duur, en twee vitaaltjes voor een euro ook niet!
De bediening was vriendelijk, en je merkte wel dat ze niet al weken dag in, dag uit in een frietzaak werkten (ze zijn net twee dagen open): ze dachten net iets langer over het wisselgeld, en gaven dubbele snacks enzo ;), Maar volgens mji wel prima personeel.
De friet was verder prima te eten, maar niet brilliant. Beetje te heet vanbinnen. Vitaaltje is niet echt mijn ding, beetje saai als je het mij vraagt.
Het uiterlijk van de tent lijkt nog wel op Groenen, die hier vroeger zat, maar dan veel frisser, kleuriger en schoner. En het kwam ook iets ruimer over...