Provincies | Gelderland | Nijmegen | Cafetaria Theo van Brenk

Cafetaria Theo van Brenk

Van Peltlaan 197
6533ZE Nijmegen (Hatertse Hei)
Tel: 0243567953
https://cafetariavanbrenk.nl/
Score:

Kwaliteit:

Kwantiteit:

Prijs:

Sfeer:

Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 22:00
Woensdag 12:00 - 22:00
Donderdag 12:00 - 22:00
Vrijdag 12:00 - 22:00
Zaterdag 12:00 - 22:00
Zondag 14:00 - 22:00

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

Harukaze

- 28 juli 2013 01:45
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Leuke tent om na een dag studeren aan de frituur te gaan. De friet is er goed; de standaard hoeveelheid zout is oké, maar als je meer nodig hebt, staan er zoutvaatjes.

Ruim assortiment van snacks: allerlei soorten frikandellen en kroketten, maar ook burgers. De Theoburger, vernoemd naar de eigenaar, heeft inmiddels cultstatus verworven onder een groep studenten.

De sfeer is prima. Niet alleen zijn Theo en zijn vrouw altijd in voor een praatje, ook wordt elke gelegenheid aangegrepen om de tent op te fleuren. Elk jaar een ruim assortiment aan kerstdecoraties en ook met pasen wordt er weer wat van zolder gehaald. Top! Terras is ook leuk ingericht, met (kerst)verlichting voor als de zon gaat zakken.

remarkable

- 26 maart 2013 22:09
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Aardige kerel, die Theo van Brenk. De friet is hier helaas minder, te droog en gewoon saaie afbakfriet. De hamburger was iets beter: op zich wel lekker gebakken, en met gebakken uitjes. Wel jammer dat er alleen mayonaise op zat. De sfeer is goed, dankzij de vriendelijkheid van Theo en dankzij de zitmogelijkheid en de aanwezigheid van tijdschriften.

JohanWienen

- 26 maart 2013 00:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Heerlijke cafetaria waar je lekker kunt eten. Prima porties, en altijd tijd voor een praatje. Er komen veel studenten, medewerkers van de universiteit en buurtbewoners. Er hangt een heerlijk sfeertje daar!

MarcR

- 11 februari 2013 15:42
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet hier is "gewoon", maar wel goed gebakken en inderdaad niet zo overdreven zout. De porties zijn *ruim*. Maar je gaat vooral naar Theo om de snacks. Probeer ook eens de dubbelburger!

Kwa sfeer: een knus zithoekje met een kitscherig hanglampje, zomers een heerlijk terras, en Theo is altijd wel in voor'n praatje. Prima dus!

paul

- 6 januari 2013 20:52
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
puike vegasnacks, vooral te druk om sfeervol te zijn - al is het achtergedeelte met de bankjes best redelijk.

Kerux

- 28 december 2012 11:44
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De sfeer is hier over het algemeen prima, de porties in orde en de prijs acceptabel. Helaas vind ik de friet niet echt lekker, altijd net een beetje saai, droog, zoutloos waardoor je alleen maar zetmeel aan het eten bent. Het is niet slecht per se, maar aangezien ik het toch niet echt lekker vind kan ik er qua kwaliteit niet meer van maken.

[26-02-2009]Best een aardige tent, je krijgt redelijke friet, en de hoeveelheden zijn ook zoals het hoort. Laatste keer was ik niet al te erg onder de indruk echter.

[11-01-2005]Ik vond de friet best te eten eigenlijk, de hoeveelheid (als je idd niet de kleinste bestelt) was normaal en de prijs is ook gemiddeld. De sfeer vind ik zelfs best positief, het ziet er netjes uit en er staat best een aardige kerel achter het frituur.

tempel

- 1 november 2012 14:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Pepper

- 14 september 2011 11:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Goede sfeer, Theo is gezellig, en ze verdienen bonuspunten voor de neo-plasticistische frietzakjes.

Judith

- 7 juli 2011 21:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekkere champignon burger :)

Kafir

- 10 maart 2011 21:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Maart 2010: Bestel alleen een grote friet als je zeker weet dat je veel honger hebt!

Januari 2009: Het blijft fijn bij Theo. De porties blijven riant en de friet was ook dit keer mooi gebakken. Weliswaar iets te zout, maar daar stond dan weer prima pindasaus tegenover. De sfeer is vrij typisch friettent-achtig, met de eigen twist van Theo. Niet alleen studenten vinden het hier fijn, ook het tamboerijnvrouwtje geeft hier haar bij elkaar gebedelde centjes uit. Er zijn slechtere plekken om je geld te spenderen.

Juni 2008: Hier kom ik de laatste tijd vrij regelmatig met mijn studievrienden. Naast de gewone vegetarische hamburger kan je ook de Theoburger bestellen, dan zit je meteen goed vol. De friet komt nog altijd in drie maten en de medium is al erg groot. Theo is en blijft een prima kerel.

December 2007: Friet was er zeker dik in orde en ook heb ik hier de vegaburger geprobeerd. Dit laatste betekent een wit bolletje met een vegetarische hamburger, wat gebakken ui, frietsaus en curry en dat is eigenlijk best een keertje lekker (zo vaak eet je geen broodjes hamburger als vegetariër). Overigens is de zaak nog steeds niet supergezellig ingericht, maar het personeel is erg vriendelijk en ze zijn best bereid je te helpen als je ergens mee zit.

Mei 2005: Nog eens geweest en een grote besteld, die is dan ook ècht groot, en de verkoper (Theo van Brenk zelf??) is best een aardige vent volgens mij.

2004: Ward, ik denk dat je pech hebt gehad, want toen ik er was was de friet best goed te eten, erg krokant en hoewel inderdaad aan de warme kant was dat niet echt een bezwaar. Als ze drie maten bakken hebben, moet je inderdaad ook niet de kleinste kiezen, hoewel de middel niet bijzonder groot was is dit tenminste een portie te noemen. De sfeer is inderdaad een beetje jammer, maar ja, ik vond het beduidend minder slecht dan Ward deed voorkomen.

Trevil

- 23 november 2010 12:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
December 2010:
Na gehoord te hebben dat Theo nu ook Kapsalons verkoopt moesten we even langsgaan. Het is echter nog een gerecht in ontwikkeling. Naast dat de Kapsalon op een bord werd geserveerd ging de sla mee de oven in en was de vega variant niet echt heel geslaagd (met quorn). Theo was zelf ook benieuwd naar onze ervaringen aangezien het ook voor hem nieuw was. We hebben zeker een uurtje met hem gesproken over de Kapsalon en veel van onze tips werden geïntreseerd aangehoord. Naar ik heb begrepen is inmiddels de vega variant met falafel en is de sla weer lekker knapperig. Mèt tomaatje en komkomer welteverstaan.

Om een lang verhaal kort te maken: een kapsalon in wording en zeker in de ophaal variant (in metalen bakje) zeker het proberen waard.

Juni 2010:
Het is altijd feest bij Theo. Je kan een geweldig praatje met hem maken en hij leert zelfs je naam! De friet is prima maar niet heel bijzonder. Wel is er een uitgebreide vega-assortiment wat ik zeer kan waarderen.

Trevoc

- 16 juli 2010 10:43
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Theo is een man met hard voor de zaak. Altijd in voor een praatje, grappen en grollen.
Zijn friet is van redelijke kwaliteit (op de pindasaus na dan...)
Wat ik erg gaaf vond was dat ik het volgende wilde (van onder naar boven, want de volgorde was voor mij essentieel): friet, pindasaus, mayo, curry en uitjes. Theo draaide hier zijn hand niet voor om, en doopte het gerecht meteen op tot "frietje kliko" (hij vond het er zelf ranzig uit zien). Ik heb genoten (al kon de pindasaus dus beter).

teleiotes

- 28 juni 2010 23:30
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Probeer vooral de (vegetarische) theoburger. Monsterlijk lekker! Om over de dubbele maar niet te spreken!

Nyarlathothep

- 25 april 2010 17:15
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prima hoeveelheden, prima aanbod en prima kerel. Toptent!

avelrd

- 22 februari 2010 17:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
relaxte tent goede friet, vooral fantastische theo-burger. Top sfeer. Ziet er goed uit, vriendelijke mensen achter de bar. Prijzen niet geweldig, maar het is het waard :)

Shagpruik

- 18 december 2009 15:49
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Toptent, goede sfeer, Theo is een coole gast en de bakjes met Piet Mondriaan-print zijn vet!

Vuurlente

- 25 februari 2009 13:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze friettent heeft een goed en origineel assortiment.
Ik kan jammer genoeg alleen niet zeggen dat de friet lekker was: hij was vrij slap en geheel zoutloos. Ook ontbrak de saus aan m'n broodje Theo.
(toegegeven: Theo stond niet zelf achter het frituur, maar dan moet hij maar beter personeel aannemen of ze beter intern opleiden).

Joep_B

- 28 januari 2009 18:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
-- Update Januari 2009 --
Theo is nu *nog meer* vega-friendly. Naast het standaard assortiment waaronder veel vleesprodukten biedt Theo voor de vegetarier in Nijmegen ook steeds meer keuze en kwaliteit! Naast de eerder genoemde hamburger gerechten die het ook uitstekend doen met de vega-hamburger en wat meer exotische vega-frituur-snacks kan de Nijmeegse vleesweigeraar bij Theo ook een uitstekende wintermaaltijd zonder vlees krijgen met ter vervanging vegetarische balletjes! De eerste ervaring met de wortelstamppot met vega-balletjes was uitstekend!

Maaltijdservice Theo van Brenk lijkt ook met de dag populairder te worden bij RU studenten, ik kan er bijna niet meer ongestoord genieten zonder bekenden tegen te komen ;) :D
-- Einde update --

Theo van Brenk is zonder enige twijfel een topsnackbar (zeker weten de gaafste!) in Nijmegen. Met een aantal alternatieven dichter bij huis fiets ik graat wat verder voor de luxe van "Maaltijdservice Theo van Brenk" :)

* De porties heb ik nergens in Nijmegen beter gezien dan bij Theo. Mijn favoriet: de grote friet oorlog met ui, deze is naast bijzonder smakelijk ook nog eens bijzonder groot!
* Het personeel is vakkundig en heeft heel veel vermakelijke humor :D
* Prijzen zijn zonder twijfel benedengemiddeld. Of je moet het vriesvak van de supermarkt willen meerekenen.
* Altijd schoon vet, altijd goede friet! Ook de (vega-)Theoburger doet het bij mij uitstekend!

Minke

- 21 januari 2009 20:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hele gezellige cafetaria met bijzonder veel keuze in vegetarische producten.

JackNijmegen

- 12 december 2008 10:13
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bij Theo van Brenk word je ALTIJD gastvrij ontvangen en is er ALTIJD ruimte voor een gezellig praatje, een hilarische grap of een serieuze noot. Als geboren en getogen Nijmegenaar kent de stad geen geheimen voor Theo en hij vertelt daar dan ook graag over. De zaak is een echt familiebedrijf en neemt in de buurt bovendien een centrale positie in. De combinatie van goed eten, een vriendelijke benadering en de unieke humor van Theo maken Theo van Brenk voor mij tot de beste cafetaria/maaltijdservice van Nijmegen. En waarom ook niet: en omstreken! Ik fiets voor Theo van Brenk graag een stukje om.

Ruben

- 5 december 2008 15:55
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Sinds ik op aanraden van een studiegenoot kennis heb gemaakt met dé snackbar van Nijmegen en omstreken, krijgen ze mij daar niet meer weg. Zonder de onvergetelijke humor van Theo zelf, zou mijn opleiding me een stuk zwaarder gevallen zijn. Theo ís sfeer, al zou hij in een kot langs de weg staan, warmer kun je het niet krijgen. Als daarbij de friet nog verantwoord en smakelijk gebakken wordt en het assortiment alles biedt voor de nodige variatie, heb ik niet meer nodig. Met pijn in mijn hart sluit ik mijn opleiding af, maar wanneer ik in de buurt ben, zal ik zeker niet verzuimen bij Theo langs te gaan.

soupytwist

- 10 november 2005 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
In de tijd dat ik nog aan de Sint Anna straat woonde ging ik wel vaker een frietje bij "Theo" halen. Friet is er prima, de vent zelf is alleen nogal een sjachrijn soms, wat erg vervelend is als je gewoon onschuldig een frietje komt halen.

Ward

- 26 november 2003 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
On to the friet:
Kwaliteit: Niets om over naar huis te schrijven, met moeite binnen te houden.
Hoeveelheid: een kleine friet is dus ook gewoon ECHT klein, drie happen en hij was weg ofzo??
Prijs: Ik vond het stiekem wel veel geld voor zo weinig friet, ook niet zo'n goed punt dus...
Sfeer: Hmm, zou er dit milenium al gedweild zijn??

Verder: Lange wachttijd, omdat ze de friet extreem lang willen bakken, vervolgens is deze zo heet dat je je bek eraan verbrandt, GODVER, ik wil gewoon eten, en snel...

Conclusie: Nou ja, het is nog net zo dat ik liever hier eet dan dat ik van een hongersdood sterf, maar verder... o_0