Provincies | Noord Holland | Amsterdam | Manneken Pis

Manneken Pis

Damrak 41
1012LK Amsterdam (centrum)
Tel: 020???????
https://www.mannekenpis.nl/
Score:

Kwaliteit:

Kwantiteit:

Prijs:

Sfeer:

Maandag 11.00 - 23.00
Dinsdag 11.00 - 23.00
Woensdag 11.00 - 23.00
Donderdag 11.00 - 23.00
Vrijdag 11.00 - 02.00
Zaterdag 11.00 - 02.00
Zondag 11.00 - 23.00

Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

evanlooij1@gmail.com

- 4 maart 2020 20:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Utrecht bij het Centraal Station. Best goede gebakken vis, frites ook best goed gebakken maar slecht geschild: elke friet staart je aan met vele ogen. Ik houd van aardappelen met schil, maar de ogen en alle vlekken en verkleuringen moeten er echt ruim uitgestoken worden vanwege de solanine.
Vervelend werkje, ik weet het, maar wel beter voor de klanten.

lel

- 5 juni 2019 15:52
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
<b>Garbage</b>

Kerux

- 18 augustus 2016 15:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Is het de beste friet ooit? Nee, zeker niet. Is het goedkoop? Nee. Hebben ze groene pepersaus? Ja. Krijg je veel? Ja. Is de friet beter dan gemiddeld in Nederland? Ja, alhoewel de kwaliteit misschien wat wisselend is. Snelle service ook als het druk is? Ja. Kortom, plus en minpunten, niet slecht, maar ook niet super.

[17-12-2012]Nog steeds geldt: grote hoeveelheden friet, snelle service, goede kwaliteit. Goedkoop is het niet helaas, maar dat moet dan maar.

[21-05-2010]De friet is goed, de porties zijn groot, prima dus.

[04-01-2006]Obelix, één woord: GROOT. Zo tot zover mijn mening over de kwantiteit. Dan de kwaliteit: wauw. Echt verse friet, die goed wordt gebakken, zo hoort het. Met ook nog eens een 20tal sauzen om uit te kiezen.
Paar kleine opmerkingen dan nog. Ze zijn niet de goedkoopste, maar toch een goede score voor prijs vanwege de prijs - kwaliteit/kwantiteit verhouding. Het feit dat je buiten in de kou staat in de winter doet een beetje af aan de sfeer, maar het personeel was vandaag in ieder geval goed gezelschap, dus rond ik dat ook maar af naar boven om aan te geven dat het totaal een zeer goede friettent oplevert.

Stefan86

- 12 oktober 2015 16:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Om het alvast in een paar woorden samen te vatten: veel te druk, slechte kwaliteit en veel te duur.

Op de Damrak zit Manneken Pis misschien makkelijk en op een druk punt, maar dit zorgt er ook voor dat het altijd enorm druk is. Zeker in het weekend. De prijzen zijn dan ook navenant. Zelfs in het centrum van Amsterdam is er goedkopere vers gebakken friet te koop.

Over de kwaliteit kan ik niet echt positiever zijn. Het is rampzalig dat mensen zo enorm vallen in de marketing-truc van belgische frieten en dan er ook nog eens zoveel voor betalen.
De frieten worden niet lang genoeg gebakken, het is merkbaar dat de olie te lang gebruikt wordt, en ook mag men eens een les krijgen in gebruik van de juiste aardappel. Nu snap ik dat bintjes slecht te krijgen zijn in Nederland, maar dit is echt een tegenvaller. Zeker omdat toen ik het 's ochtends eens vroeg wel gezegd werd dat het bintjes zijn, en de gebruikte aardappels dit duidelijk niet zijn. Misschien dat mensen die gewend zijn aan diepvriesfriet en buitenlanders dit lekker vinden, maar die worden dus duidelijk belazerd door de marketing. Het is verse friet, maar daarmee is denk ik al het positieve over Manneken Pis gezegd.

MarcR

- 14 september 2015 17:46
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het hele concept van Manneken Pis is natuurlijk om verse friet a-la MacDonalds te verkopen. Het is bijzonder om te zien hoe goed ze dat lukt. Natuurlijk verlies je iets als het een massaproduct wordt, maar het heeft ook voordelen: een enorm aanbod aan sauzen (groene pepersaus, jum!), werkelijk enorme porties, nauwelijks wachttijden zelfs als het druk is.

Het enige minpunt is wel meteen een hele forse: de sfeer. Waar is hij? Na in een rij met toeristen gestaan te hebben is je meest praktische optie het Damrak over te rennen om op de trappen van de beurs van Berlage je frietje op te kanen, zittende tussen weggegooide puntzakjes van eerdere klanten.

Rogert

- 4 april 2015 23:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
zelfde verhaal als in utrecht, smakeloze troep. Er zijn echt veeeeeel betere friettenten dan deze

Patje

- 21 mei 2014 22:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vandaag hier geweest maar ik snap de nummer 1 wat op de zak staat niet. Het was niet héél slecht maar goed was het absoluut niet. De friet was best taai, zag er niet vers uit, veel harde stukjes en had een bult zout niet normaal. Daarbij té duur en jammer dat er maar keuze is uit 5 snacks. Nee dan toch naar de smullers een paar honderd meter verder op het station.

remarkable

- 16 december 2013 23:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Nog eens langs geweest, maar nee. Het heeft t echt niet. Als je ook ziet hoeveel friet er daar in een bakbeurt doorheengaat. Daarmee krijg je nooit de kwaliteit die je wilt. Belgen begrijpen dat, die laten je rustig wachten tot de friet goed is (heb ik in Brussel gemerkt). Hollanders zijn toch handelaren, die geven niet zoveel om de kwaliteit en meer om de snelheid (want meer centjes). En dat proef je.

17-07-2009: Ik heb de mannekenpis-hype op deze site nooit zo begrepen. De kwaliteit is niet bijzonder. Niet de slechtste friet die ik heb gegeten, maar zeker niet bij de beteren. In mijn zakje zaten toch vrij veel slechte stukjes. Ook de portie vind ik niet goed. Misschien dat je bij een Obelix of een Urbanus heel veel krijgt, dat weet ik niet, maar ik vind dat je ook bij een kleine portie iig het idee moet hebben dat je iets ophebt. Ik kan je wel vertellen (ik heb een half jaar in vlaanderen gewoond) dat de hoeveelheden niet bepaald Vlaams zijn. De prijzen zijn natuurlijk aan de hoge kant, zeker omdat er geen zitplaatsen zijn. Positief is wel dat er veel sauzen zijn om uit te kiezen. Ondanks dat het personeel niet onvriendelijk was (waar ik van opkeek, aangezien ik door een vriend al was voorbereid op onbeschoft gedrag) kan ik toch moeilijk meer dan een matig voor de sfeer geven, aangezien er totaal geen faciliteiten zijn en het assortiment bij de sauzen al ophoudt (totaal geen snacks) Al bij al bekruipt mij altijd het gevoel dat ze met een slimme marketing (een misselijke website) en te dure friet snel willen cashen op een punt in amsterdam waar mensen toch wel betalen.

frankv

- 6 september 2013 17:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
2013:
Friet was te zout verder prima gebakken. Friet kost hier nog steeds veel maar je krijgt er ook veel voor.

2010:
Ouderwets lekkere friet en erg veel. Helaas is de prijs er ook naar voor zowel de friet als de saus, je ziet hierdoor ook veel toeristen eerst kijken en dan doorlopen. Sfeer is niet echt super al is de prullenbak aka frietzak houder erg vindingrijk en staat frietopia op de frietzakjes :).

gozom

- 28 mei 2013 02:25
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeer populaire friettent. Verse friet. Frietjes zijn dikker dan normaal. Had van mij iets langer worden doorgebakken. Duur.

paul

- 9 mei 2013 21:18
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Heerlijke vlaamse friet. Vooral de reuze-zak 'Friet Obelix' is een aanrader. Op 2 minuten van het Centraal Station dus makkelijk te bereiken.

Juffie89

- 24 februari 2013 13:55
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gisteren de hele dag lekker geshopt in Amsterdam. Op de terugweg moesten we natuurlijk even een frietje halen bij Mannekenpis. Er stond wel een rij, maar we waren erg snel aan de beurt. We hebben beide een Urbanus met Joppie saus besteld en ik moet eerlijk zeggen: wat geweldige friet. Lekker vers, heerlijke saus, maar bovenal friet zoals je deze nergens anders proeft. De kwaliteit van het friet is gewoonweg GEWELDIG! De volgende keer dat ik weer in Amsterdam ben, kom ik zeker weer een frietje halen!

sabine

- 22 februari 2013 22:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Twee weken geleden was in met mijn vriend in Amsterdam, en toen we over het Damrak liepen zagen dat Manneken Pis daar ook een winkel heeft! Super fijn. We komen al jaren met veel plezier in Utrecht bij MP. Wij hebben de proef op de som genomen, en dat is goed bevallen. De zelfde lekkere grote zak met een dikke klodder mayo! Smullen maar, een terechte winnaar!!

robyn

- 22 februari 2013 18:22
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
was weer genieten!!!!!!!

hilda

- 22 februari 2013 18:18
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
vandaag weer een dagje amsterdam geweest en natuurlijk weer even een patatje gehaald was weer lekker genieten

henkje

- 22 februari 2013 11:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
IK had trek in een patatje en ik was in de buurt van het damrak dus dacht even een lekker patatje joppie hallen,
bij manneken pis en ja hoor het was weer lekker en veel,
pfff zat echt vol toppie die joppie .

Patatas

- 22 februari 2013 11:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Melis

- 21 februari 2013 20:17
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
de patatjes hier vind ik verrukelijk! en wat een boel sauzen!
de snacks zijn ook altijd van goede kwaliteit
ik ben een zeer tevreden klant!

DennisW

- 21 februari 2013 19:55
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik snap wel waarom er elke dag lange rijen staan voor de Manneken Pis op het Damrak. De patat is echt heel erg goed! Hoewel de prijs wat aan de hoge kant is, krijg je wel waar voor je geld!

Manouk90

- 3 januari 2013 19:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

youri

- 30 december 2012 23:27
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
ook bij deze vestiging van manneke pis geldt het zelfde ook hier veel voorgebakken friet op de oven kleine friet harde uitgebakken en bruine friet
buiten staan is minder met deze kou ze moeten mij maar eens vertellen waarom dit de beste friet van nederland is heb heel wat betere gehad en met meer aandacht en zorg gebakken het is een trekpleister voor toeristen met beste friet op de gevel en de naam frietopia dus veel passanten dan komt het ook niet zo op kwaliteit aan ze gaan en komen niet meer terug volgens mij moet een buurt cafetaria/friture constante kwaliteit leveren om de klant te houden

MarkPSV

- 28 december 2012 12:45
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Tijdens een dagtripje Amsterdam passeerde we bij toeval deze friettent. Omdat het een bekende naam is van de frietopia site, wilde ik deze niet zomaar voorbij lopen, maar nu ook wel eens zelf proeven.
Ik kan vertellen dat dit de eerste en de laatste keer is geweest. Klantvriendelijk kan ik het niet echt noemen. Bediening was kortaf en kwam snauwend over, het leek wel dat mensen met een zachte G hier niet gewenst zijn. Zal wel de typische Amsterdamse hartelijkheid zijn.
Maar goed ik had toch honger en heb de friet besteld, maar die waren ongeveer even goed als de bediening. Ook niet dus!
Het leek wel of deze friet alleen was voorgebakken. Veel te slap naar mijn smaak en daardoor ook nog eens erg vettig. Daarnaast vind ik dat je VERSE frieten ook zelf moet snijden en niet in zakken moet hebben liggen. Anders is het eerder VERSE FABRIEKSfriet....

Frietgenieter

- 27 december 2012 12:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Dat smaken verschillen is wel duidelijk. Ik ben in Amsterdam geweest maar vind de sfeer niet echt zoals het zijn moet. De friet is vrij slap maar als je dat lekker vind is het mij om het even. Er zijn zelfs mensen die Mc D friet lekker vinden. De prijs is echt veel teveel voor hetgeen wat je krijgt en de kwaliteit van de friet laat ik in het midden maar het is niet mijn smaak. Dat geld trouwen ook voor het filiaal Vredenburg Utrecht want ook daar ben ik wezen proeven.

MichaelvdW

- 23 december 2012 21:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik ben vandaag wezen eten bij mannekenpis en ze hadden verse aardappelen. lekker hoor!

Jooost

- 21 december 2012 14:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Prijs-kwaliteit is totaal uitverhouding!!

Mandy

- 21 december 2012 14:33
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

larshuibers

- 21 december 2012 14:28
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Dodge

- 16 december 2012 09:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekker frietje gegeten,was er redelijk druk maar hoefde gelukkig niet lang te wachten

Jootje00

- 14 december 2012 17:53
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Top patat,snelle service,top hoeveelheid voor de prijs

Petra33

- 14 december 2012 16:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gezellig personeel, lekkere friet en veel keus van sausjes.. Top!

bootsjongen

- 13 december 2012 23:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

ferry

- 13 december 2012 15:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
heerlijke patat snelle service vriendelijk en gezellig personeel zo als het hoort

petronella

- 12 december 2012 21:41
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

shiva

- 28 november 2012 23:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
degene die een slechte beoordeling hebben gegeven, die zijn niet goed snik!!! die hebben altijd wel wat te zeuren.. ik vond het gewoon top!! de mensen zijn gewoon super klantvriendelijk en er werkt ook een lekkere chick.. en ja de patat die is heerlijk en er zijn ook zat sauzen.

primita

- 28 november 2012 22:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
dit was een heel goed afsluister van een leuk dag shoppen,klant vriendelijk,lekker vers, en een ruim keuze aan sausen,ik zal ze zeker weer opzoeken. :))

gerard

- 28 november 2012 22:13
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
het was heerlijk lekker,sausjes waren ook mega lekker ,kom al jaren bij ze,en nog steeds zeer trevreden over de kwantiteit en kwaliteit en zelf vind ik het niet duur voor wat ik krijg.Het ziet er schoon uit en het sfeer is hartstike gezellig.
Echt top ga zooooo door team Mannekenpis......

grietje

- 27 november 2012 14:11
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
het was echt super lekker,en goede sisteem hoefde niet te lang wachten om mijn besteling ,vriendelijk ,ik zal er zekker weer heen gaan :)!!!

claris

- 27 november 2012 12:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
óok in amsterdam blijft t lekker :)

nexxus

- 2 november 2012 09:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

tempel

- 1 november 2012 14:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

WTULTC

- 15 oktober 2012 12:57
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Deze friettent stond al lang op mijn verlanglijstje om uit te testen. Vandaag kwam het er dan van. Het is verse friet en dat is wel een pluspunt. Helaas was de friet wel te zout en zaten er een paar minder mooie stukjes bij. Er zijn zaken waar ze die stukjes er tussen uit halen. De hoeveelheid is wel veel. Alleen de prijs van 3,50 voor een klein frietje (eigenlijk normaal frietje) met saus is wel erg duur. De sfeer is normaal. Je kunt er dan wel niet zitten, maar het tempo waarin de bestellingen worden afgewerkt is knap te noemen. Leuk detail was dat frietopia op de puntzak vermeld stond. Dat verklaard natuurlijk ook de grote hoeveelheid recensies bij deze friettent.

teleiotes

- 12 oktober 2012 14:39
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Verse friet, goed gebakken in grote hoeveelheden. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Albert1

- 11 oktober 2012 13:36
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Wow nog steeds een toptent

woutie

- 10 oktober 2012 20:20
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Heb een heerlijk vers frietje gegeten,met tartaarsaus. Was alleen in het weekend erg druk,hoefde gelukkig niet lang te wachten

lerak69

- 28 juli 2012 15:38
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lang in de rij staan, ongeinteresseerde bediening, duur. Patat is ongelijk gebakken, nauwelijks gaar, vet en slap. Pindasaus is smakeloos. Ik heb de zak friet weggegooid.
Zeer overgewaardeerd. Er zijn veel betere patattenten.

Juniorsmulders

- 10 december 2011 13:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De smaak van de friet was zeker goed, maar de kleine prutfrietjes die onder in de zak zitten maken het een heel stuk minder. Daardoor heb je weinig normale friet en heb je te weinig gegeten naderhand. Daarnaast is de sfeer een beetje jammer, de mannen in de kraam zijn eigenlijk alleen maar met hun eigen grappen bezig en verliezen daardoor het contact met hun klant.

BobvanDijk

- 12 september 2011 20:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Spekkie

- 10 juli 2011 18:46
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik eet graag, vaak en viel friet/patat en hoewel de smaak en kwaliteit vaak verschilt komt het zelden voor dat ik op iets stuit wat echt oneetbaar is. De onlangs door mij bij Manneken Pis bestelde patat maya/pinda viel echter in de categorie oneetbaar en is uiteindelijk in de prullenbak terecht gekomen. De patat droop van het vet, was niet goed gebakken en bovendien was de pindsaus ook niet echt lekker te noemen.

Tel daar de hoge prijs bij op en het uitermate onvriendelijke personeel (op een dergelijke locatie mag je enige talenkennis van de medewerkers verwachten maar men heeft het afsnauwen van toeristen duidelijk tot kunst verheven)en je hebt een tent waar ik echt niet meer heen ga. Gelukkig telt Amsterdam véél meer tenten waar ik wel lekker kan snacken!

arquus15

- 27 december 2010 11:29
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Superchubby

- 27 juni 2010 07:10
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik ben een groot liefhebber van goede patat. Bij vele zaken heb ik al geprobeerd de beste patat te vinden. Jarenlang was ik er van overtuigd dat die te krijgen was in de Voetboogstraat in Amsterdam. Helaas, die kroon hebben ze moeten afstaan. De kwaliteit daar is sterk naar beneden gegaan.

De enige echte beste patat in Amsterdam is bij Manneke Pis! Daar is keer op keer kwaliteitspatat te krijgen in grote (!) porties met een vriendelijk woord. Wat wil je nog meer?

Perfecte patat? Bij Manneke Pis op de damrak. Puur, eerlijk met een grote variatie aan sauzen.

Kafir

- 26 april 2010 20:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
April 2010: De friet was weer fabuleus; vrijwel ongeëvenaarde kwaliteit. De porties zijn groot en de service is goed. De locatie is meer dan een A-locatie in waarschijnlijk de drukste en meest toeristische straat van Nederland; daar staat natuurlijk wel een prijskaartje tegenover, maar dat kan je niemand kwalijk nemen.

Mei 2004: OOOOOOOOOOOOOOOOOH... Alle andere friettenten vallen in het niet bij deze GIGANTISCHE zak met HEMELSE, VERRUKKELIJKE FRIETEN.. Ehm, vergeef me mijn enthousiasme, maar Manneken Pis is echt hemelse friet. En ondanks het gebrek aan zitplaatsen wordt je intens gelukkig van de frieten en dat is toch ook een soort hoge sfeer.

lekkerfrietje

- 8 april 2010 21:14
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
ik trof t zeker niet slape patat en de friet werd in plastic zakken ongekoeld op karetjes de zaak in gebracht dus dat vers gesneden begrijp ik niet zo.
en de prijs was helemaal schrikken.
vind ik die friet tent bij de heilige weg een stuk beter.

malika

- 26 januari 2010 16:23
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Lekkere friet en leuk personeel.

Bakkertje

- 21 januari 2010 13:24
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Weer zo'n lekkere Manneken Pis. Wel jammer dat er geen zitplaatsen zijn maar dat doet niet af aan de kwaliteit en kwantiteit van het frietje.

booisje

- 21 januari 2010 12:34
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
ja ja het zijn toch echt de lekkerste frietjes van heel nederland!, maar toen ik vorige week weer langs ging voor een heerlijke urbanus chilliesaus, schrok ik wel ff van de prijs, iets subtiler met de prijs omhoog had ook gekunt. maar evengoed blijf ik komen want er kan geen andere patat tegenop!!!!!

markus

- 20 januari 2010 16:59
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
over het algemeen heerlijke verse friet,lekker veel verschillende sauzen. het is er altijd erg druk,klein nadeel is dat je er niet kunt zitten

john85

- 11 januari 2010 20:52
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Hoewel ik over de vestiging Vredenburg in Utrecht niet zo te spreken was toch het nog een tweede kans gegeven. En bij deze vestiging was het een heel stuk beter, friet was goed gebakken, prijs wel wat aan de dure kant, maar wel vriendelijk personeel hier.

zeeuwsmeisje

- 17 april 2009 18:56
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
17-04-2009
Onlangs hebben wij bij een bezoek aan Amsterdam, weer een stop gemaakt bij Manneken Pis. We hadden eenpersoneelsuitje en wilden ook onze collega's deze friet laten proeven.

We werden geholpen door een echte Amsterdams sprekende dame, die geen goed woord over had over de hall of fame. Ze vond het belachelijk dat een cafetaria die alles op stenen borden serveert met appelmoes, kon winnen. Manneken Pis is en blijft de beste, volgens deze dame. Een mening dus, waar ik het dit keer niet helemaal mee eens was...

De friet was deze keer niet om over naar huis te schrijven, hij was deze keer iets te zout, en een hoop harde frietjes en donkere stukjes.

Zo kun je zien dat het altijd moment-opnames zijn.

23-08-2008
Zoals al in het forum staat gemeld, hebben wij hier een heerlijk frietje geproefd, we hebben het bij schanullekes gehouden eentje met sambalsaus en eentje met fritessaus. Ondanks dat ik gruwel van puntzakken met saus, waren de frietjes lekker!

Wat ik erg grappig vond om te zien is dat een hele hoop mensen een grote kopen (Obelix?) en die dan met een paar man opeten.

De prijs vind ik persoonlijk iets te hoog.

chipsman

- 12 oktober 2008 10:54
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Manneken pis gewoon de lekkerste ik weet niet waar die slechte reacties vandaan komen want het lijkt me sterk dat ik elke keer geluk heb dat ik wel lekkere patat krijg!!!

jucundi

- 8 juni 2008 23:05
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vrijdag een patatje gegeten. Erg zout, slappe friet en nota bene een patatbakker die een sigaret rookt bij de pannen.
Het viel erg tegen, ga er niet weer eens heen

Maaike

- 28 april 2008 15:02
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Vaak als ik in amsterdam kom ga ik toch even een patatje halen, en sta ik eerlijk gezegd net als veel mensen toch elke keer weer in de rij! dus waar de recensies van slecht vandaan komen snap ik dus niet...waarom staat die rij er dan?...


Sabrina

- 24 april 2008 14:12
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
wat een smerige troep!
Dat deze friettent gewonnen heeft, ik snap er werkelijk niets van!

mystiques

- 21 april 2008 12:51
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik weet niet wie er in de jury zitten, maar zeker geen patatkenners. Als ras-echte Amsterdammer kan ik zo drie andere zaken opnoemen die wel weten hoe een zelf-gemaakte friet behoort te zijn.

elisabeth

- 17 april 2008 15:52
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zeer slecht het is dat ze op een heel druk punt zitten dat ze het daarom druk hebben maar niet omdat de frietjes zo lekker zijn.
Verkoper zag er niet fris uit (ongeschoren)en ongeinteresseerd.
Veel te duur(toeristen betalen toch wel)


Dinther

- 21 februari 2008 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Richard

- 23 oktober 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Poeh hé. Het is dan wel koud buiten, maar hier wordt ik wel warm van!

kleine kim

- 27 juni 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
ik vond de friet op zich oke maar te duur voor de kwaliteit die ze gaven. je kunt er niet zitten dat is heel erg jammer, dus de gezelligheid straalt er ook niet bij uit. Jammer!

Gerwazy

- 12 juni 2007 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Gadverdamme wat was die friet smerig.. echt niet normaal.. Dikke weke bende..

dolfijn

- 13 december 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
patat was erg lekker alleen jammer dat je niet kan zitten

outis

- 24 november 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jammie.

Misschien wel de gezelligste bediening van Nederland. Spreek ze maar eens aan voor een praatje. Naar verluidt serveren ze op verzoek ook friet met softijs. In ieder geval dagverse friet, die op de beste manier bereid wordt die ik ken.

Hulde :)

bthv

- 31 juli 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik had blijkbaar een pechdag, want de friet was absoluut niet vers, leek wel opgewarmd. Ze waren ook nog eens zo slap als een natte zakdoek (ik zal je de details besparen). Het personeel was blijkbaar in de maandelijkse periode, en zonder zitplaats was het in die hitte bijna om om te vallen. Nee, dan ga ik liever een zaak met airco id, die misschien wel lekkere friet heeft.

vlaamschemayo

- 28 februari 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Het succes is het Manneken kennelijk naar het hoofd gestegen, want na een paar zeer goede ervaringen (lekker, veel voor weinig geld) kregen we een armzalig restantje frieten uit de bak dat een grote portie moest voorstellen (en waarvoor ook was betaald). Toen we er wat van zeiden, konden we letterlijk 'opsodemieteren'. Daaaag Manneken Pis, voortaan gaan wij ergens anders heen.

hellborn

- 26 februari 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
grote portie overheerlijke, verse friet. van een specifieke (goede of slechte) sfeer is weinig sprake, behalve dan dat staand friet eten niet heel erg gaaf is.

j.schuurmans

- 7 januari 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
het is een super zaak!!

soupytwist

- 4 januari 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Voor de kwaliteit heb ik maar één letter over:

Mmmmmmmmmmmmmmm!

Lekker, perfect gebakken dankzij de methode waarbij eerst wordt voorgebakken in vloeibaar vet en daarna op hogere temperatuur in vast vet wordt afgebakken. Dikke, elke dag vers gesneden aardappelrepen die me inspireerden tot de volgende haiku:

Grondvrucht na hitte /
Gouden repen opgestapeld /
Verukking met saus

Ja, okee, ik overdrijf misschien een beetje, maar het is erg lekkere friet.

k.

- 19 december 2004 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
dit zijn inderdaad erg goede vlaamse frieten. ik zou het liefst een 9.5 geven voor de smaak want de friet bij het vlaams friethuis in de voetboogsteeg is toch echt lekkerder, maar deze friet hoort wel bij de allerbeste die je in nederland kunt krijgen. het is wel een vrij dure tent maar het is het echt wel waard. een tegenvaller vond ik de sfeer. het personeel stond gewoon tv te kijken terwijl de friet werd gebakken, zonder verder enige aandacht te besteden aan de klanten. als het zoals nu koud is sta je dus een beetje op de tocht te wachten. de voldoende voor sfeer komt slechts door het feit dat er puntzakken gebruikt worden en dat de verschillende formaten leuke namen hebben.

Rogier

- 14 december 2004 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Geen opmerking ingevuld.

Renske

- 14 juni 2004 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
hmmmmmmm... Het doet een hoop friet teniet... Het is zelfs een goede reden om helemaal af te reizen naar het westen van ons land!