Provincies | Utrecht | Utrecht | Frietwinkel

Frietwinkel

Vinkenburgstraat 10
3512AB Utrecht (centrum)

Score:


Kwaliteit
Kwantiteit
Prijs
Sfeer

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

WTULTC

- 5 maart 2019 14:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ook hier verse friet, maar wel friet met daarbij de schil van de aardappel. Net zoals bij Piepers in Veghel, maar hier vond ik het toch wel lekkerder. Mogelijk komt dat door het vet. De hoeveelheid is normaal te noemen. Goed systeem is dat je de puntzak goed kunt openscheuren door de scheurrand. Sauzen zijn net zoals bij Manneke Pis aan de dure kant, dus lekker zonder genomen (en bij goed verse friet is saus ook niet nodig). Inrichting van de zaak is ook wel mooi.

Rogert

- 25 mei 2016 07:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zoals hieronder al genoteerd werd is het hipster-gehalte hier weer erg hoog. Geeft allemaal niet, ze zijn in ieder geval vriendelijk. De friet is wel erg goed. Goed gebakken, goede aardappel gekozen (geen idee welke, in ieder geval een smakelijke), en deze wordt met schil gebakken. De toegevoegde waarde van dit laatste heb ik nooit kunnen ontdekken, maar storend is het ook niet. Ook goede sauzen en de vernuftige-puntzak-van-karton-met-een-speciaal-sauzen-kuipje-eraan is ook goed gevonden en het vermelden waard. Onderin de zak inderdaad wat friet-gruis, maar dat vind ik juist lekker

Kerux

- 26 februari 2016 09:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nog eens geweest en de friet was beter dan wat ik hieronder schreef. De friet was aardig knapperig dit maal, dus dat is prima. Het nadeel aan dunner gesneden friet die niet meer geselecteerd wordt voordat er gebakken wordt, is dat er veel gruis in zit van kleine stukjes die te hard gebakken zijn. Ook ben ik nog steeds van mening dat de portie niet erg groot is. Kortom, beter dan de vorige keer, maar nog voor verbetering vatbaar.

[20-9-2014]De nieuwe biofriettent in Utrecht, daar moest ik natuurlijk even heen. Eerste indruk: hipster, de ruwe afwerking van het interieur, de muziek. Het was rond etenstijd dus redelijk druk, maar niet afgeladen vol. Er stond echter maar één iemand te bedienen en die had het er wat moeilijk mee om de bestellingen uit elkaar te houden, prima vriendelijk, maar erg professioneel kwam het nog niet over. Dan de friet, daar gaat het toch om. Opvallend is dat het in tegenstelling tot de meeste verse friet, geen Vlaamse friet is, in de zin dat het redelijk dun gesneden wordt (8/9mm denk ik). Nu is dat niet zo erg, maar de friet kan beter. Wat mij betreft net niet de goede balans tussen knapperig en aardappelsmaak, wat sowieso moeilijker is met dunnere friet. En na een zogenaamd grote friet te hebben gegeten had ik nog steeds trek, dus de hoeveelheid is ook niet om over naar huis te schrijven. Ik vind het een sympathiek concept, biofriet, maar de uitvoering kan beter denk ik.

Miepje

- 9 april 2015 13:32
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Oprecht de lekkerste verse frietjes van Utrecht.

De Frietwinkel is een schattig winkeltje waar ze enkel verse frietjes (en wat kleine versnaperingen en drankjes) verkopen. Keuze uit 2 porties, klein of groot. In de etalage worden de frietjes vers gesneden van speciaal geselecteerde aardappelen. De verse friet wordt 2 keer gebakken en is smaakvol en knapperig. De kartonnen puntzakken zijn een geniale uitvinding waarbij de saus in een los bakje zit. Daarnaast kan de verpakking makkelijk open gescheurd worden waardoor je makkelijk bij de onderste frietjes kan.

Al met al ben ik razend enthousiast over deze frietjes, en ik kan het dan ook niet laten om regelmatig een portie te halen. Gelukkig hebben ze nu een stempelkaart voor mensen zoals ik (na 10 keer krijg je een frietje gratis)