Provincies | Utrecht | Amersfoort | Vlaams friteshuis 'van Gogh'

Vlaams friteshuis 'van Gogh'

Langestraat 143
3811AE Amersfoort (centrum)

Score:


Kwaliteit
Kwantiteit
Prijs
Sfeer

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

Kafir

- 30 november 2016 13:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een mooie puntzak met onregelmatig gesneden verse friet. De schil zit er nog aan (daar moet je van houden) en de friet smaakt echt naar aardappel. Goede pindasaus, maar zowel friet als pindasaus iets aan de zoute kant. Niet goedkoop.

Het schilderij de "frieteters" is grappig, net als de naam "Vincent Vegakroket". Jammer dat de smaak van die vegetarische kroket (spinazie, feta, zongedroogde tomaatjes, knoflook, komijn, peterselie) dan weer tegenvalt.

Kerux

- 29 november 2016 16:16
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Net als de andere zaak een paar straten verder hebben ze hier verse friet, maar het is net niet geniaal. De pindasaus werd ik wel blij van.

teleiotes

- 28 november 2016 08:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verse friet is altijd een grote plus voor mij. Ik heb ze wel liever wat dikker gesneden; deze smaakten een beetje te hard gebakken (of te veel zetmeel in de aardappel).

WTULTC

- 25 januari 2016 11:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Leuke zaak dat het ook moet hebben van de humor van de man (Arn in dit geval) achter de toonbank. De friet is vers en lekker en is iets dunner dan bij de meeste zaken die verse friet verkopen. Leuk zijn ook de informatieborden over de friet, aardappeleters en de zelf gemaakte kroketten. Dat laatste is zeker de moeite waard om te proberen. Wij hebben een Amersfoortse en een wildzwijn kroket op die beide erg lekker waren. Hoeveelheid is redelijk veel en de prijs is normaal, zo midden in de stad. Er kwam een jongen in de zaak die jarig was en op vertoon van zijn ID kreeg hij een gratis kroket.

frankv

- 2 februari 2014 15:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Heerlijke verse friet, goed gebakken en lekkere zelf gemaakte pindasaus. De prijs van de friet is best ok helaas is 90 cent voor de zelf gemaakte saus gewoon veel. Wat mij betreft hall of fame waardig. Enige minpuntje is dat er kleine stukjes friet onderin de puntzak bevinden.

gozom

- 22 mei 2012 23:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gelukkig bestaan ze nog, frietzaken die zelf verse aardappelen voor- en afbakken! Het verschil met diepvriesfriet proef je.

Goede en lekkere friet, maar had van mij iets dikker gemogen. En net als de andere recensent in 2009 meldde, houd je nog steeds kleine stukjes friet onderin de puntzak over.
De friet zijn goed gebakken, hoewel een week geleden er ook wat zachtere frietjes tussen zaten.
Je hebt o.a. de keuze tussen Belgische mayonaise (0,60) en Hollandse fritessaus (0,50). De Belgische mayonaise is inderdaad lekker. Niet zo dik als Calve mayonaise en ook niet zo vet van smaak. Je proeft door het zurige de mosterd.
Een normaal frietje kost 1,90.

De locatie is fantastisch bij een stadspoort. De nep Van Gogh hangt er nog steeds en past bij de zaak. Ze verkopen ook ambachtelijk gemaakt vanille-ijs. Ze benadrukken dat het totaal anders smaakt dan softijs. En dat kan ik ook beamen.
Al met al een zaak die zich richt op de kwaliteit van snacks. Maar wat mij betreft niet de lekkerste friet van Nederland.

outis

- 11 september 2009 12:48
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Erg lekkere friet, enige aanmerking is dat er wat veel gruis bij zit. De Belgische mayonaise is een aanrader.

Een normaal frietje kost 1,90, wat een prima prijs is voor de hoeveelheid die je krijgt. De saus kost daarentegen dan wel weer 60 tot 75 cent, wat in mijn ogen erg aan de prijs is. Dus toch een minpuntje voor prijs.

Aan de muur een imitatie van de aardappeleters van Van Gogh, maar dan met puntzakken. En een mooie plastic kroonluchter. Kortom, goed sfeertje.